REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Solicitările de angajare de personal medical au crescut cu 227% în ultimele săptămâni

Solicitările de angajare de personal medical au crescut cu 227% în ultimele săptămâni

Replica API 14 martie 2020 | 00:00 1076

Platforma de angajare de personal medical MEDIjobs a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere cu 227% a solicitărilor de angajare de personal medical, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în contextul răspândirii noului coronavirus, potrivit informaţiilor publicate vineri de companie.

Numeroasele cereri de specialişti medicali vin ca urmare a răspândirii noului coronavirus în România şi a nevoii de suplimentare a cadrelor medicale în spitale, conform reprezentanţilor platformei de recrutare.

"Creşterile înregistrare în ultimele zile pe platforma MEDIjobs de recrutare de personal medical sunt o oglindă fidelă a impactului epidemiei de COVID-19 asupra prestatorilor de servicii medicale", a comentat directorul general al MEDIjobs, Catrinel Hagivreta.

Astfel, pe platfoma MEDIJobs se observă o triplare a solicitării spitalelor de a angaja specialişti pe următoarele posturi: medici de boli infecţioase, medici de urgenţă, medici de laborator, medici anatomie patologică, medici epidemiologi, medici hematologi, medici microbiologie, medici igienă, medici pneumologi şi medici imunologie-virusologie, se menţionează în comunicat.

De asemenea, există cereri semnificative şi în rândul asistenţilor medicali pentru punctele de recoltare.

În acest context, MEDIjobs anunţă că va susţine gratuit spitalele care au nevoie urgentă de personal medical, prin conectarea acestora cu medici sau asistente care doresc să lucreze voluntar pentru o perioadă determinată de timp.

"Pentru a veni în întâmpinarea eforturilor medicilor şi autorităţilor, MEDIjobs a hotărât susţinerea 100% gratuită a spitalelor care au nevoie urgentă de personal medical, prin conectarea acestora cu medici sau asistente care doresc să lucreze voluntar pentru o perioadă determinată de timp. Voluntarii se pot înscrie la: medijobs.ro/voluntariat," a adăugat directorul general al MEDIjobs, scrie Agerpres.

De asemenea, platforma a creat şi o linie telefonică specială de recrutare medicală, care va funcţiona non-stop şi unde spitalele pot solicita ajutor în găsirea de medici şi asistenţi medicali, precum şi consultanţă pentru desfăşurarea eficientă a proceselor de recrutare în această perioadă. Numărul hotline este 0756 137 769.

Compania de recrutare a observat şi un trend crescător al utilizării serviciilor de telemedicină şi o accelerare a proceselor de recrutare pentru aceşti furnizori, în mod special pentru medici de familie şi medici generalişti. Ca o măsură ce vine în sprijinul spitalelor publice şi private din ţară, medicina la distanţă sau telemedicina oferă cadrelor medicale posibilitatea de a "consulta" online pacienţii şi de a le oferi sfaturi de prevenţie.

În acelaşi timp, ponderea cererilor de angajare pe alte ramuri medicale, cum ar fi cel al medicinei dentare, a scăzut. Conform datelor din platforma MEDIjobs, anumite clinici de stomatologie au sistat intervievarea candidaţilor, pentru o perioadă determinată de timp, ca o măsură de precauţie până la ameliorarea crizei epidemiologice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272