REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Șobolanii mutanți, prezenți în căminele unei universități din Marea Britanie

Șobolanii mutanți, prezenți în căminele unei universități din Marea Britanie

Bianca NEDELCU 10 aprilie 2024 | 00:00 430

Șobolani mutanți au apărut în căminele unei universități celebre, fondată în secolul 19. Studenții se plâng că nu mai pot umbla în papucii de frica rozătoarelor, așa că stau mereu încălțați. Căminele studenților de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie au fost invadate de șobolani mutanți uriași care măsoară chiar și 70 de centimetri lungime, adică de mărimea unui câine de talie mică. Mai grav este însă că au devenit imuni la otrava obișnuită, împrăștiată de firma de deratizare, arată publicația The Sun, pentru că au suferit mutații genetice care le permit acum să supraviețuiască substanțelor toxice folosite în mod obișnuit.

sobolanii mutanti, prezenti in caminele unei universitati din Marea Britanie

„Aproape toată lumea are șobolani prin camere. Nici în bucătărie nu putem intra fără să purtăm pantofi" a spus un student, pentru sursa citată

„Am semnat un contract cu plata chiriei, așa că nu ne putem muta. Dar cum putem trăi cu șoareci și șobolani?” spune alt tânăr. Totuși, studenții furioși amenină că nu vor mai plăti chiria și utilitățile, până când administrația căminelor nu îi va scăpa de rozătoare.

O cameră costă 79 de lire sterline pe săptămână, pusă la dispoziție de compania Unite Students, pentru Universitățile Sheffield și Sheffield Hallam, care susțin că au apelat deja la firme de deratizare. Ambele universități au sfătuit chiriașii să contacteze serviciile pentru studenți sau consilierii de cazare.

„Șobolanii obișnuiți sunt uciși cu otravă, astfel încât speciile rezistente le iau locul. Este firesc ca numărul lor să se extindă și ar putea exista un risc semnificativ pentru sănătatea publică dacă populația lor nu este controlată" a declarat un reprezentant al asociației pentru controlul dăunătorilor, potrivit stirileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272