REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Şofer din Corbu, mort într-un accident de muncă. Protest în faţa firmei SC Georgiana&Alina SRL

Şofer din Corbu, mort într-un accident de muncă. Protest în faţa firmei SC Georgiana&Alina SRL

Replica API 13 martie 2019 | 02:04 853

Familia cere dreptate!

Familia cere dreptate!

Şi-au pierdut tatăl, soţul, prietenul într-un accident de muncă, iar acum vor dreptate. Vorbim despre cazul lui Marian Ilie din Corbu, care a decedat pe 5 martie, în timp ce se afla la serviciu, fiind angajat în funcţia de şofer la firma de transport SC Georgiana&Alina SRL.

Deşi reprezentanţii societăţii au declarat inspectorilor ITM că, la efectuarea manevrei de verificare a pernei de aer de la autobuz, lucrătorul a fost lovit de o piesă de la perna de aer, familia decedatului este de altă părere. Marian Ilie ar fi fost zdrobit de microbuzul pe care îl repara. Familia vrea dreptate!

Rudele vor să protesteze în faţa sediului societăţii angajatoare, în semn de nemulţumire faţă de tergiversarea, de către reprezentanţii SC Georgiana&Alina SRL, a cazului. În acest sens au cerut acordul Primăriei Năvodari, care urmează să se pronunţe cu privire la solicitarea familiei de a organiza protestul. Familia şi prietenii victimei spun că angajatorii încearcă să scape basma curată, deşi sunt vinovaţi pentru moartea şoferului. “Suntem nemulţumiţi că angajatorii ascund modul în care s-a întâmplat accidentul. Angajatorul l-au transportat cu maşina personală la spital, a refuzat să apeleze Serviciul unic de urgenţă 112, l-a ridicat, deşi nu aveau voie, poate s-ar fi salvat. A murit în maşină. Soţia şi copiii vor dreptate, nu vor bani. Patronul spune că a bubuit perna de aer, dar el era lovit pe piet, microbuzul a căzut pe el",a declarat Valentin, prieten de familie. De precizat faptul că pe numele angajatorului a fost deschis un dosar penal, după ce soţia i-a făcut plângere.

Firma de transport face curse Năvodari-Corbu, iar apropiaţii bărbatului decedat spun că, de fapt, şoferul ar fi murit în alte împrejurări. “Nu vă este frică că există un Dumnezeu nu aveţi conştiinţă? Cum puteti dormi noaptea când ştiti că din cauza voastră a murit un om nevinovat? Aţi lăsat în urmă o familie indurerată şi 2 copii fără tată. Cum puteti să spuneţi ca i-a căzut o piesă de la perna de aer, când el a fost strivit sub microbuzul care voi l-aţi pus pe cric? De ce nu spuneţi că de sub microbuz l-aţi scos voi şi l-ati dus mort la spital? De ce nu spuneţi că în timp ce el era sub microbuz un alt angajat a urcat în el şi a încercat să îl pornească ? De ce aţi spus doctorilor la spital că nu este nevoie să i se faca necropsia, vă era frica de adevăr??Nu va mustră conştiinţa? Cum puteti dormi noaptea? Degeaba încercati să cumpăraţi tăcerea doctorilor etc, se va face dreptate”, a transmis nepoata vărbatului, Violeta C.

Oamenii mai spus că şoferii erau puşi să repare maşinile, deşi nu erau calificaţi pentru a presta un astfel de serviciu. “Şoferii care încă mai lucrează acolo să dea declaraţii despre toate ilegalităţile petrecute acolo, mai ales despre faptul că sunt puşi să facă anumite munci, cum e cazul nostrum, mecanica auto,munci pentru care soferii nu sunt calificaţi”, a spus un fost angajat al firmei pe facebook. “La această firmă nu a existat niciodată mecanic, soțul meu a lucrat câțiva ani acolo, ei se ocupă de toate reparațiile "microbuzelor" noi am trecut prin conflicte cu acești oameni, sunt fără suflet și lipsiți de demnitate când vine vorba de bani”,a spus şi Anamaria V.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Manivela in ce tara crezi ca traiesti frate ?? Ce ITM, ce procuratura ? Tu nu stii ca mortul e de vina ? Saracu patron este nevinovat si imaculat ca un ghiocel. Acuma serios vorbind ITM-ul NU ISI FACE TREABA SI SUNT NISTE SPAGARI DE PRIMA CLASA Huaaaaaaa rusineeee ITM. Directorul ITM da-ti demisia baaa
2
0
Ai dreptate cate masini ca vai de ele circula pana cad sau fac vreun accident aici soferi ar trebui sa spuna sefu am nevoie de revizie dar patronu spune :Auzi ma daca ai obosit dute acasa.Sunt fosite la maxim si masinile dar si oameni la numarul de ore pe luna ma refer
2
0
Mergi asa pana pica totul si-ti explodeaza , te alearga propria masina
3
0
Da ma...cum sa te bagi sub autobuz fara sa asiguri ??? Ce vina are patronu' firmei ca mortu' era mecanic prost? Trebuie sa gandesti inainte ce faci
4
4
Vedeti ma eroilor cati oameni mor la locul de munca si canci nimic la militari ma refer aia primesc o gramada de bani daca au ghinion sa moara sau sa fie raniti in afganistan sau alta tara pentru ca ei sunt oameni restul...
2
4
cand esti prost ,sau mai bine spus condus de un prost ,mori ca prostul sa te omoara un prost ,cum sa te bagi sub masina fara cale sub ea ? putea sa puna butuci bca caramizi etc sub masina ,siguranta vietii tale!
7
5
Indiferent de modul cum a avut loc evenimentul, daca persoana decedata era angajata cu acte in regula, tot accident de munca este. Dl. Manivela si familia trebuie sa aiba ,,putina rabdare,, fiindca conform legii sunt niste etape de urmat pana la finalizarea cazului. Dumnezeu sa ajute sa se afle adevarul si sa-l odihneasca in pace pe Ilie.
5
1
A mai fost un caz cu cativa ani in urma la aceasta societate un angajat a murit in curtea societatii iar patronul a pus angajatii sa il scoata afara din curte
7
0
Moarte suspecta !?
8
3
Ce nu inteleg este faptul ca ITM-ul nu sesizeaza procuratura , parchetul , politia ,etc . Organele abilitatate trebuie sa se autosesizeze din oficiu cu acest caz extrem de dubios ! Nu mai lucrati fratilor ptr. SRL-uri dubioase , soferia este cautata acum !
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212