REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Șoferul vinovat de accidentul cu 4 morți, de pe DN2, fusese sancționat de zeci de ori pentru viteză excesivă

Șoferul vinovat de accidentul cu 4 morți, de pe DN2, fusese sancționat de zeci de ori pentru viteză excesivă

Replica API 30 iunie 2022 | 00:00 3889

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că şoferul care a produs accidentul de miercuri, de pe DN2, soldat cu moartea a patru persoane și rănirea altor cinci a avut permisul reţinut de mai multe ori şi a primit numeroase sancţiuni pentru nerespectarea regimului de viteză.

Bode a declarat, joi, la Constanţa, că şoferul care a provocat, miercuri, accidentul în care patru persoane au murit, în localitatea ialomiţeană Sineşti, fusese sancţionat de zeci de ori pentru nerespectarea regimului de viteză.

“În condiţiile în care vom constata că este nevoie de o înăsprire şi mai puternică a sancţiunilor pentru astfel de fapte, o vom face. Ieri am avut un accident cu patru persoane decedate. La Sineşti. M-am uitat dimineaţă şi am văzut respectivul conducător auto care a produs accidentul, permisul l-a obţinut, cred, în 2018. I-a fost reţinut în fiecare an: 2018, 2019, 2020. A fost sancţionat de zeci de ori pentru nerespectarea regimului de viteză. Ei, pentru astfel de oameni, care, iată, produc adevărate tragedii, a omorât patru oameni prin nerespectarea regimului de viteză şi intrarea în depăşire a unei alte maşini şi s-a întâmplat tragedia care s-a întâmplat. Pentru astfel de oameni sancţiunile sunt încă prea moi, deci prea blânde”, a precizat Lucian Bode, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă se referă la creşterea valorii sancţiunilor, el a răspuns: “Mă refer la tot palierul, de la valoare… dar nu valoarea-i deranjează să ştiţi pe cei cu maşini puternice, a căror valoare depăşeşte zeci de mii de euro, sute de mii de euro, nu valoarea îi deranjează, ci faptul că, pe lângă amendă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, pentru 120 de zile, cred că îi afectează mai mult. Şi în astfel de situaţii grave imposibilitatea ca respectivul conducător auto să poată să susţină un examen în această perioadă, să dobândească permisul mai repede decât cele 90 - 120 de zile”.

Citește și: Accident grav pe DN2: 4 morți şi 6 persoane grav rănite! A fost activat planul Roșu de intervenție. Video

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pedepsele ar trebui inasprite pentru recidivisti, exponential si proportional cu gravitatea abaterii. Adica o depasire a limitei de viteza mica poate fi o intamplare dar cand tu ramai de cateva ori fara permis pentru depasiri severe a limitei de viteza ar trebui sa stai din ce in ce mai mult fara permis. La fel si pt bautura, prima data poate nu ti-ai dat seama ca mai ai alcool in sange de aseara, a doua oara ... stai tata vreun an sa intelegi asta mai bine si a treia oara ... poate fara permis pe viata, ca nu-l meriti
0
0
Inteleg ca sa produs intr-o depasire ,dar genul asta de oameni ,nu fac depasiri la limita pentru prima data , doar ca acum a fost cu ghinion . Atata timp ,cat soferul este prins de foarte multe ori ,depasind viteza legala ,inseamna ca soferul are o problema ,inteleg ca avea bani sa plateasca amenzile ,dar mai respecti si legea sau stai pe bara cativa ani . Dupa mine sa bage camere ca in afara ,ai depasit viteza legala vine amenda acasa si asa ii satura pe vitezisti sa mearga pe strada de parca le nasteau femeile ,ca nu o sa le convina nici lor sa plateasca cate 2-3 amenzi pe zi .
0
0
Din pacate nu avem ca face altceva decat sa incercam sa supravietuim in trafic. Legislatia nu se va schimba fiindca nu are cine sa o schimbe. Pe tampitul de bode nu are cine sa-l dea afara din functia de ministru, imbecilul de ciuca? boul de iohannis? sunt toti parca facuti de aceeasai mama. Bode a condus trei minstere diferite de competent ce este. Sa dea domnul sa avem zile cu totii. Plm
2
0
si ce are a face viteza cu faptul ca handicapatul ala a intrat intr-o depasire criminala? Toti prostii sariti ca viteza in sus si-n jos dar uitati de celelalte cauze ale accidentelor:depasiri cretine, neacordare de prioritate, etc.
0
0
esti vinovat de atatea, accidentezi, omori oameni nevinovati si dupa cativa ani sau luni... conduci spre alte nenorociri! asta nu e lege !Ai gresit de trei ori, s-a dus carnetul! economie de carburant , noxe , prioritate vietii!
0
0
La 2-3 abateri grave repetate, trebuie suspendat dreptul de a conduce auto pe 2-3 ani sau chiar anulat. Pentru alcool si droguri, inchisoare cu executare
0
0
Eu sunt parintele sensurilor alternative de la Sinesti. Daca franezi de urgenta in mijlocul campului si s-a format o coloana e pentru ca eu mi-am impus vointa si v-am micsorat capacitatea drumului, ca sa va arat ce-am vazut eu in Suedia cand calatoream cu trenul. Evident ca in zona de dinainte si dupa Sinesti se vor produce accidente grave, orice are un neuron mai mult ca mine isi da seama de asta.
1
0
Cand vezi un dobitok in trafic il lasi sa se duca, nu stiu ce faceau ceilalti prin preajma lui !
0
0
Mai e ucidere din culpa, schimbati legea odata
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218