REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

ȘOFER la 83 de ani, pe drumurile din Constanța: NU a văzut că motocicleta a încetinit...

ȘOFER la 83 de ani, pe drumurile din Constanța: NU a văzut că motocicleta a încetinit...

Replica API 10 februarie 2020 | 00:00 330

Un bărbat din Eforie, în vârstă de 83 de ani, pensionar, a fost condamnat la 1 an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, după ce a intrat în coliziune cu o motocicletă, care încetinise în fața lui.

Situația reținută de instanță a fost aceea că Petcu S., în timp ce conducea motocicleta Yamaha, dinspre Eforie Nord spre Constanța, a executat o trecere de pe banda a 2 pe banda 1, reducând și viteza în același timp, încălcând prevederile articolului 122 din HG 1391/2006 care ”impune conducătorilor auto interdicția de a reduce brusc viteza ori să efectueze o oprire neașteptată, fără motiv întemeiat”. Astfel, M.P., care conducea un autoturism marca Daewoo Tico, a acroșat partea din spate a motocicletei, iar după impat, motociclistul a căzut la sol, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conform rechizitoriului, pericolul a fost generat și de către motociclist, care a încetinit fără motiv, dar și de către șofer, deoarece nu a păstrat o distanță suficientă față de aceasta pentru evitarea coliziunii și nici nu a trecut pe banda a doua pentru a continua deplasarea. Instanța de fond l-a condamnat pe conducătorul auto din Tico la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Decizia nu este definitivă și urmează să se judece apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La 83 ani sa-si plimbe nepotii prin parc, daca are, daca nu sa ia taxi, mie mi-a zis unul din asta ca de ce tip la el, dupa ce ma blocase cu masina si dadea sa plece, ca atunci cand o sa am varsta lui nici eu nu o sa mai vad, aud bine!
0
0
Motociclistii sunt un pericol public. Nu respecta nici viteza legala si nicio alta regula de circulatie.
0
0
La puscarie cu infractorii octogenari; sunt pericol social
2
7
O SA L IAU EU PE ROBERT SERBAN
1
1
Cine e zmeu pe motocicleta trebuie sa fie constient ca este expus unui risc crescut de accident. Una e sa se ciocneasca 2 table si alta e sa fie luat pe sus de un autovehicul. Si apoi e mult mai usor sa vezi doua stopuri in fata decat o motocicleta.
11
0
Pai daca este culpa comuna dece a fost condmnat doar mosu,de unde era sa stie omu ca vine ala de pe banda 2 pe 1 si ii franeaza in fata?,oricum a avut noroc tanarul ca l-a lovit un mos cu Tico si nu un alt tanar cu B.M.W.
18
0
pe medicul de familie al pensionarului, nu il intreba nimeni , de ce mai are permis auto valabil? sigur nu este apt la 83 de ani.
10
9
Mosu neatent...si motoristul a incercat sa il sicaneze, franand in fata...cazuri clasice...numai ca reflexele de frana la octogenari nu mai sunt de fresh!
16
2
De cand prostia asta cu HG-ul care nu imi da voie sa incetinesc sau opresc... ? Atata timp cat semnalizez intentia de oprire, ala din spate sa beleasca ochii. Ala din fata nu va avea niciodata cina ca ala din spate nu stie sa pastreze distanta sau sa caste ochii macar
12
9
Da prostul tatii, am auzit, acum mars si spala motorul ca iar ti-o iei putoarea dreaq...
3
2
Mai mai rare accidentele cauzate de batrani fata de cocalarii tineri bauti si drogati
22
0
Mosul ala n-are ce cauta ca sofer pe strazi, e senil.
10
18
Ii da cu suspendare ca a cotonogit o jivina drogata pe doua roti. In loc sa-i dea motopartarului cu executare, ii da mosului. De necrezut.
27
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272