REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ȘOC în lumea culturală constănțeană! Scriitorul Mircea Țuglea a murit înecat

ȘOC în lumea culturală constănțeană! Scriitorul Mircea Țuglea a murit înecat

Replica API 19 august 2017 | 22:05 506

Lumea culturală constănțeană este în doliu. Autoritățile au confirmat, în această după-amiază, că bărbatul care a murit înecat în mare, pe plaja Modern, este scriitorul Mircea Țuglea, redactor șef al revistei Tomis. În vârstă de 43 de ani, scriitorul era căsătorit și avea doi copii.

Mircea Țuglea, născut pe 14 aprilie 1974, la Tecuci, județul Galați, a fost poet, publicit și critic literar. Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, între anii 1996 și 1998, Mircea Țuglea a fost bursier Herder la Universitatea din Viena, la recomandarea unui alt mare regretat critic literar constănțean, Marin Mincu.

În anul 2007 a devenit doctor în litere al Universității București, cu o teză de doctor dedicată poetului Paul Celan. Ulterior, în perioada 2011 – 2013, scriitorul a primit o bursă postdoctorală din partea Academiei Române, pentru studiul liricii lui Paul Celan, în urma căreia publică volumul de critică și cercetare literară Lirica lui Paul Celan și gândirea contemporană în anul 2013.

Implicat în viața culturală a Constanței, scriitorul s-a numărat, în 1993, printre fondatorii Cenaclului de Marți, coordonat de criticul literar Marin Mincu. După decesul acestuia, a preluat coordonarea cenaclului. În perioada 1998 – 2006 a predat limba și literatura română la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

A debutat în anul 1996 cu volumul Proezia, în urma căruia i se decernează Premiul Festivalului Poesis pentru debutul editorial.

În anul 1999 fondează Asociația Arte & Litere ASALT și revista virtuală același nume pe serverul asalt.seanet.ro, cu colectia de e-books Virtualia[5] A colaborat la unele dintre cele mai importante reviste de cultură din România: Convorbiri literare, Viața Românească, Vatra, Paradigma, Contemporanul, Tomis, Poesis și altele. De altfel, Mircea Țuglea a fost redactor șef al revistei Tomis.

Redacția „Replica de Constanța” transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca se doreste plaja ptr concerte forza zu se creeaza una prin dragarea nisipului din larg.Ce mai conteaza ca nimeni nu atentioneaza pe un panou informativ adancimea apei care s-a creat astfel in zona .asa cum exista pe munte indicatoare cu denumirea masivului si altitudinea.
1
0
De ce nu verifica nimeni ce s-a intamplat cu fundul apei dupa refacerea anumitor plaje prin aducerea aluviunilor prin dragare? Ceva nu e in regula. Inainte inotam pana la digurile din larg in mamaia si nu erau asa mari probleme
3
0
Extraordinar .... A mierlit poetu national !.....Nu a auzit nimeni de asta ! Si NICHITA a murit din cauza la multa vodca .....
1
5
Replica de Constanta transmite sincere condoleante familiei indurerate. Familia roaga redactia sa modereze comentariile rau intentionate. Multumim
6
0
Pai daca voi nu ati bagat-o in mare ca sa se inece.Atunci era stirea news alert lacrimogena.
1
0
si la noi in cartier a murit o babuta si nu o plange nimeni.
1
4
Dumnezeu sa-l ierte!
6
1
de erati de mina,soarta era impartita......
0
0
Colegul meu de banca din liceu, omul indragostit de mare, tatal si sotul iubitor, un erudit si un continuator al altui exilat in Tomis. Rugati-va si nu va mai injurati. Mirce, valurile sunt ultimele care te-au mangaiat. Cerurile sa te aiba in pace. Fratia Chiustengeana e alaturi de familia lovita crunt de disparitie. Din departare, ma uit spre tara in care mereu te-ai intors, ca o revenire la mal. Nu durerea mea sau a celor ce te vor uita cum un val il uita pe altul. Durerea copiilor tai e cea mai tacuta limba in care nu se scrie nicio carte, in care nu se taie niciun cuvant. Ape negre
16
2
Murphy asta s-o spui despre un ghertoi venit de la munca din camp sa faca baie in marea neagra!In cazul asta nu e asa! E vb de o persoana bine informata care desi a citit despre atatea cazuri de inec a ignorat orice pericol.E posibil sa fie un anunt despre rezultatele analizei toxicologice.
8
3
Un amic a fost prezent si a povestit cum primul ajutor acordat de Salvamari a lasat de dorit, neprofesionist si dupa ureche, sunt sigur ca nu e cazul tuturor Salvamarilor insa ar trebui sa nu existe niciodata dubii in privinta meserii lor
2
4
Omul nepotrivit, la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit, soarta si-a spus cuvantul. Daca stia omul ce i se putea intampla chiar azi, nu iesea din casa, dar nu stim mai nimic despre noi si soarta noastra. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !
12
2
Boule... ai fost acolo sa stii cum s-a intamplat???? Mananci rahat in plus. Abtine-te mai bine ca habar nu aveti ce a fost de fapt. Bine ca ezti tu inteligent si dai vina pe salvamari. El nu avea ce cauta in zona aia. Dar daca nu stiti nu vorbiti. Salvamarii nu sunt superoameni. Muncesc ca fiecare si isi fac meseria cum pot si stiu mai bine. Salvamarii s-au dus dupa el imediat! Ei si inca 2 persoane! S-a facut lant uman pentru a il putea scoate! Dar stiti doar sa jigniti!
28
3
Salvamarii sunt de vina.Niste boi care in loc sa munceasca pe santierele patriei stau la soare sa li se umfle burtile
9
35

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218