REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SONDAJ PNL ÎN MUNICIPIUL CONSTANŢA: IATĂ PRIMELE CONCLUZII

SONDAJ PNL ÎN MUNICIPIUL CONSTANŢA: IATĂ PRIMELE CONCLUZII

Replica API 29 august 2019 | 10:49 471

PNL a comandat, în urmă cu câteva luni, o cercetare sociologică în vederea determinării profilului candidatului ideal pentru Primăria Constanţa, a profilului electoratului din municipiu, precum şi a intenţiei de vot. Intenţia de vot a fost măsurată atât în ceea ce priveşte partidele, cât şi a potenţialilor candidaţi: în ssondaj au fost incluse numele lui Decebal Făgădău, a lui Mohammad Murad, a lui Gabriel Daraban, a liberalilor Septimiu Bourceanu, Costel Stanca, George Niculescu ş.a., Claudiu Palaz, Ion Stelian, Vergil Chiţac şi nu numai. Conform surselor noastre, datele sondajului urmează să fie discutate la centru, iar ulterior conducerea PNL Constanţa o va prezenta membrilor filialei locale, pentru a decide strategia pentru alegerile din 2020.

„Aproape toţi din sondaj au puncte bune şi puncte mai puţin bune, nu se poate spune că a fost stabilit candidatul ideal pe care PNL să îl sprijine pentru fotoliul de primar al Constanţei. Lucrurile se mai pot modifica, sunt mai multe variante de lucru: ori PNL are candidatul din interior, ori sprijină un candidat din afara partidului (cineva care nu este membru în momentul de faţă) ori stabileşte un candidat comun cu un alt partid de dreapta, pentru a evita fărâmiţarea voturilor electoratului de dreapta”, au precizat sursele noastre.

„În momentul de faţă, Decebal Făgădău (PSD) nu stă chiar atât de rău pe cât se spune, dar este pe un trend negativ. Adică, un candidat al USR sau PNL are toate şansele să câştige, trebuie doar să fie identificat. Depinde cine este acel candidat”, au mai precizat sursele noastre.

În ceea ce priveşte partidele, sondajul indică un scor de „umăr la umăr” pentru USR şi PNL în municipiu: 28-29%, în timp ce PSD este puţin peste 20%.

Reamintim, spre analiză/ comparaţie, şi rezultatele de la alegerile locale din 2016, respectiv europarlamentare 2019.

Astfel: în municipiu (Consiliul Local Municipal, 2014) PSD - 13 mandate (cu 37.897 voturi), PNL - 10 mandate (31.049 voturi), PMP - 3 mandate (8.468 voturi). În ceea ce priveşte candidaţii pentru Primăria Constanţa, iată numărul de voturi (respective procente) obţinute de primii 3 clasaţi: Decebal Făgădău - 43.320 voturi (42,01%), Vergil Chiţac - 35.755 voturi –(34,63%), Claudiu Palaz - 7.031 voturi (7,02 %).

Rezultatul alegerilor europarlamentare (2019) la nivelul municipiului Constanţa ne indică următoarele (primii trei poziţionaţi): USR – 48.947 voturi, PNL – 28.894, PSD – 24.164.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Palas ce cauta sa candiseze cine il alege pe acest hot Este un borfas Dna sa il ridice
0
0
Va dau eu un nume de primar: Mariana Gaju
0
0
Daraban primar
1
4
Daca votati PSD ramaneti in epoca de piatra tantalailor !
4
4
Ptr ala de mai jos cu amiralu. Ia tu animalul acasa
4
5
Doar Muie Fagadau atat merita dar in parnaie !
3
6
De adeasta data AMIRALUL va trebui sa primeasca cele mai multe voturi. Este singurul care mai poate transforma acest oras intr unul cu adevarat civilizat, linistit si european. Ne am lamurit cu Fagadau & Comp. Chiar daca poate nu este foarte simpatic unora dintre noi, cred ca avem nevoie de experienta lui militara pentru a aduce normalitatea si la noi in cetate! CHITAC, ai votul meu!!!
6
9
Cum judeca unii din noi nu avem nici o sansa ----mai bine raminem in prostia noastra
1
2
Un partid mort in 1947. Un partid fara ideologie clara si fara programe , specializat in a cauta o mana care sa.l hraneasca. Incepeti curatenia, azvarliti gunoaiele, arivistii si mediocrii...
5
3
Cupsa si Pisica cei mai buni.
1
11
Poate pe USRisti nu-i doare de constanteni - cu toate ca eu cred ca pe USRistii din Constanta ii doare - dar decat sa votez Fagadau...
7
9
Votati Fagadau, ca daca nu iese o sa fie saracie lucie. Credeti ca pe usr isti ii doare catusi de putin de constanteni?
7
15
Pune-l la tine acasa dar cred ca l-ai adus deja,il promovezi bine...in gat,adanc cu gemete
9
2
Pe Murat l-as pune se vede ce-a facut in privat !---ai nostri sint pusi pe furat si inactivitate ----atit -----au dus orasul in prapastie ---se cearta intre ei si cad toate proiectele----nici o speranta de mai bine !
2
13
mai oameni buni nu mai puneti botul la manipulari psd o sa fie istorie trebuie sa scapam de ei la constanta unde dezastrul este complet.oricine candideaza de la pnl sau usr ii bate pe fagadau si pe palaz .important este sa iesim la vot masiv .
14
7
nu stiti ca sinteti obligati sa informati cine a facut sondajul, ce metoda, marja de eroare. Asa putem si noi ,in functie de starea de spirit sa aruncam pe piata niste procente. Am propus demult infiintarea unui oficiu al protectiei consumatorui de politica impotriva produselor falsificate, ca la produsele alimentare.
11
0
Nu ne trebuie un MOHAMED ,ne trebuie un european civilizat.
18
2
Sa fii din PSD, cel mai injurat partid, sa nu faci nimic pentru oras si totusi sa castigi primaria, asta arata cat de slaba este opozitia. Cum poti sa crezi ca vei dezvolta orasul cand nu poti sa-l bati pe Fagadau in alegeri? Asta pt. ca opozitia nu are oameni seriosi ci doar marionete care fac campanie de denigrare pe facebook, ei nu au proiecte, ei stiu doar sa blocheze si sa injure. Stati sa vedeti ce guvern vom avea. Nu ne putem vindeca cu cineva care ajunge la putere doar pentru ca este impotriva cuiva sau impotriva la ceva. Dovedeste ca esti mai bun nu ca adversarul este mai prost.
22
5
Tot cu Salvati prostim poporul.
10
1
Mihaela Andrei nu vrea? Ea vrea peste tot. Dupa ea vine si sperietoarea de ciori Adriana Campeanu,somerii Bola,Avatavului si dom doctor Solomon.Cum dom Hutuca sa nu bagi in sondaje acesti militanti de paie care pun in fiecare zi poze pe fbk ca sa vada sefii ce treaba fac ei la partid ? Dar ce pretentii sa mai ai :cum sunt sefii sunt si membrii,dornici de ciolan si sinecuri bine platite
21
1
Normal, nu mai avem romani pe care sa-i votam, nu? Votam strainii, astia au venit, au muls tot ce trebuia sa mulga si, colac peste pupaza, le oferim si functii...halal demnitate, halal coloana vertebrala
16
0
Constanta are nevoie de un primar cu mana de fier. Ordine si curatenie.
34
2
Si eu tot pe Decebal Fagadau il voi vota. Restul, niste hiene infometate.
21
34
Si eu tot pe Mohamed Murad il v-ii vota
6
43
Eu ill votez pe Muhamad Murad
7
46

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614