REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Soldații francezi mor de frig și de foame în baza militară de la Cincu

Soldații francezi mor de frig și de foame în baza militară de la Cincu

A.F. 6 noiembrie 2022 | 00:00 4273

Peste 700 de militari francezi dislocați în România, la tabăra de la Cincu, trăiesc în condiții mizerabile. Militarii francezi de la Cincu se plâng de condițiile proaste în care sunt cazați în România și își acuză comandanții că nu au făcut nimic pentru a le îmbunătăți situația.

Hrana este insuficientă, spațiile unde locuiesc soldații sunt parțial insalubre, iar încăperile sunt „reci”. Condițiile de viață de acolo sunt considerate de mulți militari drept nedemne. Aceștia se tem că iarna care vine va înrăutăți lucrurile.

Vasile Zelca

Vasile Zelca, președinte Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Constanţa (SNPPC) a declarat că de ani buni se atrage atenția asupra constantei distrugeri a familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională prin salarizare, dotare, legislație de protecție, toate mizere.

„Bun venit în România dragi aliați!

Credeați că veți găsi o armată bine instruită, hrănită, apreciată, respectată de stat și popor. Așa credeați! De ani buni de zile atragem atenția asupra constantei distrugeri a familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională prin salarizare, dotare, legislație de protecție toate mizere! Ei bine, soldatul francez a venit la Cincu pentru a asigura respectarea tratatului NATO în ceea ce privește un eventual atac al vecinului de la est de graniță. Obișnuit cu tratamentul din țara sa, soldatul francez a rămas mut în fața hranei primite, condițiilor de cazarmare, etc..

Dar ce credeați că veți primi de ....43 lei/zi? Ce condiții de cazarmare credeați că veți primi? Ați primit exact ceea ce primește militarul/polițistul/pompierul român! Exact același respect "oferit" nouă de politicianul român, cu "sprijinul" poporului spălat pe creier de vreo 30 de ani: hrană proastă și puțină (doar n-oți vrea să fiți în putere când vine dușmanul?) și cazarmare proastă (doar n-oți vrea să fiți odihniți când vine dușmanul?)! Armament avem ceva  că de vreo 10 -15 ani tot plătim pe ici pe colo, că am intrat în NATO și mai vrem și în Schengen!

Da, aici am ajuns drag popor susținător al guvernanților, când aceștia vă spun ca Apărarea, Ordinea Publică, Siguranța Națională au tot ce le trebuie: la dezastru! A trebuit să vină aliații să trăiască pe pielea lor câteva luni (atât au rezistat) ceea ce noi trăim de zeci de ani: umilire, nepăsare, lipsă de respect, batjocură!
Și, culmea!, chiar doi francezi sunt cei care în urmă cu secole au atras atenția asupra dezastrelor ce pândesc Armata și Poliția - Bonaparte: "Poporul care refuză să își hrănească armata proprie va fi nevoit să hrănească armata dușmanului!" și Balzac: " ....distrugeți Poliția și veți distruge civilizația!“, a transmis Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă vine războiu cine comentează aiurea fuge in vest și se roagă de nato să ne apere exp ucrainenii cu euro full sau cotit
1
0
E p***t rau, daca incepe vreun razbel sare cu gura ca sa ne apere NATO ca au promis, dar inainte de greu da-i dracu ca sunt niste p******e
0
0
Pai bai lake, a inceput cumva razboiul?
0
0
pai astia au crezut ca vin la odihna ?in caz df razboi le da cinev fripturi apa calda etc?
2
1
ciocolata? tu esti nebun? savarine nu aveati? ba mai mult va dadeau si fructe? in armata, la spital, la gradinite si oriunde in alt loc administrat de stat, mancarea a fost si este austera, in alte tari se asigura o masa calda la pranz si in scoli si universitati si la orice loc de munca, oamenii nu merg cu pachet de acasa, in Romania de ce nu se poate? nu s-a putut nici in comunism si nici acum in capitalism unde patronii sunt pusi pe dijmuit la maxim, si de multe ori cei care muncesc nu-si iau nici salariul. In alte tari chiar daca muncesti într-un magazin, sau o frizerie sau orice alt loc mic de munca unde patronul nu-si permite sa angajeze un bucatar pt a pregati masa calda pt pranz, in situatii dintr-astea patronii micilor afaceri se aboneaza la fabrica de mancare de unde primesc zilnic mancarea in sufertase , problema este ca-n Romania nu exista fabrica de mancare in marile orase, producerea mancarii in astfel de fabrici este necesara pt ca scade costul de productie atunci cand fac mancarea și pot oferi mancare buna la un pret extrem de mic
2
0
In romanua, la noi doar gura e de noi, restul, ciuciu, ordinarii de la bucuresti sa trauasca bine, restul nu intereseaza
4
1
Soldatii profesionisti din ziua de azi primesc bani pt hrana si pt îmbracaminte, au unitati hoteliere cu tarife preferentiale, iar pt idiotii care comenteaza aiurea , GAZurile erau eficiente in teren accidentat. Acum rațile de hrana sunt ok , nu-i ca acasa, dar multi nu au acasa ce primesc de la armata. Ca peste tot , e rost de mult mai bine , avem prea multi galonați cu salarii babane, dar asta nu are legatura cu ce se vaită francezii. Cine a fost in Franta , mai ales in zonele rurale, au vazut ca satele sunt vai de mama lor, ca si soselele dintre cătune. Nu-s deloc șmekeri așa cum se dau. Mergeti seara pe la metrou in Londra sau Paris si-i ca la noi, plin de drogati si boschetari. Si pt idioti, stiti ca politia din Paris nu intra in anumite arodismente fara masini blindate si trupe inarmate cu mitraliere? Ferentariul e Champ d' Elise spre comparatie. Ei au ajuns unde sunt pt că dupa 44 , americanii au pompat miliarde de dolari in economia lor, la fel ca si pt nemti , olandezi , belgieni si restul labagiilor care acum ne i-au de sărăcii . Cum credeti ca ar fi aratat ei daca ii aveau pe tomani si apoi pe Stalin in coasta lor !? Ne place sa ne văităm si sa ne dam singuri în cap. Suntem departe de a fi bine, dar nici chiar așa , manipulări de tot rahatu'... mor ăia de foame si de frig !? Nu spun altii despre noi cat ne văicarim singuri. Soldatii francezi au venit volantari aici, pt bani in plus si stiau ca nu vor sta la hotel allinclusiv, asa ca mucles.
6
4
Plecati ba acasa, si voi si americanii. Purtati razboaiele pe teritoriul vostru. Ati instigat pe romani, pe europeni sa urasca pe rusi, sa va cumparam armamentul, gazele d-alea lichefiate de 4 ori mai scumpe, dupa ce ne-ati obligat sa va cumparam vaccinurile, care s-au dovedit a fi apa de ploaie. Acum nu mai e pandemie, dar handbalistele care nu s-au vaccinat nu le-au primit la CE. Romanii vor sa traiasca in pace.
8
15
Ii poftesc la constanteni in locuinte sa faca dus cu termoficare constanta, si sa se încălzească la mamaia pe 1000 ero, bogatie, ahoyy
2
1
E vorba de ce e acum, nu-mi spune tu de pe vremea lui Ceasca cand erau GAZ-uri in unitati, si unde plm aveai tu beri si vinuri la masa, poate la zile festive
2
4
si astia vor sa lupte cu rusii, of mama lor de barbati piz difi cati
5
2
Idiotul ăsta din sindicstul plnoastre n'are ce sa comenteze. M de Interne e cu militienii foști si actuali. Mai bine să spună prostul ăsta din poză in cate ore face 100 m si cate c***i nimerește la trageri. In tabere soldatii adevarati au special parte de cele mai spartane conditii, doar hrana trebuie sa fie consistenta. Si asta numai cand stau in tabara, la exerciții trebuie sa suporte cele mai dure condiții. In caz de ceva , Doamne fereste, doar nu-i asteapta rușii cu aer c si tartine cu somon. In general , francezii se cred El pe pamant , dar in realitate sunt vai de p**a lor. Raportat la ce si cum fac yankeii, diferenta este enorma. Este insa clar ca semnatarul prostiei ăsteia de compunere habar nu are ce inseamna si nici nu s-a documentat. A contactat un militian expirat si gata..porcaria ! Barbatii adevarati , romanii care au facut armata stiu ca , de exemplu la arma marina se manca bine , se servea des si ciocolata , vin sau o bere. Nici restul armelor nu sufereau de foame , toate unitatile aveau GA - uri , bine ..mai mult pt șefi, dar ajungeau si la trupa multe produse. Ceașcă hrănea armata , ii era frică de reacțiile armatei. Acum , mai ales dupa intrarea in NATO , lucrurile s-au scimbat binișor in bine. Asă ca semnatarul poate sa-simbage unde măzgaleala iar francezii de frustarile si ofticile lor.
4
5
Musca n kuru calului. De cazare hrana samd se ocupa CONFORM PROTOCOLULUI SEMNAT TARA CARE TRIMITE TRUPE. ASA CA PORTAVOCEA RUSEASCA ZELCA MANANCA KKT CU GURA PLINA. POFTA MARE DOMNU ZELCA. NE DOARE N PL DE COMUNICATUL VOSTRU. P.S. DAR CAND UN SOLDAT UN g***r POMPIER MILITAR IESE LA PEMSIE LA 45 ANI CU PENSIE NU BAZATA PE CONTRIBUYIVITATEA CA RESTU LUMII E BINE NU? NORMAL CA E BINE. DE LIPSURI SE PLANGE TOATA NATIA ASTA.NU NUMA MILITARII POLITISTII POMPIERII. ASA CA LAS O JOS ZELCA CA PUTE. MAI DU TE N PL NOASTRA CU COMUNICATELE TALE MIZERABILE MENITE SA PACALEASCA LUMEA.
7
5
La Cincu nu este o bază militară tradițională , cu unități bune/ rele de cazare și utilităti. Acolo este un poligon enorm unde soldații NATO se antrenează. Ani la rănd aici au venit mii de soldați din toate statele NATO care au campat ( adică , pt idioți ) în tabere de corturi, ca și cum ar fi pe terenul de luptă. Acum , mocangii de francezi , pt că nu suportă clasa dată de americanii de la MK , au cerut să se instaleze , cu cățel și purcel , in vărful muntelui. Să fie sănatoși și să suporte consecințele. Ce ar vrea , vreun Moulin Rouge , puburi si curvete ca pe bulervard!? Păi cei mai mulți dintre ei , la ei acasă , abia daca au bani să-și plăteasca chiria lunara sau sa-si ia o pizza congelată. Au venit " voluntari" la noi pt niste euroi in plus , iar acum se cacă pe ei , cică sunt șmekeri !? Comparații cu soldații americani care s-au impoicat in proiecte sociale și chiar dacă rad de " autostrăzile" noastre , știu că acasă la ei au probleme cu banii si au acceptat să vină aici pt o soldă in plus. La fel și trupa franceză , numai că cocoșii plm sunt nesimțiți și tupeiști, desi nu sunt deloc " bazați". Primul Ministru trebuie să le dea una peste bot si sa le spună că , dacă nu le convine, marș acasă sau prin Africa, de unde iau cules pe fraieri. Muhaiele , nu soldați ...
7
6
Am facut acolo batalion disciplinar pe vremea lui Ceașcă. Probabi au ramas aceleasi conditii. Bai astia care va luati de francezi vedeti ca daca nu era Bertelot ala in primul razboi sa ne invete sa luptam acum vorbeam ungureste, nemteste sau austriaca. Nu zic ca ar fi fost mai rau dar ..
10
9
ai cui sunt soldatii? nu inteleg de ce trebuie sa plateasca Romania si cazarea si mancarea, si caldura. Marile puteri se lupta intre ele si tarile mici suporta factura. Sa plateasca statul francez, daca trimite bani, se gaseste si mancare mai buna si plapumi si calorifere, si chiar si femei dornice sa faca un ban
4
4
articol pentru hauristii rusofoni .
7
6
daca verti pensii de serviciu si pensionare la 45 de ani trebuie sa aveti conditii de minerit in minele de carbune si instructie cat cuprinde si primiti inca prea mult!apropo, niste fetite ca la deveselu nu vreti?
12
8
Daca incepe razboiul asta este primul care rupe granita
12
2
Se vede pe tine ce p***t hranit esti animalule!
12
2
cwrvele din media iar se baga in seama fara sa stie cum sta treaba..... ba cwrve proaste ,cum e cu musk,a venit sau nu la bran.....?....lol
17
4
stai ca o sa se cace pe ei de frica si datorita francezilor imediat dupa ce a aparut stirea asta. romanii sunt doar niste sugatori care trebuie sa s**a atunci cand li se zice sa s**a.
9
3
Sa-i hrănească "Ma-i-cron" din danii lui și numai la el acasa! Sa vadă ca n-au ce cauta aici!
11
15
Păi cum ce să primească de 43 de lei, exact ce primesc parlamentarii de 25 de lei la bufetul parlamentului, două feluri de mâncare, plus desert, ca să vedeți și voi și milițienii plus jandarmii, cum își bat joc de voi astia6deu apărați voi la mitinguri, vă meritați soarta
13
3
plecati de unde ati venit, nu suntem datori sa va hranim pe voi degeaba din taxele noastre. mars la munca darlai de putori ca sunteti ditamai ghiolbanii
11
19

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614