REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Şofer de pe 310, filmat în timp ce fumează între oamenii care îi cer să arunce ţigara VIDEO

Şofer de pe 310, filmat în timp ce fumează între oamenii care îi cer să arunce ţigara VIDEO

Replica API 7 aprilie 2018 | 00:00 480

Câtă nesimţire!

Câtă nesimţire!

Deşi s-au scris atâtea articole în presă, referitoare la şoferii de maxi-taxi care fumează în interiorul maşinilor pline cu oameni şi s-au aplicat numeroase amenzi pentru aceste abateri făcute cu bună-ştiinţă de către unii şoferi, încă se mai practică acest „sport” în mijloacele de transport public de persoane care circulă prin municipiul Constanţa. În urmă cu câteva luni, un minor a fost bătut crunt pentru că a avut „tupeul” să-i ceară unui şofer să nu mai fumeze în microbuz. Acum şoferul respectiv spală maşinile şi face pe mecanicul la garajele firmei. Dar alţi şoferi nu au învăţat nimic din toată această poveste.

Un şofer de pe linia 310, la volanul unui microbuz înmatriculat cu numărul CT 31 DTR, a fost filmat, joi după-amiază, în jurul orei 17:20, în timp ce fuma de zor, fără nici o jenă faţă de cei din jur, şi se mai şi certa la telefon cu cineva, asta în timp ce rula pe bulevardul Lăpuşneanu. Nu avea nici o treabă cu pasagerii care i-au atras atenţia să arunce ţigara. A continuat să-şi fumeze, ignorând pe toată lumea din jur. Şi asta nu e tot. A doua zi, vineri dimineaţă, acelaşi şofer, îmbrăcat în aceleaşi haine, acelaşi microbuz aglomerat, dar de data aceasta un alt călător care l-a filmat chiar de pe primul scaun din spatele şoferului. Din nou i s-a cerut să arunce ţigara şi să nu mai fumeze, dar degeaba. „Aveţi chef să vă certaţi în Vinerea Mare?”, a fost întrebarea şoferului, adresată persoanei care i-a bătut obrazul. Bineînţeles că nici de această dată nu a dat ascultare rugăminţilor pasagerilor, argumentând că la cap de linie nu are timp să fumeze. Oamenii s-au simţit deranjaţi de conduita şoferului de pe 310, care nu numai că nu s-a supus, încălcând cu bună-ştiinţă legea şi dreptul la sănătate al celor din jur, dar atitudinea sa lasă mult de dorit, ca şi cum oamenii i-ar fi cerut un favor.

Cu această ocazie, aşteptăm o reacţie din partea autorităţilor, în special a OPC, pentru sancţionarea şoferului şi a societăţii, pentru că dacă e lege, să fie pentru toată lumea.

UPDATE:

La scurt timp de la publicarea acestui material, Poliţia Locală Constanţa s-a sesizat din oficiu şi, în scurt timp, l-a identificat pe șoferul respectiv și l-a sancționat contravențional. De precizat că polițiștii locali au mai depistat, tot în cursul zilei de vineri, încă un șofer de microbuz, care efectuează curse regulate în regim maxi-taxi, pe care l-au sancționat tot pentru faptul că fuma în mijlocul de transport public de persoane.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul era la capat de linie.bulangiu care a filmat trebuia sa stea jos pana incepea cursa asa ca dutecdreacu cu filmarea ta
0
0
Luativa masini si mai ducetiva dracu de saracii daca nu va convine
0
1
si cu copii morti tuturor tiganilor din aceasta lume!!!!
2
0
Mai bine ii sanctionati pe cei de pe 305 ca isi bat joc de calatori si ii inghesuie ca pe cartofi!
2
0
meltean de la moldova !!!
3
3
in 305 conducea soferul si spargea seminte...am vrut sa il filmez...
3
2
Zdrentelor de soferi care fumeaza in mijloacele de transport, indiferent daca subt pe cosciugele aduse de fratila si date sa circule de scursurile umane mazare-constantinescu-strutinsky... tripleta mortii pt acest oras f frumos odata!!! Moarte, de asemenea si tiganilor care desi nu au platit niciodata asigurari de sanatate innopteaza la urgenta spitalului judetean constanta, mai ales iarna... sau alte hahalere de ciori care la fel nu platesc taxe si impozite la stat dar, ce sa vezi la ei pacalicii pulii, se taie cu sabiile si ajung in urgenta sa die tratati pe banii mei su ai altor cetateni!!!
10
2
don't worry , one day, it will be like in western europe, you won't have any freedom at all.. then you ll cry.. "what did we do..?"..
5
7
Asa oras asa oameni , cu accent de venetici violatori. Tiai dreaq cu natia voastra si cine va adus in Dobrogea .
11
5
astea din oras 5rb disfintare
5
0
Atentie DIICOT ! Fraude Informatice Carduri Bancomate si Masluire Pacanele. Luati si pe astia din Mangalia. Nicolae Tutza condamnat zis nicky impreuna cu Tzatza Andrei zis ciusky , Tzatza Nicu tatal , Dani Lupu , Cubanitz Cristian toti cu domiciliul in Mangalia au furat si fura in continuare din bancomate , carduri si aparate slot machine din Romania dar mai mult prin Tari Straine din anul 2008 pana in prezent. Semnat un fost coechipier de sustragere din bancomate , carduri si masluire pacanele care nu si-a luat partea. 05
3
3
toti handicapatii au mobil si filmeaza
10
28
Acest sofer este un microb pentru societate, exista mult mai multi ca aceasta scursura pe toate liniile de cosciuge ambulante. In conditiile in care autoritatile nu fac nimic, populatia ar trebui sa ia atitudine prin ai umili verbal, elegant si politicos din vorbe, oricum ghilbanii nu isi vor da seama ca sunt insultati.
16
2
Dar de biletele acelea pe care nu le dau nu se spune numic ?
21
1
Sunt multi soferi de RATC care fumeaza in cabina, si sunt si super nepoliticosi.
17
7
pula la sofer
7
26
Nu te obliga nimenea sa urci in maxi taxi la 1 leu ce vrei si o cafea si sa intebe soferul daca ai calatorit bine ia zi ba tu ala hahalero sa muncesti si tu 16 ore pentru 70 lei la zi rusine sa-ti fie
6
37
Ca de obicei trantorii critica albinele care muncesc. Pitipoanca trebuie dusa sa spele masini 2 saptamani la garaj si apoi sa mai comenteze.
10
33
HARBURILE astea IMPU.TITE si RUGINITE sunt un ATENTAT la viata si sanatatea constantenilor ! Aceste COSCIUGE AMBULANTE numite taxi-maxi .... aduse in constanta de catre OLIGOFRENUL FRATILA pentru CLANUL MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky n-ar avea ce cauta in nici o tara din M UE !!! De ce vamirati ca acest CIOBAN COCALAR cu accent de moldovean si vocabular de GHIOLBAN, FUMEAZA in COSCIUGUL AMBULANT ? ? ? Daca tot n-are timp sa-si cancerizeze hoitul cu tutun la cap de linie, de nu trage si-un gat de tuica sau de votca puturoasa cu gust de wc ? ? ? Ca in constanta ORICE e permis !!!
34
3
5-40. La inghesuiala cu toate ciorile nespalate. Lua-l-ar dracu daca se intampla vreodata sa fie un loc liber, dar de ce sa se ia autobuze de pe liniile care umbla mai mult goale. Orasul pulii. Mai circula si dupa graficul mortilor mamii lor, 20 de minute nu vine nimic iar apoi vin doua cazane unul dupa altul
23
5
De ce linia 301 s-a desfiintat???Ce linii alternative avem pe aceladi traseu???
10
19

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367