REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Șoferii protestează pe fondul creșterii prețurilor la carburanți!

Șoferii protestează pe fondul creșterii prețurilor la carburanți!

Replica API 2 februarie 2022 | 14:14 2215

Pe fondul creșterii prețurilor la carburanți, șoferii din întreaga țară, printre care și cei constănțeni, anunță că sunt pregătiți să organizeze un protest, față de aceste majorări incontrolabile. Astfel, în perioada 1 – 5 februarie a.c., aceștia intenționează să nu mai alimenteze din stațiile Petrom, OMV și Rompetrol și îi îndeamnă pe toți conducătorii auto să recurgă la acest gest pentru a evita o viitoare explozie a prețului.

Creșterea prețului la carburant a început să devină din ce în ce mai vizibilă și deranjantă pentru constănțeni, iar un litru de benzină sau motorină a ajuns foarte aproape de pragul de 7 lei. Pe fondul acestor creșteri, tot mai mulți conducători auto sunt de părere că singura variantă ca prețurile să revină la normal este protestul. Astfel, la nivelul țării, cât și în Constanța, sute de șoferi protestează față de prețurile ridicate ale carburanților.

,,STOP alimentare carburant auto! Motorina este 6.99 lei, benzina 7.2 lei, unde ajungem? Noi dăm scumpirile prin acceptul nostru de a alimenta de la benzinării. Nimeni nu spune nimic? În perioada 1 – 5 februarie nu mai alimentăm din stațiile Petrom, Omv și Rompetrol! În caz contrar, în vară, prețul pe litru o să ajungă la 15 lei! În România, țara producătoare de țiței, gaze naturale și energie electrică, prețurile la carburanți și curent sunt mai mari decât în celelalte țări europene care importă acest tip de produse.”, spune unul dintre organizatorii protestului.

Șoferii care și-au arătat deschiderea către participarea la acest protest spun că prețul mult prea mare al carburanților îi determină sa își exprime astfel nemulțumirea. De asemenea, conform acestora, sunt dispuși să protesteze până când vor determina scăderea prețului la pompă.

Prețul carburanților crește de la o zi la alta!

Prețul carburanților din România au atins un nou record, după ce s-a aflat pe un trend ascendent încă din prima zi a noului an. Spre exemplu, la Constanța, în ultima zi a lunii ianuarie, un litru de benzină standard pornea de la 6.59 lei/litru, benzina superioară de la 6.74 lei/litru, motorina standard pornea de la 6.51 lei/litru, cea superioară pornea de la 6.84 lei/litru, iar gpl-ul de la 3.80 lei/litru.

Citește și:Prețurile la carburanți au explodat incontrolabil! Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa te f...t in gura pe tine ala cu 3 euro...
4
1
Uitati-va ce comentarii facute de baietii astia tineri si destepti ce-au ajuns sa spuna, cu siguranta sustin ideile celor ce ne conduc avand aceiasi gandire ca si ei zis galbejitii astia ca partu , mandolina si mocanis !
5
0
Dupa ce ati facut un ca..cat cu sensurile unice, ati inchis si str. Primaverii. Acum fac distanta dublu ca sa ajung acasa si mai se scumpeste si benzina. Capate de pluta ce sunteti.
9
0
Sa se faca 3 euro litru. Asa poate scapam de jafurile de pe sosele. Saracii sa mearga cu autobuzul.
5
20

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272