REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şoferii din categoria ‘Parchez ca un bou’ îşi pot bate joc de restul lumii civilizate, dacă îndeplinesc DOUĂ CONDIŢII!

Şoferii din categoria ‘Parchez ca un bou’ îşi pot bate joc de restul lumii civilizate, dacă îndeplinesc DOUĂ CONDIŢII!

Replica API 6 mai 2019 | 14:20 678

Şoferii din categoria ‘Parchez ca un bou’ au o zi întreagă la dispoziţie să parcheze cum poftesc – pe spaţii verzi, în dreptul aleilor de acces în blocuri sau chiar pe scările Primăriei Constanţa! Duminică nici iarba nu creşte şi, evident, nici reprezentanţii de la Confort Urban nu acţionează cu maşina de tractări. Ba, mai mult de atât, nici poliţiştii locali nu prea se înghesuie să amendeze şoferii cu maşini parcate neregulamentar, dacă… maşinile în cauză sunt înmatriculate în alte ţări!

Nu este vreo exagerare şi nu este nici comentariu tendenţios: lacunele din legi pun Poliţia Locală în ipostaza de a ezita să ia măsuri, iar deciziile instanţelor, cu privire la aplicarea amenzilor – la fel. Mai rămâne doar Poliţia Naţională în drept să acţioneze, dar, după cum ştim, în week-end este ocupată până peste cap cu şoferii băuţi şi, aşa cum arătam mai sus, platforma de “săltat” maşini parcate neregulamentar are pauză!

Detaliile de mai sus au fost scoase la iveală duminică, 5 mai, după ce un cetăţean a reclamat că un autoturism înmatriculat în Anglia blochează intrarea în scara unui bloc de pe Aleea Heracleea. Cetăţeanul a sunat la Poliţia Locală, însă… surpriză! “Mi s-a spus că Poliţia Locală nu poate acţiona. În primul rând, pentru că e duminică, iar Confort Urban are liber, nu trimite platforma la intervenţii. Iar în al doilea rând – maşina e înmatriculată în Anglia şi nu îi pot aplica amendă! Vă imaginaţi ce situaţie?! Ne-au spus totuşi că, dacă şi luni e maşina respectivă parcată acolo, să sunăm din nou, eventual şi la Poliţia Naţională, iar ei să solicite de la Confort Urban să trimită maşina de tractare. Le-am şi spus: dar dacă între timp cineva are o problemă şi vine ambulanţa... cum vor reuşi cei de la ambulanţă să scoată targa cu pacientul?! Păi... nu vor reuşi, că un deştept şi-a lăsat maşina fix în faţa uşii!”, a declarat, revoltat de situaţie, constănţeanul Liviu Anghel, cel care a sesizat situaţia nu doar la Poliţia Locală, ci şi pe o reţea de socializare. Urmare a acestui fapt, cunoştinţele celui care deţine maşina înmatriculată în Anglia, l-au atenţionat pe respectivul, iar după câtva timp a binevoit să-şi mute bolidul.

Rămâne însă problema descrisă mai sus: dacă un autoturism e înmatriculat în altă ţară... Poliţia Locală nu poate face nimic? Iar răspunsul reprezentanţilor Poliţiei Locale a fost: “Corect, nu putem acţiona... lacune legislative”. Legat de a doua chestiune, şi anume că reprezentanţii Confort Urban sunt în pauză în week-end – ni s-a confirmat şi acest lucru, prin urmare şoferii din categoria “Parchez ca un bou” au liber de la Primăria Constanţa să rupă trotuarele în două! Mai rămâne Poliţia Naţională pe baricade, dar, evident, nu există atât de multe echipaje încât să se acţioneze şi pe această linie.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Lume civilizata" va fi atunci cand vor fi locuri de parcare suficiente si folosite "civilizat". Mie mai bou mi se pare acela care lasa excrementele cainilor personali pe strada, ca sa calce soferul indisciplinat in ele chiar inainte de a se urca in BMW.
0
0
Lasati, ca aveti voi voie sa vorbiti la volan, cu o mana pe schimbator si cu una pe telefon. Macar astia parcheaza si nu provoaca accidente, dar voi, conduceti si vorbiti la telefon. Si mi se pare de bun simt: ai masina bengoasa, ceilalti sa-ti suga esapamentul.
1
2
Politia locala noapte e la nani ...
1
0
La noi politisti locali la tura de noapte parkeaza Dusterul in fata scari de bloc si se odihnesc de la 24 pana la ora 4 in casa,in weekend de la 12 la 16,basca noaptea,sa tot fi bugetar!
4
0
pentru machedonul de la 15:45, sa-ti luam rasa in cardan. jegule.
4
0
Mie-mi place loganul, 06-FMM.
3
0
Pe dobitocul care a defrisat gardul viu si a turnat beton pe spatiul verde, sa-si faca loc de parcare, nu-l ia la intrebari nimeni ?
13
1
Daca locuia acolo dl babuin BABU sa vezi ce repede se gasea unul de la pol loc sa se deplaseze sa aplice amenda sa ridice masina etc
7
0
Parchez unde vreau.. Boi sunt aia cu Facebook.
3
11
Prea smechier cupeu ala can var placia so vouavsaracilo care comentazi paicisia da vai e pentru voi Logan so hiundai acent
1
5
Din categoria : Primarii si consilierii locali constanteni niste boi...cate locuri de parcare s-au facut in ultimii ani in Constanta? Cate cladiri s-au construit fara niciun loc de parcare?
17
3
Neam de kokalari hoti si koorve. Huo fi miar scarba. Amenda 2000 lei si luata pe sus . Asa e in lumea civilizata .
9
7
La ce e buna politia locala, daca nu poate da o biata amenda?
9
5
Ceea ce spun unii dintre dvs ref la chei si lunete intra la categoria distrugere care este fapta sanctionata penal Ptr sanatatea si buzunarul dvs va rugam sa va abtineti de la astfel de comportamente antisociale. Cata vreme locurile de parcare insuficiente raportat la parcul auto sunt dimniuate abuziv de catre o administratie iresponsabila, este natural firesc si mai ales recomandat sa se parcheze asa. In poza articolului nu se vede nicio alee blocata decat daca eventual persoana tracteaza un carut de cumparaturi. Pt disconfortul creat actionati in instanta Primaria si folositi din plin VOTUL!
10
5
Se numeste Simt Civic, atunci cand iei masuri acolo unde bunul simt si respectul fata de semeni lipseste. Daca acceptam sa faca fiecare ce vrea ca asa ii este lui bine, desi in felul asta deranjeaza pe ceilalti si nu luam atitudine, ce pretentii sa mai avem de la Politie si alte institutii. Refuzati sa fiti o turma de oi, si sa acceptati nesimtirea celor care incalca regulile de bun simt. Luati atitudine!!!
15
5
parbrizul si luneta si altadata nu mai blocheaza , categoric !
13
5
in poza nu vad blocarea accesului in scara blocului foarte evidenta. vad in schimb un handicapat care a turnat beton pe spatiu verde si apoi s-a proclamat regele parcarii. cred ca acolo este problema, nu are loc sa intre in parcare.
14
5
grg@yahoo.com
5
0
sifoane la secu inainte de 89, sifoane liber profesioniste acum. Ce sa invete copiii lor de la ei, numai capul plecat si urechea la vecinul in asteptarea ajutorului social. Fi-mi-ar scarba de voi.
10
4
Natie de sifoane. Turnatori si invidiosi. Zilele trecute am vazut un sifon, care era sa faca accident cu masina pe care o conducea, deoarece vroia sa faca poza din mers unui imobil in constructie. Un Qaskay cu nr rosii. Asa e romanul, sa sifoneze. De ca sa traiasca capra vecinului? Daca te-a deranjat un bou care a parcat aiurea, inteapa-i rotile, daca ge tine. Nu mainsifona dupa perdea. Lachetiilor !
6
16
La penny market se parcheaza la greu pe locurile de handicap, paza e degeaba in magazinul ala.
4
3
Da Cetateanul Sa dea in primire Si cind se caca pe el Stropitoare imputita
5
4
Nu va faceti griji. Politia locala poate amenda doar daca este si soferul pe-acolo. In rest te indruma sa reclami la rutiera.
9
1
anglia are un serviciu pe net prin care masinile cu numar englezesc pot fi verificate daca au actele in regula. Am trimis de cateva ori poze cu masini din astea care circulau prin Constanta pe adresa lor si imi raspundeau de fiecare data ca au deschis dosar de urmarire.
14
5
Chiar toti sunt atat de naivi sa creada ca politia locala este in sprijinul cetateanului? Sa fim seriosi,ei actioneaza doar pt a deservi primaria Constanta si interesele lor nicidecum al cetateanului,ori exista cea dea doua situatie ,aceea ca si-au facut banii cu zilele de 1 mai ca au ridicat masini garla din mamaia cu toate ca erau zile nelucratoare insa erau pe domeniul public nu blocau porti de acces in locuinte!
11
3
Veniti si in piata obor unde se inchide strada bloc L14 Bis, langa ghena de gunoi...se parcheaza pe strada.Nici nu se poate trece cu masina .Aceesi situatie este si langa blocul L17.ALO POLITIA LOCALA veniti si verificati..Inteleg nu sunt locuri de parcare, dar nici sa blocam strada,restul cum trec cu elicopterul???
10
2
Politia locala parcagii Fagaboului au salarii mai mari decat politia nationala pe banii constantenilor, evident. Jos PSD jos Fagabou
19
4
Astia care sunt cu capu ca tine nu au voie sa conduca mai bine iti iei niste patine ai grija sa te nu versi umflatule
6
1
Bravo Politia locala , ardei futule mama lor de tarani !!
11
5
Va uitati la tablagiii neamului - politia locala alias gardienii publici ca la sfintele moaste. Aia sunt niste opariti pudi pt japca pt a redresa bugetul lui mache, cel cheltuitor de zile mari. In rest, gardienii astia publici sa mai puna mana si pe carte
19
4
Trase niste linii zdravene cu cheie sau un cui pe caroserie si garantat nu o sa mai parcheze acolo
22
13
Face-ti mai intai parcari
25
25
Am ajuns o tara de reclamagii. Reclamam orice oriunde datorita frustarilor pe care le avem, pe premiza sa moara si capra vecinului.
19
46
Soferii din categoria "parchez ca boul baltii" s au ghidat si se ghideaza dupa celebra vorba: tara te vrea prost!
32
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218