REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Societatea Neptun Olimp, DATOARE la Ministerul Turismului cu peste 700.000 lei

Societatea Neptun Olimp, DATOARE la Ministerul Turismului cu peste 700.000 lei

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 1409

Conducerea societăţii Neptun Olimp, obligată să plătească dividendele către acţionari, mai ales către Ministerul Turismului, sume ce ar fi trebuit să fie plătite de anul trecut. În urma unui control efectuat anul trecut, societatea a fost obligată, de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, să plătească peste 700.000 lei ministerului, reprezentând dividende şi penalităţi. Deşi societatea de stat a încercat să scapte de datorie în instanţă, nu a reuşit. Curtea de Apel a decis, pe 23 aprilie a.c., să plătească statului suma de aproximativ 800.000 lei, reprezentand dividende repartizate şi nevirate, dar şi dobânzi.

În dispoziţia obligatorie de plată emisă pe 17 octombrie 2019 de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galaţi-Serviciul Inspecție Economico Financiară Galaţi s-a dispus ca societatea Nepun Olimp SA să vireze la bugetul general consolidate suma de 438.552 lei, reprezentand dividende repartizate şi nevirate către Ministerul Turismului. De asemenea, s-a mai dispus virarea la bugetul general consolidat întreaga sumă reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, compusă din suma de 347.991 lei. Totodată, s-a luat măsura înştiinţării Ministerului Turismului precum si actionarii cu privire la cuantumul dividendelor şi a dobânzilor şi penalitţăilor de întârziere ce au fost virate la bugetul general consolidate.

Dispoziţia ANAF a rămas valabilă

În noiembrie anul trecut, a Tribunalul a respins cererea, însă Neptun Olimp a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa pe 21 februarie. Pe 23 aprilie, magistraţii au respins recurs, SC Neptun Olimp aşa că decizia ANAF a rămas în vigoare, iar societatea trebuie să vireze la bugetul general consolidate suma de 438.552 lei, reprezentand dividende repartizate şi nevirate către Ministerul Turismului şi dobânzi şi penalităţi de întârziere în valoare de 347.991 lei.

SC Neptun Olimp a fost înfiinţată în anul 1990

SC Neptun Olimp a fost înfiinţată în anul 1990 prin prin hotărâre de Guvern, prin reorganizarea Regiei Autonome de Turism şi Prestatii Dacorex & CO Neptun. Obiectul de activitate este Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. Actionariatul S.C. Neptun Olimp S.A. este urmatorul: Ministerul Turismului; SIF Transilvania şi persoane fizice si juridice detinatoare a unei cote procentuale de 6,60% din capitalul social. S.C Neptun - Olimp S.A este condusă de Catalin Mihail Caracostea, cu o retributie brută lunară în suma de 8989 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mare rahat! Bai,care au avut curaj sa comenteze ce faceau coreenii la Daewoo? Cum era cand angajatii erau siliti sa semneze ,,cereri'' de schimbare in urma carora urmau executari,accidente de munca acoperite de victime in speranta pastrarii locului de munca,alte porcarii si umilinte ? Da,nimeni nu poate sa aduca dovezi,pentru ca totul a fost bine ticalosit,insa nimeni din cei afectati nu uita dar si nimeni nu are incredere ca ar fi cumva ajutat de o entitate dreapta,indiferent cum s-ar numi ea. Raman amintiri oribile si convingerea ca nu va fi mai bine.
0
2
aceasta capusa.puteau directorii acestei societati sa aiba initiativa, sa inchirieze unitati hoteliere, sa puna osul la treaba, sa gandesca, sa se autofinanteze, sa dezvolte proiecte, sa creeze locuri de munca. Ministerul este vinovat ca prin aceasta societate , nu creeaza si nu se implica. Sustine directori pusi politic tot de ei si impart salariul destul de mare pe care il incaseaza nejustificat. Nici la program nu stau, au bussines-uri in zona. Nu stiu care mai este rolul acestei societati care organiza si administra odata cele doua statiuni. Macar doua trei unitati sa le fi ramas.
2
0
Articol slab, informatii eronate si fara documentare prealabila.
1
2
luati banii de la securistii care au cumparat Olimp Neptun,o defriseaza,multumim Iorgus,si acum cauta prostani sa le vinda casele de linga calea ferata!
4
0
pai daca pui analfabeti si hoti in conducere la ce sa te astepti.un negreahot sau un foleanu la fel de hot au distrus societatea
3
0
In loc sa aduca bani din ce a furat si a bagat la saltea s a apucat sa taie padurea Comorova si sa vanda lemnul si terenul pentru a plati datoriile facute tot de el. Si isi trage si niste spagi din padurea ciopartita.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212