REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
14.6° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

SOARTA operatorilor din Portul Tomis depinde de PUZ-ul PENINSULEI VIDEO

SOARTA operatorilor din Portul Tomis depinde de PUZ-ul PENINSULEI VIDEO

Replica API 27 noiembrie 2021 | 17:21 2651

Primăria Constanța a solicitat, încă din vară, Ministerului Transporturilor, trecerea Portului Tomis din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Constanța, fiind considerat bun de interes local. După preluare vor administrația locală vrea să-l reabiliteze. Nici până astăzi, ministerul nu transmis un răspuns Primăriei Constanța. Ce se va întâmpla, însă, cu chiriașii?!

Dacă Guvernul va răspunde afirmativ, predarea se va face pe bază de protocol încheiat între Guvern și municipiul Constanța, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului administrativ. În vederea demarării lucrărilor de reabilitare a Portului Tomis, Municipiul Constanţa trebuie să fie titularul dreptului real asupra imobilului. Primarul Vergil Chițac ne-a declarat că nu a primit niciun răspuns de la Ministerul Transporturilor.

”Portul Tomis a fost câștigat de Administrația Porturi Maritime Constanța, instanța a spus că decizia este executorie, deci firma Tomis Marina trebuie să-și ia catrafusele și să plece, iar chiriașii trebuie să încheie contracte cu Portul. Contractul nu va mai fi prelungit. Operatorii își vor prelungi contractele cu noul proprietar, APMC. Noi am vrea ca Portul Tomis să treacă în administrare la noi. Nu îți poți imagina Centrul Vechi fără Portul Tomis. Ca să ajungă la noi ne trebuie o hotărâre de Guvern. Am făcut demersurile, dar la Ministerul Transporturilor e o schimbare, nimeni nu se apucă de așa ceva. Acolo trebuie să facem un PUZ al zonei Peninsulare și nu putem să excludem Portul Tomis din PUZ. Trebuie să fie ceea ce e și acum, dr mi bine organizat. Operatorii vor rămâne acolo, sigur. Dacă PUZ-ul va spune că acolo trebuie să rămână terasele, sigur că vor rămâne. Dar nu vor mai fi cu firma care a câștigat milioane de euro fără să facă nimic.”, a spus Chițac.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e, miroase a parandarat. Cred ca firma aia mafiota va tara primaria prin tribunale zeci de ani !
0
0
Miroase a zece la suta, chitacule?
8
0
Cititi inainte de a publica, ziaristilor! N-aveti dreptul sa faceti greseli.
4
0
Fugi chit-chit
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407