REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

SMART ENERGY Expo 2023 își deschide porțile la Pavilionul Expozițional Mamaia. Video

SMART ENERGY Expo 2023 își deschide porțile la Pavilionul Expozițional Mamaia. Video

A.C. V.S. V.R. 25 mai 2023 | 11:07 1555

SMART ENERGY Expo 2023 anunţă dezvoltarea evenimentului la un nivel superior primei ediţii, platforma manifestării deschizând mai multe paliere de lucru, atât pe plan naţional cât şi extins, cu participare internaţională.

SMART ENERGY Expo 2023 isi deschide portile la Pavilionul Expozitional Mamaia. Video

În cadrul SMART ENERGY Expo 2023 sunt prezenți președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, directorul general CCINA Constanța, Ruxandra Serescu, președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban, președintele ANRE, George Niculescu, subprefectul Ali Șenol, Ana Maria Vătămanu, Președintele administrației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. 

SMART ENERGY Expo 2023 isi deschide portile la Pavilionul Expozitional Mamaia. Video

Mihai Lupu: „Este necesar să parcurgem niște pași pentru a ajunge la energia verde. Un element esențial în acest domeniu este inovația. Perspectiva ține și de suportul autorităților locale. Sunt soluții și dacă suntem parteneri vom găsi aceste soluții. Parteneri înseamnă autorități, mediu afaceri și piața concurențiala. Din punctul meu de vedere consideram că acest imbold însemnă dezvoltarea durabilă a acestui județ.”

George Niculescu: „România este angajată irevocabil într-un proces de decarbonizare iar acest eveniment pune Constanța pe hartă în acest proces. Este inadmisibil sa mai fim dependenți de resursele din Federația Rusa. Constanța este un pol al dezvoltării energetice. Foarte multe piese de infrastructura energetica se afla în Constanța.  Dacă mai adăugăm și potențialul off-shore al Mării Negre facem din Constanța un pol de dezvoltare energetică.”

SMART ENERGY Expo 2023 isi deschide portile la Pavilionul Expozitional Mamaia. Video

Ana Maria Vătămanu: „Promovarea acestui eveniment pune Constanța pe harta orașelor importante. Nu vorbim doar de ziua de azi, expoziția va dura 4 zile și sunt teme de urmărit nu doar de autoritățile locale ci și de ONG-uri și mediul de afaceri.”

„CT BUS și Primăria Municipiului Constanța sprijină evenimentul SMART ENERGY EXPO 2023, realizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Astfel, punem la dispoziția organizatorilor un autobuz electric tip BYD (12m), în vederea prezentării expoziționale a uneia dintre variantele moderne de transport public.”, au transmis reprezentanții primăriei Constanța. 

Programat să se desfăşoare în intervalul 25-28 mai 2023, la Pavilionul Expoziţional Constanţa, evenimentul SMART ENERGY Expo 2023 îşi propune să fie platforma ideală prin care societăţile îşi pot promova produsele, tehnologiile sau serviciile, în special în domeniul energiei inteligente (Smart Energy) sau conexe. Manifestarea urmează să reunească un număr important de expozanţi, care vor avea ocazia să-şi prezinte produse şi soluţii din domeniul energiei regenerabile, componente pentru sisteme fotovoltaice, panouri fotovoltaice, invertoare, contoare, tablouri, dar şi staţii de încărcare pentru maşini electrice, soluţii pentru iluminat şi alimentare cu energie electrică, independente de reţeaua convenţională, care să eficientizeze consumul de energie electrică şi termică cu ajutorul dispozitivelor smart home.

Printr-o agendă dinamică, expozanţii vor avea oportunitatea să-şi prezinte produsele şi soluţiile din domeniul energiei regenerabile - componente pentru sisteme fotovoltaice, panouri fotovoltaice, invertoare, contoare, tablouri electrice, staţii de încărcare pentru maşini electrice -, dar şi soluţiile pentru iluminat şi alimentare cu energie electrică şi termică, cu ajutorul dispozitivelor smart home. De asemenea, producătorii de energie din surse convenţionale vor prezenta soluţiile identificate pentru facilitarea accesului către tranziţia verde. Aşa cum s-a întamplat şi la ediţia din 2022, evenimentul va găzdui dezbateri pe teme precum: sursele de finanţare nerambursabile pentru eficienţa energetică, digitalizarea şi mobilitatea urbană durabilă, tranziţia energetică în domeniul public, eficienţa energetică şi eficientizarea costurilor companiilor, securitatea energetică, dar şi informaţii legate de geostrategie.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212