REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ȘOFERII NU mai vor SENSURI UNICE în Constanța... dar NU spun ce vor!

ȘOFERII NU mai vor SENSURI UNICE în Constanța... dar NU spun ce vor!

Replica API 24 martie 2021 | 00:54 3903

Noi sensuri unice în Constanța, noi motive de revoltă pentru constănțeni. După aflarea veștii că în curând străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor deveni cu sens unic, constănțenii și-au manifestat revolta, precizând că se va crea un haos.

La zecile de probleme sesizate de constănțeni, în municipiu, iată că se adaugă și noile artere ce vor fi, în curând, cu sens unic. Mai exact, este vorba de resistematizarea străzilor Poporului, Ion Rațiu și Nicolae Iorga. Constănțenii sunt nervoși că va trebui să „ocolească tot orașul”, după cum dramatizează unii, ca să ajungă la spital, sau în orice alt loc din zonele indicate. „La semaforul de la Capitol, stăm de câteva ori până să trecem. Eu nu mai înțeleg nimic. Am înțeles că vrem să copiem ce fac alții, dar, mai întâi ar trebui să avem șosele bune, iluminat, trotuare și mai apoi să faci astfel de modificări. S-au revoltat alții și când s-au făcut străzile din centru cu sens unic, două – trei zile și gata. Așa o să fie și acum. Ei poate vor binele dar mai sunt alți pași de făcut înainte. Nu se poate să sari peste ei. Ce o să fie pe Nicolae Iorga? Nu vă imaginați? Dar ambulanțele? La ei se gândește cineva?”, ne-a declarat un constănțean.

Cum s-a hotărât resistematizarea străzilor

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că în viitorul apropiat va pune în practică un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are drept obiectiv decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile. Mai precis, traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului. Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga și în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția Victoria, prin interzicerea virajului la stânga de pe bulevardul Tomis pe strada Ion Rațiu. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră. Condițiile de trafic rutier de pe bulevardele Mamaia și Tomis vor fi îmbunătățite prin reducerea valorilor de trafic.

Proiecte pentru parcări în aceste zone

Mai mult, în prezent, sunt propuse spre avizare două proiecte care presupun crearea de zone de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de strada Ion Rațiu și strada Soveja și în arealul cuprins între strada Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

În plan sunt și piste de biciclete

Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului vor beneficia de piste de biciclete, care vor fi amenajate pe o singură parte a străzii. În acest fel, pistele de biciclete de pe bulevardele Tomis și Mamaia vor fi conectate pentru a oferi trasee mai lungi celor care utilizează vehiculele pe două roți și se va realiza legătura între căile de rulare amenajate pe cele două tronsoane ale bulevardului Mamaia, cel reabilitat care este cuprins între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân și tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Soveja care urmează să fie modernizat.

Iată cum vor fi implementate sensurile unice

Pentru ca aceste soluții să fie implementate, în perioada următoare traficul rutier din zona centrală va fi resistematizat astfel: strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia; strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis; strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Proiectul a fost aprobat în cadrul Comisiei de Circulație și urmează să primească avizul I.P.J. Constanța- Serviciul Rutier.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piste de bicicleta pe care nu circula nimeni. Chiar nu stie nimeni din statul in stat numit primarie, ca NIMENI nu merge cu bicicleta ? Incompetenta si demagogie. Circula mai putine masini daca s-a facut strada cu sens unic ?
0
0
e ok,dar bucata de pe strada dintre Mircea si B-dul Tomis trebuia lasata deschisa ptr acces spre B-dul Tomis.Nu e normal sa faci peste 1 km ca sa ajungi la Spitalul Judetean daca vii de pe Mircea,ca e interzis de la intersectia Capitol sa faci stanga la semafor
0
0
vor parcari
1
0
meltenii numai pot merge cu harburile luate de pe olx...
1
1
este cea mai mare balarie in fluidizarea traficului!!! Este ok pentru intersectiile de trei, patru si mai multe drumuri insa in oras unde majoritatea intersectiilor sunt intre doua drumuri, dintre care unul cu prioritate iar celalalt fara, nu creeaza decat imbulzeala!
2
4
Toate sensurile din oras sunt pe dos cine o fii ganditorul hausolui din treafic CT
4
2
o vor pe ma ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pai daca faci sens unic si banda cealalta pui pista de biciclete ca asa te duce capul nu tot acelasi nr de masini poate sa preia strada?????? ba chitace baiatule lasa bautura si fa parcari ia bani de unde vrei si construieste!!!! ba nu aveti un proiect al vostru si a trecut anu!!!!!!!!!!!!
7
5
O vor pe Ma ta...asa titlu asa raspuns...poate tot ea iti spune ca soferii vor parcari civilizate si camere de filmat in intersectii, ia intreab-o
5
3
Am hotarat sa facem sensuri unice si le vom face ! Ca noi putem !
2
0
Pentru Ferestrau, Daca tu ai masini scumpe, nu toti isi permit acest lux. Legea 18 exista inca, dar nimeni nu vrea sa o aplice, sa demostrezi de unde ai tu atatea bani sa-ti cumperi si vila si masina de zeci deii de euro.
2
2
Aveti incredere in W.C.
3
2
Tocmai din acest motiv d- l fagadau a pierdut alegerile.perseverati!
10
1
Revenirea la situatia strazilor de dinainte de asa zisa sistematizare prosteasca .Dar se pare ca nu se vrea cu frumosul.Ci in instanta.Poate asa se face primaria a cetatenilor.
9
4
Poluare cu gaze de esapament, poluare fonica, poluarea lacurilor, poluarea mediului asta isi doresc constantenii. Parcare fara reguli, haos generalizat in constructii, in urbanism si in trafic- perfect. Pe urma se intreaba de ce e blocat, poluat si mizerabil orasul in care traiesc.
7
7
Vand biciclete cu sigle de marci celebre, poleite cu aur, cu boxe audio de intensitate mare speciale pt manele cu posibilitati multiple de a le face cat mai chicioase si deranjante pt ceilalti. Doar cu bicicletele noastre va puteti arata valoarea!
10
3
La cat de ratati sunt soferii pe aici nu e nicio mirare. Retardatilor, sensurile giratorii sunt mult mai rapide decat intersectiile semaforizate.
15
9
Bah,ce dracu l-ati votat pe amiralul de birou Chitac? Fraieru asta o sa distruga tor orasul.
15
11
Sensul unic este dovada neputintei. La volan sa fie numai cei care muncesc. Multa lume se plimba aiurea. Nu muncesti nu conduci simplu. Si fara pensionari nesimtiti la 40 de ani
14
15
Am rate pe 10 ani la Opel ul SH luat de la o baba din Germania si voi vreti sa merg cu bicicleta .
20
4
Sensul unic este foarte bun! Trebuie facuta ordine in oras. Sunt deranjati nesimtitii. Reduceti viteza la 30km pe ora in zonele rezidentiale. Poluarea fonica trebuie eliminata intr-un oras civilizat.
15
13
Semafoare ! Ex : intersectia de la butelii ,acum e bine dar la vara va fi jale!
18
0
pe b-dul aurel vlaicu mai faceti ceva?e cel mai circulat si cele mai multe blocaje
17
0
daca ii intrebi ce vor o sa iti spuna ca vor sa nu mai existe nici o regula, ca in India, sa mearga cum si pe unde vor ei. astia nu mai vor treceri de pietoni, nu vor sensuri giratorii, vor drumuri libere doar pentru ei sa se dea la o parte toti fraerii din calea lor de importanti si sa isi parcheze gratis tigaile e46 ca sa le ramana 20 de lei de motorina.
18
8
In ziua de azi toti sunt soferi si foarte putini pietoni care folosesc mijloacele de transport in comun iar aglomeratia este consecinta....Cu cat se va incuraja mersul cu masina cu atat mai blocat va fi orasul...
17
2
Planul este bun , sensuri unice in toata Constanta. Taxe de poluare ! Fara euro 4,3,2,1 in centrul orasului
17
19
Vrem piste pentru benveu.Si desfiintati trotuarele ca nu merge nimeni pe ele
16
6
Ne au omorat astia cu sensurile lor. Ocolesti jumatate de oras sa ajungi unde trebuie. Dar ce ne miram. Si Fagadau a facut o treaba extraordinara. A tras linii pe asfalt si a rezolvat infrastructura orasului. Pe urma a venit RAJA SI A SPART TOATE STRAZILE. SI PROSTII PLATESC IMPOZITE PENTRU IDIOTII ASTIA. CHITAC CONTINUA CU SENSURILE UNICE. BOUL ASTA DE AMIRAL NU A FACUT NIMIC BA DIN CONTRA STRICA SI CE AU FACUT ALTII.
28
11
Bai nebunilor, nu mai luati din benzile si asa inguste, pentru a face piste de biciclete inutile !! Lasati circulatia pe ambele sensuri, ca de-aia este aglomerat !
23
10
Pai daca n-ai bani de benzina sa mergi pana la urmatorul sens giratoriu, mergi cu busu decat sa tai linia continua si sa deranjezi alti 20. Pana una alta Tomisul merge struna.
18
11
o sa parcheze masinile pe pista de biciclete. mai bine nu o fac...
10
3
Cea mai mare idiotenie a fost cu str Farului. N are nici o noima.
11
4
Sensu giratori incurca traficu si multi nu stiu sa circule in ele
13
11
Ba dar in primaria aia nu lucreaza decat idioti? Chiar nu puteti sa faceti altceva decat sa bagati bete in roate soferilor? Chiar nu se poate face nimic decat sa se ingreuneze traficul? Pineti mana si faceti parcari etajate , puneti mana si calculati cand dati lautorizatii de constructie ca noile blocuri sa isi faca parcari la subsol sau unde vor ei dar sa aiba locuribde parcare rala nu doar din pix.
30
4
Foarte bine.Putina civilizatie nu strica in satul asta
17
11
Foarte bine, sa nu mai fie aglomeratie, astfel se pot face si locuri de parcare si piste de bicicleta
16
10
Sensu unic e viitoru traficului. Nu ascultati soferii fara carte.
22
13
un haos generalizat. dar nu-i nimic toata lumea o sa circule pe biciclete in Constanta. Sa va vindeti masinile la aia de la tara ca doar acolo se va mai circula cu masina.
20
19

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468