REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.9° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
25.9° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Sondaj! Horia Constantinescu, umăr la umăr cu Chițac, la alegerile locale

Sondaj! Horia Constantinescu, umăr la umăr cu Chițac, la alegerile locale

Andreea VLAICU 28 mai 2024 | 08:05 3734

Am văzut și probabil vom mai vedea pe piață, până în ziua alegerilor, multe cifre și rezultate ale sondajelor, fie independente, fie comandate de partidele politice. Astăzi, a apărut un alt sondaj care îl situează pe Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, pe locul 2.

Sondaj! Horia Constantinescu, umar la umar cu Chitac, la alegerile localesondaj pentru Primăria Constanța

”Aceste mecanisme, gen sondaje de opinie sau cote la casele de pariuri, nu fac decât să influențeze opiniile alegătorilor și să decredibilizeze anumiți candidați„,spune Constantinescu.

”În acest context vă punem la dispoziție rezultatele unui sondaj finalizat săptămâna trecută, efectuat de un institut de sondare recunoscut la nivel national, pentru a putea compara anumite rezultate. Inițial nu am dorit publicarea acestuia din respect pentru alegători, nevrând să influențăm sub nicio formă votul din data de 9 iunie 2024. Astfel, potrivit sondajului CSP PLUS CONSULT realizat în perioada 10- 19 mai 2024, la nivelul municipiului Constanța, pe un eșantion de 824 de respondenți, prin chestionare la domiciliul respondenților, Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța se poziționează pe locul 2 în preferințele electoratului, la o distanță de 3 procente de candidatul PNL, Vergil Chițac.”, a adăugat candidatul PSD la Primăria Constanța

Sondaj! Horia Constantinescu, umar la umar cu Chitac, la alegerile localesondaj pentru Consiliul Local Constanța

La întrebarea „PE DATA DE 9 IUNIE, DUMNEAVOASTRĂ PE CINE AȚI VOTA CA PRIMAR AL MUNICIPIULUI CONSTANȚA?” opțiunile repondenților au fost:

Vergil Chițac (PNL)- 26%
Horia Constantinescu (PSD)- 23%
Nu sunt hotărât- 18%
Stelian Ion (ADU)- 14%
Ovidiu Cupșa (AUR)- 9%
Nu votez- 3%
Alt partid/independent- 3%
Marius Mitulescu (SOS)- 2%
Gihan Eserghep (PUSL) 2%
 
La întrebarea „LA ALEGERILE LOCALE DIN 9 IUNIE, DUMNEAVOASTRĂ CU CE PARTID/ALIANȚĂ POLITICĂ AȚI VOTA PENTRU CONSILIUL LOCAL?” preferințele alegătorilor au fost împărțite astfel:

PNL- 28%
PSD- 22%
NU știu/nu sunt hotărât- 20%
AUR- 10%
ADU- 9%
Nu aș vota- 4%
Candidat de la alte partide/ independent- 3%
SOS România – 3%

Sondaj! Horia Constantinescu, umar la umar cu Chitac, la alegerile locale

„Ce știm cu siguranță în acest moment este că avem un primar în funcție pe care îl apreciază din ce în mai puțini constănțeni și pe de altă parte, un grup de contracandidați. Depinde de alegători și depinde cât înțeleg să își utilizeze votul într-un mod constructiv. Având în vedere că alegerile locale vor stabili primarul municipiului Constanța dintr-un singur tur, alegătorii trebuie să fie atenți la aceste metode de manipulare și să înțeleagă necesitatea votului util într-un mod pragmatic și constructiv. Schimbarea actualei administrații va fi posibilă doar cu o mobilizare într-un număr mare la vot. Adevăratul sondaj va fi cel din ziua votului”, a precizat Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța.

Sondaj! Horia Constantinescu, umar la umar cu Chitac, la alegerile locale

 

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018