REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Sondaj IMAS: PNL scade, PSD şi PRO România CRESC

Sondaj IMAS: PNL scade, PSD şi PRO România CRESC

Replica API 30 aprilie 2020 | 15:29 2388

Sondaj IMAS: Scădere semnificativă pentru PNL în intențiile de vot, creștere pentru PSD și Pro România

PNL a coborât la 33% în intențiile de vot la alegerile parlamentare, în vreme ce PSD a urcat la 24,8%, potrivit barometrului lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Este a treia luna consecutivă când PNL înregistrează scăderi, în ianuarie fiind cotat la 47% din intențiile de vot.

USR, al treilea partid ca pondere în preferinţele alegătorilor, e și el în scădere, creditat cu 10,8% din opţiunile de vot ale celor care au deja o opinie. Pentru USR, e o revenire la scorul din februarie, după ce, în martie, era plasat la 12,5%.

PLUS, măsurat separat de USR, a înregistrat, de asemenea, o scădere până la 5,1%, după un maxim de 6,5 procente înregistrat luna trecută.

În schimb, Pro România a urcat la 8,2% în preferințele alegătorilor, iar UDMR a crescut la 5,5%, de la 4,5% luna trecută. ALDE e creditat cu 4,4%, iar PMP, cu 3,4 procente – sub pragul electoral, scrie g4media.ro

Clasamentul partidelor în luna aprilie potrivit sondajului IMAS:

PNL – 33% (-3,7%)

PSD – 24,8% (+0,9%)

USR – 10,8% (-1,7%)

Pro România – 8,2% (+2,4%)

UDMR – 5,5% (+1%)

PLUS – 5,1% (-1,4%)

ALDE – 4,4% (+0,9%)

PMP – 3,4% (-0,1%)

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1.010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jos tradatorii de neam si tara Arahat Orban Helvig Iohanus
5
10
Va dati seama ca PNL a cam luat teapa cu preluarea puterii.Nu se asteptau sa vina criza Covid si acum e normal ca scad in sondaje luand masuri nepopuliste. Daca ramanea PSD in schimb la guvernare se alegea praful de toata economia. Cred ca asta e singurul sacrificiu pe care tara asta il putea face pentru a scapa de ciuma PSD: sa se ajunga la sapa de lemn. Acum mai nou Ponta creste in sondaje? Pai daca il auzeati ce masuri vroia sa ia el in criza asta... numai minciuni. Halal popor. Ne meritam soarta. De ciuma rosie nu vom scapa pt ca asta ne e adn-ul. Juma de tara puturosi si asistati sociali.
9
8
Cata mizerie PSD-ista pe aici! Stati linistiti, scursurilor, nu mai prindeti nimic! FMM de comunisti nenorociti! Abia astept sa o luati in bot!
11
11
si mai ales muie postacilor pesedei !!! Cu mult cacat !!!
14
12
Avand in vedere contextul economic sumbru si lipsa de viziune Peneleul in o luna doua va reveni la bazinul electoral real care ii asigura un 12 maxim 15 procente
9
18
Ca-s prea multi imbecili cu acces p-aici ca sa te reperez in multime...
0
13
Multe idiotenii fac penelistii, in fiecare zi,dar cea facut ieri neamtul depaseste orice imaginatie. Sa manipulezi, a cata oara, spalatii pe creier, sa urli in fata natiunii ca Ciolacu ii face cadou Ardealul lui Orban cel Rau e o imbecilitate cat tara. In primul rand , V.Orban e in familia europeana a neamtului, n-are nicio treaba cu PSD,al 2-lea rand , neamtul a fost la unguri si le-a ascultat imnul pe teritoriul tarii, tb. sa plece urgent de acolo, apoi Camera Deputatilornu era for decizional, ci Senatul . Si votul a fost ca de fiecare data impotriva autonomiei.O isterie nemaintalnita in UE
16
21
Face ce face dulpul idiot de la cotroceni si isi pune cate un guvern de cacat! Asta al boschetarului de orban e mai de cacat ca ala al lui ciolos! Ce este mai rau, e ca se fac experimente pe romani!
14
22
pesedeu scos in afara legii ca vanzator de tara bozgorii afara din Romania cu suturi in cur in ungaria mica mica
17
18
sondajul e real doar daca respondentii sunt maghiarii din har-cov . doar astia sa mai urce procentajul PSD
18
12
mwepnl!!!!
11
19
@jirugeorge merge cu permisul suspendat de luni de zile , politiaaa ce faceti , el si @teo barb sunt apropiatii politiei .. nimeni nu le opreste masinile si transporturile si orasul e inchis pentru restu , oras de cacat fagabou !
1
9
Si IMAS stie cine creste si cine scade?IMAS,Institutul de manipulare, noi suntem cu cine da la"mai mare" !FAKE MEDIA peste tot DOAR IMAS e bastionul adevaraului "ars"!MARS
5
7
Bravo PSD bravo PSD singurul partid care tine la popor
11
28
muie iohanus muie penele
13
25
Sa o fut pe ma ta
2
18
jos palaria! Putini idioti au inteles postarea, niciunul de la pizdei ca " e prea prosti si nare simtul umorului, kacamas pe ei de idioti"!
7
10
PSD si PNL la 27-29%, Pro Romania si USR la 8-10%. Restul sub prag. Oricum lucrurile se vor precipita in urmatoarele luni. Pe mine ma intereseaza doar un singur lucru, sa scapam de sasalau. Jos Iohanis !
21
27
Ia cu paine Partidul National al Labarilor!
23
27
Ai dreptate Ioane, ei se vor plimba la aer curat si vor lua prime pentru ca-i periculos rau sa te iei la tranta cu virusul prin tufisuri.Cea mai misto meserie din Romania... MILITIAN sau mai bine zis trantor.
13
7
tot cu psd faci treaba cel mai mariii progese lea avut rominia cu pesd la putere de cind iera nastase iohanis vria sa fure copi are case multe din bani rominilor huoooo sariti la bataie romnii ca ni fura ioanis
13
29
Sondaj de rahat, Sociopol a lui Palada care este omul psd spune ca s-au dus rau de tot si pnl este in crestere pmp, prorom, alde si udmr nu intra in parlament
18
15
Ori sondajul e facatura ori romanii sunt prea prosti pentru mileniul asta de inca mai voteaza PSD.
30
20
De 1 Mai militienii sadici si cei asimilati lor se vor plimba prin padurile patriei,prin parcuri si pe plaja ca sa adune bani la buget cu forta iar prostii de romani stau in case sau merg pe bulevard sa ii gazeze masinile de parca virsusul ar sta ascuns prin parcuri si paduri dupa tufisuri gata sa sara in carca oamenilor ca sa muste din ei.Prin parcuri ai mai mult spatiu sa ocolesti alti oameni decat pe strazile inguste si supermarket-uri.Dar daca ne conduce o armata de idioti nu ne putem astepta la nimic bun din partea lor.Suntem turma lor pe care o mana cum vor ei.Oare cand ne vom destepta?
11
14
PSD-ul este in scadere, au gresit-o rau de tot cu secuimea. Da! Sondajul cui ?! Sictir ciumatilor! Mintiti de ingheata apele, in luna mai, hahalerelor.
28
17
cine drq ii voteaza pe vanzatorii de teritorii romanesti, adica pssdsdddisti si pe poonta??? vanzatori de neam si tara.
31
18
Esti ultima dejectie din Romania.Bravo sponsorul petrica sa ti dau muee cu poola mea cea mica si sa iti iau familia in pulica sondorul petrica
13
23
sa se frece la procentaj psd -ul, poate mai creste.Suge-o psd,
30
22

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212