REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ŞMECHERII care dau ţepe cu banii publici încasaţi din evenimente culturale la Constanţa

ŞMECHERII care dau ţepe cu banii publici încasaţi din evenimente culturale la Constanţa

Replica API 31 octombrie 2018 | 09:28 2806

Sub bagheta Adarei Tramudana

Sub bagheta Adarei Tramudana

Ana Maria Tramudana (sursa foto Facebook)

„Victimele” Ana Mariei Tramudana au răbufnit! Ana Maria Tramudana este un personaj controversat în județul Constanța, și nu numai. În afară de faptul că este verișoara fostului purtător de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana, ea este cunoscută, în principal, pentru nenumăratele țepe pe care le dă colaboratorilor săi, prin intermediul ONG-urilor pe care le conduce, direct sau indirect.

Asociația Orchestra Simfonică București, Asociația Culturală Mamaia Copiilor, Mediarol Team, Fundația Umanitară Clopot, Asociația Teatrelia, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, Asociația Eurocult, Asociația Philson Young sunt câteva dintre asociațiale care au datorii către furnizori.

Primăria Constanța oferă bani pentru ca cineva sa organizeze evenimente culturale, iar Tramudana, prin diferite societăți non profit cu X sau Y la conducere, participă la licitații. Și, inevitabil, le câștigă! Primește decontul de la administrația locală, dar furnizorii nu-i mai plătește.

Ana Maria (Adara) Tramudana este destul de cunoscută în Constanța, dar și în București, prin prisma țepelor pe care le dă colaboratorilor săi. A condus timp de cinci ani Teatrul de pe Lipscani, iar gurile rele spun că există o legătură strânsă între Tramundana și conducerea Facultății de Arte a Universității Ovidius, care a furnizat studenți constănțeni la Teatrul Lipscani.

A manageriat atât de bine instituția de cultură, încât, la începutul anului, Teatrul de pe Lipscani a fost închis, din cauza datoriilor. Actorii, printre care și cunoscutul Gabriel Fătu, ori Magda Catone sau Rodica Bitănescu, susțineau că au fost ademeniţi, apoi au fost minţiţi, umiliți, înșelați și furați, Adara Tramudana fiindu-le datoare cu mii de euro.

Pe plan local - alți țepuiți de Ana Maria Tramudana

Femeia participa, prin asociațiile sale, la licitațiile Primăriei Constanța, în vederea organizării evenimentelor culturale, și, de fiecare dată, cum-necum, ieșea câștigătoare. Ulterior, Tramudana contracta diferite firme păentru prestarea serviciilor pe care, teoretic, le plătea cu banii decontați de la adminsitrația locală.

Numai că, de cele mai multe ori, nu și-a respectat angajamentele, bătându-și joc, pur și simplu, de munca și cinstea celor cu care colabora. Furnizorii ajungeau să se roage de femeie să le fie plătite serviciile în baza cărora au fost emise facturi, însă, de fiecare dată, fosta directoare de pe Lipscani și interpușii ei se eschivau. Ba că nu sunt bani, ba că sunt și plătește mâine, ba nu mai răspundea la telefon. Dar, le-a ajuns cuțitul la os!

Așa se face că două firme de pază care au colaborat cu Ana Maria Tramudana vor merge, în zilele următoare, să facă o sesizare la Primăria Constanța. Save&Self Security are de primit peste 16.000 lei, iar Navy Division, 8. 000 de lei. ”Aceste evenimente le face pe bani public, de la Primăria Constanța. Primăria a făcut plata, dar ea nu plătește furnizorii, precizând că administrația locală nu i-a virat banii. Nu plătește furnizorii.

A tras țepe la foarte multă lume. Contractul dintre noi a fost perfect legal, a fost postat anuțul pe SEAP, pe site-ul de licitații. Ne rugăm de ea să ne plătească, ne minte că azi, că mâine, ba că are bani, ba că n-are bani. Vom sesiza și Primăria Constanța”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Save&Self Security.

”Am desfășurat activități de pază în vară, în cadrul mai multor evenimente organizate de asociațiile pe care le conduce. Nu ne-a plătit. Am tot sunat, după care n-a mai răspuns la telefon. S-a muncit mai mult decât prevedea contractul. Am asigurat pază la festivalul Mamaia Copiilor, la toate evenimentele organizate pentru a marca Marca Unire. N-am fost plătiți!”, a spus Alin Untaru, adminsitratorul societății Navy Division.

Societățile conduse, direct sau indirect, de Ana Maria Tramudana sunt: Asociația Orchestra Simfonică București, Asociația Culturală Mamaia Copiilor, Mediarol Team, Fundația Umanitară Clopot, Asociația Teatrelia, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, Asociația Eurocult, Asociația Philson Young.

Tramudana este și patroana restaurantului Cafe D'Art, localul fiind situat lângă Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”. Surse din Primăria Constanța au declarat, pentru Replica, faptul că Ana Maria Tramudana, prin asociațiile care au participat la licitație în vederea organizării evenimentelor, nu a primit banii, întrucât trebuie să vină la dosar cu câteva clarificări și completări. Abia atunci, plățile vor fi făcute.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu beau gratis la Cafe D'Art. Doamna patroana nu mi-a luat nici o data bani. Ii plac intelectualii. Articolul este o calomnie.
2
5
ce zdreanta de femeieeee
7
1
atunci de ce nu plateste?
7
1
Iar mancati kkt... Fata e in ordine.Nu mai aberati!
3
9
i-as da o muie, . . . . . . si doar atat !
8
0
Nici pisatul la gargara nu i l-as da asteia!
7
0
A luat banii de la Adara si ne-a spus noua studentilor ca Adara nu i-a dat banii.Adara si-a platit tot.Doar ca intermediarii nu a platit la randul lor.Dana Vitcu-Hantiu e o escroaca,nu Adara.
10
4
Si Ovidius la mijloc....vaaaai!
7
0
Si eu am lucrat la ea la club la bucuresti si ne-a tras-o tuturor angajatilor cu salariile!
12
2
Sageata...
10
1
nu va mai satura banii!
8
1
Ar trebui sa fie anchetata si sa se ia urma banilor,unde merg aceste milioane de euro din banii publici....ea de ce nu plateste taxe la stat? toti banii ii baga in buzunar prin diverse ONG-uri fantoma
11
0
Cum se dau bani publici pe mana unei astfel de persoane???? Autoritatile locale ar trebui sa se sesizeze si sa nu-i mai ofere contracte si bani publici.
14
0
...escroaca. Si Vitcu Daniela !
15
0
Spatiul cafenea de linga Teatrul de Stat primit cu acte false de Tramudana sluga lui Mazare Radu si Decebal Fagadau dar DNA tace
13
0
nu au fost platiti, plangere la politie, e simplu
10
0
Cafe d'art? Actualul Madame Margot?? Pai d'asta se fumeaza in local, si nu pe terasa, d'asta se aprind artificii! Nici un control de la pompieri? Sa vina vinerea, sambata dupa miezul noptii, sub acoperire.
16
2
Si nu se stia ca Adara e o tepara...
13
1
escrocii prospera.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272