REPLICA ONLINE CONSTANTA

0.5° Constanța Lun., 11 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6574
0.5° Constanța Luni, 11 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6574

Sorin Calaigii nu mai vrea în avocatură?! Nu s-a prezentat la procesul în care se judecă pentru revenirea în sistem

Sorin Calaigii nu mai vrea în avocatură?! Nu s-a prezentat la procesul în care se judecă pentru revenirea în sistem

Mirela PASCAL 25 ianuarie 2023 | 00:00 4171

Mai vrea Sorin Calaigii să revină în magistratură sau s-a lăsat păgubaș, după ani de luptă prin sălile de judecată?! Acesta a avut termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care cere revizuirea hotărârii prin care i-a fost respinsă anularea deciziei de excludere din avocatură. Nu s-a prezent, nici el și nici Uniunea Naţională a Barourilor Din România - Baroul Constanţa. Așa că dosarul a fost suspendat… pentru cât timp, nu se știe.

Sorin Calaigii nu mai vrea in avocatura?! Nu s-a prezentat la procesul in care se judeca pentru revenirea in sistem

Fostul avocat constănțean, Sorin Calaigii, condamnat în 2016 pentru trafic de influență și eliberat în 2019, se tot chinuie să revină în avocatură.  În 2018 Baroul Constanța a dispus încetarea calității sale de avocat. De atunci, a tot formulat acțiuni, atât la Barou, cât și la Uniunea Barourilor, în vederea reluării profesiei de avocat. Calaigii solicită anularea deciziei nr.390/24.08.2018, prin care a fost respinsă, ca neîntemeiată, contestația administrativă formulată împotriva deciziei nr.21/16.04.2018, emisă de Baroul Constanța, decizie prin care a fost exclus din avocatură. A deschis o acțiune la Curtea de Apel Constanța, prin care a contestat decizia Baroului de excludere. I-a fost respinsă, definitiv, pe 3 martie 2021, de Înalta Curte. Calaigii nu s-a lăsat și a promovat o nouă acțiune, de data aceasta de revizuire a hotărârii din 3 martie. A avut termen  pe 19 ianuarie, dar nu s-a prezentat nici una dintre părți. Întrucât nici un a dintre părți nu s-a prezentat la strigarea cauzei, în temeiul dispoziţiilor art. 411 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă, instanța a suspendat judecata cererii de revizuire formulate de revizuentul Calaigii Sorin împotriva deciziei nr. 1329 din 3 martie 2021 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, pronunţată în dosarul nr. 498/36/2018. Decizia este definitivă.

Avocatul Sorin Calaigii a fost eliberat condiționat din penitenciar în anul 2019, după ce a executat o parte din pedeapsa de 4 ani de închisoare, primită pentru trei infracțiuni concurente de trafic de influență. De atunci, a tot formulat acțiuni, atât la Barou, cât și la Uniunea Barourilor, în vederea reluării profesiei de avocat. Calaigii solicită anularea deciziei nr.390/24.08.2018, prin care a fost respinsă, ca neîntemeiată, contestația administrativă formulată împotriva deciziei nr.21/16.04.2018, emisă de Baroul Constanța, decizie prin care a fost exclus din avocatură.

Consider nelegală decizia Baroului

”Consider nelegală această decizie a Baroului, deoarece în Legea Avocaturii, în anul 2017, s-a dat o decizie a Curții Constituționale prin care s-a abrogat de la articolul 14 pe care s-a întemeiat încetarea calității mele de avocat, sintagma ”de natură a aduce atingere profesiei de avocat”. În contextul în care e declarată neconstituțională o bucată dintr-un text, tot textul devine neconstituțional. Instanța prin hotărârea mea de condamnare a spus că eu nu am voie, după epuizarea pedepsei, să profesez trei ani de zile. Dacă o instanță spune că nu pot să profesez trei ani de zile, de ce un organ administrativ îmi încetează activitatea de avocat de tot? Deci, conform legii, dacă instanța zice trei ani, Baroul nu poate să îmi ia calitatea de avocat de tot. Mai ales că există și un precedent în care o instanță a admis o contestație a unei avocate din București, și a anulat hotărârea Baroului.” declara, Sorin Calaigii, pentru ziarul Replica de Constanța, în urmă cu ceva timp.
 

Sorin Calaigii nu mai vrea in avocatura?! Nu s-a prezentat la procesul in care se judeca pentru revenirea in sistem

De ce a fost condamnat Sorin Calaigii

Potrivit rechizitoriului, în luna iunie a anului 2011, inculpatul Sorin Calaigii, avocat în Baroul Constanţa, a pretins şi a primit de la o persoană suma de 6.500 euro, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra unor judecători de la Curtea de Apel Constanţa şi că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluţie favorabilă faţă de fiul său, judecat pentru săvârşirea unei infracțiuni de tentativă la omor calificat, într-un dosar aflat în faza apelului. Soluția din apel a fost însă defavorabilă cumpărătorului de influenţă, apelul declarat fiind respins, iar pedeapsa aplicată la fond a fost chiar mărită. Ulterior pronunţării acestei soluţii, inculpatul Sorin Calaigii a restituit suma de 6.500 euro, pe motiv că pretenţiile magistraţilor ar fi sporit. Apoi, în luna septembrie a anului 2012, inculpata Mihaela Bodîrlău, avocat în Baroul Bucureşti, a pretins și a primit de la o persoană suma de 20.000 euro, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Constanţa şi că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluţie de trimitere a unui dosar spre rejudecare Tribunalului Constanţa.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca mia spus costina sa te bag la beci sa rămânem doar eu cu ea
0
0
Oameni buni acest m*****n care avea relati la parchet si la instante..cu judecatori si procurori nu mai recunoste influienta care o avea si mstusa lui de la curtea de apel...intradevar a scapat toti proxeneti toti interlopi de ls arest la control judiciar...asts vo confirma oameni. Da cand iei bani la lume si nu poti sa faci treaba dai bani inapoi sau tinete de promisiune. Nu lua si bani si lasi lumea la puscarie atunci esti un excroc si meriti si tu puscarie javro
0
0
Fereasca dumnezeu cu banditu..tau doamane o tara corupta si de banditi..dupa.ce ca a strans bani la.tot orasu cai scapa.de dosare acuma de victimizeaza.om.serios si.avocat...si este un.golan.un vagabont...daca cautai in constanta aranjament la.politie si jnstanta te trimitea si copii.dute la calaigii..si acuma e victima
0
0
Un tepear un golan un vagabont de avocat un curvar..care mintea lumea cai elibereaza si le.lua bani si le.dadea lu nevasta lui care a luato de la.ruxandra de la.medgidia...ia dato pesti sa.i futa si a luato de nevasta..un talhar de avocat a strans milioane de euro din oras..ca le.mintea ca are neamuri la.tribunal si ca le.scapa.de dosare si arestari...
0
0
Intradevar a avut relati mari....rude in magistraturi matusa lui frangu zoita de la curtea de apel constanta....juca fotbal in privat cu magistrati...se.ducea la.pescuit cu iei...da in ultima perioada nu mai facea treaba mintea.lumea lua.bani se.droga
0
0
Nevasta lui care are fetita se f…a numai pentru droguri o masokea lumea prin mamaia hahaha
1
0
din magistratura fac parte procurorii si judecatorii, nu avocatii. Analfabeti functionali ce sunteti
6
2
ce face Alina? :)
0
4
Ce vremuri! Câți bani făceam cu băiețașul ăsta! S-au dus vremurile alea.
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
45163413324
5/49
442464510-12-20233 6 6 3 0 5 8
joker
3533133372