REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Şoferul încătuşat de poliţiştii locali s-a sucit: nu mai depune plângere

Şoferul încătuşat de poliţiştii locali s-a sucit: nu mai depune plângere

Replica API 18 noiembrie 2011 | 00:00 89

Nici el n-a fost sfânt în timpul altercaţiei!

Nici el n-a fost sfânt în timpul altercaţiei!

Adevărul privind scandalul dintre poliţiştii locali şi un distribuitor de marfă, de pe strada "Răscoala din 1907", zona "Piaţa Unirii, pare a fi undeva la mijloc. Şoferul care a oprit microbuzul de marfă lângă un magazin, în faţa unui indicator care interzicea staţionarea, cu excepţia maşinilor de marfă, susţine că a fost încătuşat abuziv şi că poliţiştii au vrut să-i facă proces verbal fiindcă parcase maşina pe acel trotuar special, cerându-i să plătească amendă. Poliţiştii susţin, pe de altă parte, că şoferul a avut un vocabular vulgar şi chiar a ridicat mâna asupra poliţiştilor.

Totul a început când omul şi-a găsit roata blocată. În scurt timp, între poliţişti şi şofer s-a iscat un conflict, moment în care s-a încercat încătuşarea acestuia. În cele din urmă, şoferul microbuzului de marfă a fost amendat. Varianta sa nu combate, însă, varianta poliţiştilor. "În presă s-a prezentat numai jumătate din povestea incidentului. În realitate, poliţiştii respectivi au fost agresaţi verbal, iar unul dintre ei era cât pe ce să fie lovit. Pentru asta s-a intervenit şi s-a încercat încătuşarea şoferului, nu cum au spus alţii, că a fost încătuşat pentru că a parcat neregulamentar. Normal că, pentru evitarea unei bătăi, s-a recurs la încătuşare", susţin poliţiştii. De asemenea, referitor la modul de parcare, de la care a pornit tot tărăboiul, aceleaşi surse susţin că nu a fost făcută regulamentar. "Acel indicator, pe care scrie staţionare interzisă, cu excepţia maşinilor de marfă produce efecte în spatele său, nu în faţă. Dacă ar fi parcat maşina după el, era în regulă, însă microbuzul era parcat în faţa sa, iar la o anumită distanţă, este un alt indicator, care spune staţionare interzisă, indiferent dacă e vorba de maşini de marfă sau altele. Deci a fost o parcare neregulamentară. Pe de altă parte, poliţiştii au crezut , iniţial, că într-adevăr, se descarcă marfă, însă după 30 de minute nu venise nimeni la maşină şi nu se descărcase nimic. Atunci au recurs la blocarea roţii. După alte 20 de minute, au apărut 2 inşi care au cerut deblocarea, deci trecuse un timp destul de lung. Potrivit legii, poliţiştii şi-au făcut datoria, blocând roata. Iar referitor la încătuşare, şi acest aspect este prevăzut în lege, cine nu ştie poate verifica în ce condiţii este posibilă încătuşarea", susţin poliţiştii. Deşi iniţial anunţase că va depune plângere pentru abuz în serviciu, împotriva celor doi agenţi ai Poliţiei Locale, se pare că, între timp, s-a răzgândit.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212