REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Şoferul din Ucraina, care a accidentat mortal un biciclist, s-a prezentat la Poliţie cu avocatul

Şoferul din Ucraina, care a accidentat mortal un biciclist, s-a prezentat la Poliţie cu avocatul

Replica API 29 mai 2013 | 00:00 113

Imagini şocante: biciclistul de la Topraisar a fost spulberat de TIR

Imagini şocante: biciclistul de la Topraisar a fost spulberat de TIR

Un om a murit, în timp ce se îndrepta spre casă, sub roţile unui TIR. Ipotezele ce aveau să se nască după aceea mai că ating domeniul fantasticului. Dacă, în primă fază, şoferul, de naţionalitate ucraineană, Volodymyr Novytskyy, a spus că bicilistul s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, mai apoi s-a răzgândit spunând că nu mai declară nimic în lipsa unui avocat. Marţi a venit la Poliţie pentru audieri, schimbându-şi cele spuse, şi anume că a văzut biciclistul, a vrut să-l depăşească, dar acesta a tras de ghidon, trezindu-se cu el sub roţi. Însă, o cameră de supraveghere a unei societăţi din zonă a surprins totul, putându-se observa cum TIR-ul rula cu viteză, spulberând pur şi simplu biciclistul.

Şoferul din Ucraina, care a accidentat mortal un biciclist în comuna Topraisar, s-a prezentat la Poliţie, în ziua de marţi, 28 mai, însoţit de un avocat din Bucureşti. Poliţiştii constănţeni spun că şoferul nu ar fi declarat nimic la faţa locului, menţionând că este dreptul lui să solicite un avocat. Avocatul şoferului nu a dorit să facă declaraţii presei. "Nu facem nici o declaraţie, pentru că momentan nu ştim despre ce este vorba. După ce vom avea o discuţie cu poliţiştii, vedem cum stau lucrurile. Imediat ce aflăm, putem să facem publice detaliile", a declarat avocatul cetăţeanului ucrainean. La audieri, însă, ucraineanul, Volodymyr Novytskyy, a spus că a văzut biciclistul cam de la 200 de metri, a vrut să-l depăşească, dar respectivul a tras de ghidon şi s-a trezit cu el sub roţi. Însă, derulând timpul, la faţa locului, pe 27 mai, el a spus că nu a văzut biciclistul întrucât se dezechilibrase şi căzuse pe carosabil. Între timp au apărut şi nişte imagini, surprinse de o societate comercială din zonă şi care au intrat în posesia rutieriştilor. Aici, se poate observa cu uşurinţă cum biciclistul se deplasa pe aceeaşi bandă de mers, TIR-ul venind cu viteză din spate şi spulberându-l de-a dreptul. În acest context, oamenii legii nu exclud faptul ca şoferul să fi aţipit la volan. "În prezent se cercetează cazul în regim de urgenţă pentru definitavarea cazurilor care au dus la producerea accidentului, deoarece şoferul este cetăţean străin. I s-a reţinut permisul de conducere şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat Criostina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Reamintim că accidentul s-a produs într-o zonă cu vizibilitate maximă, luni, 27 mai. Victima, un bărbat de 58 de ani, se întorcea de la fermă în comuna Topraisar, când a fost acroşat şi călcat de un TIR. Medicii au încercat jumătate de oră să-l resusciteze dar nu au putut să-l salveze.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272