REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Societatea Neptun Olimp, `SUPTĂ` de bani de ANAF!

Societatea Neptun Olimp, `SUPTĂ` de bani de ANAF!

Replica API 24 februarie 2020 | 00:00 702

SC Neptun Olimp a fost înfiinţată în anul 1990 prin prin hotărâre de Guvern, prin reorganizarea Regiei Autonome de Turism şi Prestatii Dacorex & CO Neptun. Obiectul de activitate este Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. Actionariatul S.C. Neptun Olimp S.A. este urmatorul: Ministerul Turismului, deţinător a unei cote procentuale de 52,22% din capitalul social; SIF Transilvania deţinator a unei cote procentuale de 41,18% din capitalul social şi persoane fizice si juridice detinatoare a unei cote procentuale de 6,60% din capitalul social. S.C Neptun - Olimp S.A este condusă de Catalin Mihail Caracostea, cu o retributie brută lunară în suma de 8989 lei. Societatea a început să scârţâie de mai mulţi ani, ioar pierderile sunt cu mult mai mari faţăd e cifra de afaceri. Poate, din acest motiv, conducerea nu a reuşit să-şi achite dividentele către acţionari, mai ales către Ministerul Turismului. În urma unui control efectuat anul trecut,s ocietatea a fost obligată, de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice să plătească peste 700.000 lei ministerului, reprezentnd dividente şi penalităţi.

S.C. Neptun Olimp

În dispoziţia obligatorie de plată din 17 octombrie 2019 emisă de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galaţi-Serviciul Inspecție Economico Financiară Galaţi s-a dispus ca societatea Nepun Olimp SA să vireze la bugetul general consolidate suma de 438.552 lei reprezentand dividende repartizate şi nevirate către Ministerul Turismului. De asemenea, s-a mai dispus virarea la bugetul general consolidat întreaga sumă reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere, compusă din suma de 347.991 lei. Totodată, s-a luat măsura înştiinţării Ministerului Turismului precum si actionarii cu privire la cuantumul dividendelor şi a dobânzilor şi penalitţăilor de întârziere ce au fost virate la bugetul general consolidate.

Societatea consideră că măsura este netemeinică și nelegală motiv pentru care a formulat o plângere prealabilă, întrucât în baza constatărilor din raportul de inspecție fiscală emis la data de 24.06.2019, spun reprezentanţii societăţii, s-au emis două dispoziții obligatorii respectiv dispoziţia obligatorie din 12.07.2019-măsura nr. 5 și dispoziţia obligatorie din 17.10.2019-masura nr. 5, dispozitii ce se refera la dividendele aprobate a fi repartizate de Neptun Olimp SA şi neachitate către Ministerul Turismului, dispoziții al căror conținut este diferit, nu se înțelege care dintre aceste măsuri dispuse de organul de control este corectă, măsurile contradictorii pun la îndoială legalitatea actului administrativ a cărei executare se solicită de către organul administrativ fiscal.

În realitate, prima dispoziție obligatorie din 12.07.2019 emisă ca urmare a plângerii prealabile a societăţii privind decizia din 26.09.2019, Ministerul Finanțelor Publice, prin Serviciul de soluționare a plângerilor prealabile și a contestațiilor, a soluționat plângerea prealabilă dispunând desființarea măsurii nr.5 din Dispoziția obligatorie din 12.07.2019. Ulterior, s-a emis dispoziția obligatorie din 17.10.2019 de către Serviciul Inspecție Economico Financiară Galaţi, dispoziție contestată în cauza de față în care măsura 5 este detaliată și clară. DE aceeaşi au fost şi judecătorii care au analizat cererea sociectăţii de suspendare a dispoziţiei. În noiembrie anul trecut, a Tribunalul a respins cererea, însă Neptun Olimp a fomrulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa pe 21 februarie.

În prezent, societatea deţine în patrimoniu: Restaurant "La Barchetta"; Complex Vile Olimp; agenţie de turism şi sediu administrativ personal executie; constructie Fabrica de Gheaţă şi Staţia Frig, pizzeria Complex International.

Neptun Olimp are acţiuni la: S.C. Crama Murfatlar S.A. - 48,99 %; S.C. Holding Club Neptun S.A. - 20,37 %; S.C. Flamingo Estival 2002 S.A. - 45,98 %; S.C. Transter Neptun S.A. - 13,41 %; S.C. Dracula Park S.A. - 0,69 %.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"nu cat romanii"!doar n au intrat chiar toti machidonii cu "ei " in "hora" nu?sunt tot aia care erau in "hora " si prin 89 88 86 ,au "cantat"bine si la randul lor" dupa 90 au ascultat" la fel de bine direct cu proportional cu cat au"cotizat" ca sa poata "asculta" si "prospera" in functie de ce cine CINE "canta" de SUS,"informatia" ,"operatia".Nu poti sa faci URA DE RASA impotriva machidonilor pentru "o mana" "doua" de securisti si de limbisti...Daca romanii au avut mai multi criminali in serie decat machidonii nu inseamna ca voi toti sunteti asa,sau? balada voastra e Miorita,exemplu elocvent
0
0
Cum spuneai ma mokanelulule.ro ca machidoni nu au furat cat romani penali,da ma ai dreptate pe jumatate pentru ca mari hoti din PSD au avut nevoie de slugi lacome,nesatule si fara scrupule cand a fost vorba de distrus activele tari si pentru asa ceva tantari cum este si Caracostea in cazul societati Neptun --Olimp au fost mereu prezenti sa ajute penali la supt bani tari
0
0
N a fost nimeni acolo,nu exista acte sau alte indicii care sa specifice prezenta umana in zona de 30 de ani, se pare ca de la "caderea comunismului" tipenie de om nu a mai calcat in zona.Cu toate acestea au aparut "parvenii", o specie rara ,aparuta brusc si speram disparuta subit.Ii puteti gasi la Irish Pub,Crazy,Toscana,MarcoPULII,sau alte locatii ce atrag specia!
1
1
Nimic nu se jefuieste fara PSD.PSD trebuie scos in afara legii.Sictir PSD !
5
1
in loc sa inchirieze unitati hoteliere, sa se autogospodareasca, pentru ca aveau cadru legal, acest Caracostea a pompat bani pentru altii si s a multumit sa isi ia salariul destul de mare pentru nimic. ca un premiu. pentru favoruri. nu a interesat pe nimeni sa "miste" ceva la aceasta societate asa cum a fost odata, sa creeze locuri de munca.
8
1
Mai bine zis psd sub acoperire suge bani
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614