REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.5° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
24.5° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Soarta găştii de minori infractori din Medgidia, DECISĂ de instanţa de fond!

Soarta găştii de minori infractori din Medgidia, DECISĂ de instanţa de fond!

Replica API 5 iulie 2016 | 00:48 217

Furturi şi tâlhării pe bandă rulantă

Furturi şi tâlhării pe bandă rulantă

Mai mulţi minori din Medgidia au terorizat pur şi simplu locuitorii. Furturi şi tâlhării pe bandă rulantă - cam acestea erau îndeletnicirile de zi cu zi ale micilor infractori. După o anchetă laborioasă, 6 au ajuns în atenţia oamenilor legii, printre ei aflându-se şi adulţi, fiind vorba despre Amiş Emura, Tudor Cătălin Ionuţ, Ion Ştefan, Şaip Onur, Iusein Ercal şi Memet Selatin. Acum, Judecătoria Medgidia i-a condamnat, dar decizia nu este definitivă.

Tudor Cătălin Ionuţ s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată (persoană vătămată Adrian D.) şi 8 infracţiuni de tâlhărie (persoane vătămate Ionel C., Mosin N., Gheorghe A., Gheorghe B., Neculai R., Visel M., etc.), dar şi o tentativă. Ion Ştefan Oancea a primit 1 an şi 6 luni, fiind vorba despre măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, pentru mai multe infracţiuni de tâlhărie. De asemenea, Şaip Onur, cetăţean român, neşcolarizat, fără ocupaţie, fără antecedente penale, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de tâlhărie.

Ajungem şi la Iusein Ercal, cetăţean român, studii 2 clase, fără loc de muncă sau ocupaţie, cu antecedente penale, nerecidivist, a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 1 an şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar Memet Selatin, cetăţean român, studii 3 clase, necăsătorit, fără loc de muncă sau ocupaţie, fără antecedente penale, a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, pe când Amiş Emura, cetăţean român, neşcolarizat, fără ocupaţie, fără antecedente penale, a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 1 an, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Amintim că, în urma investigaţiilor efectuate oamenii legii au identificat doi minori de 14 şi 15 ani, din Medgidia, tot de etnie romă, care sunt bănuiţi de comiterea faptei. Puştanii fac parte dintr-o gaşcă de circa 4 minori, implicaţi, numai anul acesta, în peste 20 de fapte penale. De la mijlocul anului 2014 şi până în prezent, faptele penale au atins numărul de 34, fiind vorba despre furturi din locuinţe, din maşini şi trei tâlhării, prin smulgere de bijuterii şi poşete, în plină stradă. De fiecare dată poliţiştii au luat măsurile legale ce se impun însă, cum legea e lege, au fost puşi în libertate.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/inca-o-gasca-de-minori-infractori-a-fost-anihilata-de-politistii-din-medgidia-245102/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018