REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sondaj IMAS: Iohannis este urmat de Diaconu în topul prezidențiabililor, în timp ce PNL câştigă bătălia pe partide

Sondaj IMAS: Iohannis este urmat de Diaconu în topul prezidențiabililor, în timp ce PNL câştigă bătălia pe partide

Replica API 1 octombrie 2019 | 00:18 279

sursa foto: Europa FM

Preşedintele Klaus Iohannis se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, fiind urmat de Mircea Diaconu, conform unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Favorit rămâne Klaus Iohannis, cu puțin peste 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Mircea Diaconu, sustinut de ALDE și Pro România, care ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oară când numele său este inclus în Barometrul Europa FM.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade față de luna august la 14,2%.

Urmează Viorica Dăncilă cu 12,4%, în creștere cu 4 procente.

Theodor Paleologu care candidează din partea PMP ar aduna 7,7%. Şi el apare pentru prima oară în Barometrul Europa FM.

Opţiunile pe partide

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 27,7% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna septembrie, în scădere cu aproape un procent și jumătate față de luna august.

PSD trece pe locul doi cu 19,5%, în creștere cu aproape două procente față de luna august, mai relatează Europa FM.

USR pierde aproape două procente și că cade pe locul trei – cu 17,9%.

Pe locul 4, dar la distanță considerabilă, se află parlamentarii Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9.1%, în ușoară creștere față de august.

Locul 5 este ocupat, în continuare de ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul partener de guvernare al PSD scade cu aproape un procent, la 6.2%.

Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – PLUS ajunge acum la 5.7%.

UDMR ajunge la 5,3 procente, în ușoară creștere față de luna august. Câștigă puțin și PMP și ajunge la 3,3 % din intențiile valide de vot.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 9-28 septembrie pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar ccastiga tradatorul intarziat mintal!
0
0
beeei, unule, ia sa spui bai japita psd-ista, mu!sta, in ce spital de dilimani esti internat de permit doctorii nebunilor sa posteze pe retele.
3
0
E clar! Va cistiga secatura!
2
2
deschideti gura larg in asteptarea mu!e! pe care o s-o luati la parlamentare.
4
0
...neconvigator...sondajul s-a efectuat telefonic...adica pe caterinca...terminati cu prostiile...vreti sa credem ca maimutoiul de Diaconu are 16 la suta...va imbatati cu apa rece....!!!
3
0
VRAJALI BAIETI SI ATAT !
1
0
Se stie ca Iohannis are ca sustinatori o gramada de indivizi violenti in stare sa-ti sparga geamul sau sa-ti dea foc la masina daca spui ca nu votezi sifonierul nemtesc,de asta multi spun ca-l voteaza pe Iohannis dar vor vota altfel. Sondajele sunt aiurea,multi dau si raspunsuri la misto', la fel cum la misto' fac politicienii treaba pentru romani. Oricum ar fi,romanii vor vota cu siguranta tot un prost,asa ne-am obisnuit,ca sa avem inca cinci ani de ce sa ne bocim zilele de prosti ce suntem. Nu avem de unde un om de mare valoare, pentru scaunul de presedinte. De fapt nu vrem .
3
9
idioti trebuie sa mai fie romanul sa-l mai voteze inca un mandat pe plavanul asta! Nu o fi veorica buna dar cu siguranta dintre candidatii aia tot este unul mai bun ca nemtul! Ne meritam soarta sau ne conduc serviciile!
7
10
Sondajul nu este corect. S-a facut prin telefon, in mod sigur nu au fost sunati romanii din diaspora. Daca le cereau si la aia parerea, probabil ca Johannis are de fapt 60-70 la suta, iar tuta proasta are 5- 8 la suta.
14
7
Crapati de frica PSDului!
10
8
Ha ha haaa, buna gluma! Ce va asteptati voi, sa punem botul la vrajeala voastra? Mai, nu cumva pe primul lic e Veorica? Hai, mai incercati. Mai incercati!
6
2
eu votez cu PUTIN,,NU votez un Bavarez care a masluit lista sa fie pe primu loc. Tradatori voteaza cu Bavarezu.
4
18
Psdistii care dau zilnic mesaje sa se uite bine la sondaj. Nu mai e cazul sa o sustineti pe proasta satului ca nici nu se mai poate vorbi de ea. Nu mai dati mesaje in nestire ca 12 la suta nu se compara cu 45 la suta. Asa ca nu mai pierdeti timpul. Loviti in candidatul vostru, in partidul vostru ca oricum veti dispare dupa alegeri.
14
3
aplicam Romaniei solutia Ucrainei ?
4
3
Iar o luati razna, nu sunt alegeri parlamentare
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102