REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Şoferul care a omorât o fetiţă în Năvodari află cuantumul despăgubirilor pe care trebuie să le plăteasă împreună cu firma lui Tucan

Şoferul care a omorât o fetiţă în Năvodari află cuantumul despăgubirilor pe care trebuie să le plăteasă împreună cu firma lui Tucan

Replica API 14 noiembrie 2015 | 00:00 397

Condamnat definitiv în iunie

Condamnat definitiv în iunie

Șoferul care a omorât la Năvodari, pe trecerea de pietoni, o fetiță de trei ani, află ce daune trebuie să-i plătească familiei victimei! Judecătoria Constanța l-a condamnat pe Cătălin Radu, în martie 2015, la 2 ani de închisoare, în regim de detenție, pentru ucidere din culpă. În faza de recurs, Curtea de Apel a desființat sentința primei instanțe și a mai adăugat la pedeapsă încă 6 luni, însă, i-a fost suspendată executarea pedepsei.

Instanța i-a mai interzis individului să se urce la volan pe toată perioada termenului de încercare, respectiv 5 ani. Decizia pronunțată a fost definitivă. Însă, familia a deschis un alt dosar, pe latura civilă, solicitând daune din partea inculpatului, dar și a firmei angajatoare, respectiv JTA Trans Group, firmă deținută de familia lui Jean Paul Tucan. În iunie a.c., instanța de fond a admis în parte acţiunile civile formulate de părţile civile Violeta Janina Olteanu Daniel Dobrică Olteanu, părinții fetiței decedate. Judecătorul l-a obligat pe Cătălin Radu, în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Omniasig Vienna Insurance S.A. şi SC JTA Trans Group SRL Năvodari, la plata către părţile civile a sumei de 14.733, 66 lei, cu titlu de daune materiale, respingând, ca neîntemeiate, restul pretenţiilor civile. De asemenea, părțile au mai fost obligate la plata de 200.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale, respingând, ca neîntemeiate, restul pretenţiilor civile. Părinții micuței nu au fost de acord cu sumele stabilite, așa că au efectuat recurs, urmând ca pe 19 noiembrie, Curtea de Apel să se pronunțe definitiv în acest caz. Reamintim că, în octombrie 2013, un tragic accident petrecut în Năvodari a șocat tot oraşul. O fetiță a ajuns sub roțile unui autobuz, după ce șoferul a intrat pe contrasens, preocupat fiind de numărarea banilor încasați de la călători, în loc de siguranța celorlalți. Șoferul presta muncă în folosul familiei lui Jean Paul Tucan, fiind angajat la firma JTA Trans Group. Martorii susţineau, la momentul accidentului, că şoferul nu a fost deloc atent la drum, acesta numărând banii, tăind bilete şi vorbind la telefon. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă au arătat clar că accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni. Tot martorii povesteau, la acea vreme, că mama copilei o ținea de mână, iar la un moment dat fetița de 3 ani a rămas un pas în urmă. Tocmai în acel moment, micuța a fost lovită de microbuz.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272