REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 25 Mai 2024
Anul XX Nr. 6740
15.4° Constanța Sâmbătă, 25 Mai 2024 Anul XX Nr. 6740
 

Sorin Chiriță, fostul city manager al Bucureștiului, ar veni în locul lui Ovanesian doar dacă...

Sorin Chiriță, fostul city manager al Bucureștiului, ar veni în locul lui Ovanesian doar dacă...

Mirela PASCAL 29 martie 2023 | 00:00 8510

Numele constănțeanului Sorin Chiriță, expert în implementare de proiecte cu finanțare nerambursabilă și dezvoltare urbană integrată, coordonator și elaborator al Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Polului Național de Creștere Constanța, se află pe lista... candidaților pentru postul de city manager al Constanței. În timp ce Ani Merlă se dă de-a rostogolul, în speranța că Vergil Chițac se împiedică de ea și o pune administrator public, alții mult mai calificați ar putea să preia atribuțiile Feliciei Ovanesian. Se vehiculează numele lui Sorin Chiriță însă, spune el, nu l-a contactat nimeni pentru discuții și, dacă ar face-o, s-ar gândi foarte bine dacă să accepte... sau nu.

Sorin Chirita, fostul city manager al Bucurestiului, ar veni in locul lui Ovanesian doar daca...Sorin Chiriță

Sorin Chiriță a coordonat, elaborat și implementat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Polului Național de Creștere Constanța, a contribuit la dezvoltarea urbană durabilă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, a deținut funcțiile de Administrator Public (City Manager) al Municipiului București, Manager de proiecte în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională a regiunii de Dezvoltare Sud-Est, este expert independent dezvoltare proiecte și președinte al Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene.

În CV-ul său ar mai putea adăuga și funcția de city manager al Constanței.... Sunt voci care susțin că ar putea să-i ia locul Feliciei Ovanesian, însă Chiriță neagă aceste speculații.

Sorin Chirita, fostul city manager al Bucurestiului, ar veni in locul lui Ovanesian doar daca...Felicia Ovanesian

Chiriță: Nu mi s-a propus funcția de city manager

Vrem să scoatem orașul din mizerie, da. Știu ce e de făcut, am 22 de ani de activitate (...) Am fost city managerul capitalei. Nu exclud nimic. N-au fost discuții în acest sens. Funcțiile vin cu un plan și o viziune pe 5 ani, nu pe un an și jumătate. Îmi fac treaba, îmi place să fac dezvoltări urbane, planificare strategică, proiecte de energie verde... dar de aici până la a intra în discuții politice sau in lupele politice... o funcție trebuie să vină la suport cu un plan al unei echipe. Dacă este un plan sau se dorește reformarea orașului pe alte baze decât a fost făcut până acum... aș accepta. Dar să fie o asumare politică a tuturor forțelor politice, nu doar a primarului. Nu sunt dispus la compromisuri, la negocieri. Să vin un an și jumătate... Sunt expert, dau asistență pe un proiect al Băncii Mondiale, fac strategii de dezvoltare integrate, orice funcție dacă mi se propune... trebuie să am un plan cap- coadă. Dacă expertiza mea e necesară o pot oferi sub diferite forme...“, a declarat, pentru Replica, Sorin Chiriță.

Sorin Chirita, fostul city manager al Bucurestiului, ar veni in locul lui Ovanesian doar daca...

Tot prin prisma experienței, Sorin Chiriță spune că ceea ce se întâmplă la Constanța e o tragedie. „În niciun oraș nu se decopertează tot orașul. Nu există să faci operațiuni repetitive în tot orașul că ies mai ieftin. Nu există să faci șantier continuu... sunt proiecte suprapuse, adevărat, dar e vorba de a crea confort constănțeanului. Nu cunosc detaliile contractuale, dar din experienta mea de coordonator lucrări, am semnat miliarde de euro, nu se face așa ceva”, a mai precizat Chiriță.

Sorin Chirita, fostul city manager al Bucurestiului, ar veni in locul lui Ovanesian doar daca...Vergil Chițac

Chiriță, candidat la Primăria Constanța din partea PSD?

Chiriță spune că nu face politică deși sprijină social democrații și are mulți prieteni liberali... adică e om de centru. Și dacă nu va fi administrator public, ar putea fi candidatul PSD la Constanța?! „Nu mă bat în interiorul partidelor, nu lupt pentru ciolan că n-am avut nevoie, sunt prieten cu toată lumea, am prieteni peste tot, sprijin social democrații, am prieteni liberali, sunt om de centru... Legat de candidatura la Primăria Constanța... au fost discuții în cercuri restrânse”, a spus Chiriță. Întrebat dacă a făcut parte din aceste „cercuri restrânse“, acesta a precizat: „Și dacă aș fi făcut, credeți că aș fi spus? E prematur să discutăm acum despre o candidatură“.

Prematur sau nu, este clar că Sorin Chiriță corespunde profilului de candidat căutat de social democrați. Cât despre posibilitatea să ajungă city managerul Constanței, doar timpul va decide... și Vergil Chițac!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votez jn singur primar - pe Rasauteanu Costin. Si sunt multi care il vor vota .
3
3
Pai rasauteanu nu e ala care locuieste in blocul cu terasa ilegala pe bloc si care a luat foc. Si pe terasa cu pricina era si studio de filme xxx..Vai mama voastra cu expiratzii astia inutili..
3
4
Dar ce interesant se pare….articolul este despre un dom si lumea vorbeste de altcineva in comentarii . Nu il cunosc pe acest domn Rasauteanu am vazut ca are niste luări de poziții pertinente si bine explicate.se vede ca are experienta. In rest cam multa lume cu invidie multa
7
3
Ba da ce se agita Babuiunu&co:))) sunt exasperați ca e vazut bine Rasauteanu asta . Si eu am auzit ca e un tip isteț si bun a ajutat multa lume .Salutari din tomis nord
7
9
Costine, a sarit Claudia sa te salveze din kkatul in care esti? Claudia esti la fel de p******a ca iubitul tau, proustanakul tau, tarfa lui Babu.
7
5
Dacă PSD vine la alegeri cu RASAUTEANU ptr primar...a pierdut din start .înainte să inceapă alegerile Asta nu ar trebui sa calce prin primărie.. ca nu știe ce sa facă...ar fii cea mai s***a și incompetenta persoană... Nici măcar paznic la barieră nu l-as pune pe Costin asta...ca nu este în stare de nimic...
12
5
Vrem mazare inapoi , carnaval si curvasareala vrem
6
6
Sustin Rasauteanu pentru Primaria Constanta , este singurul candidat care a dovetit capacitate adiminstrativa si a eleborat proiecte menite sa sprijine in mod real comunitatea. Orasul are nevoie de inovatie, putere , implicare.
6
17
Pentru ca il stiu pe dl rasauteanu pot sa va spun ca este singura persoana pe care as vota o pentru functia dd primar. Ce sa caute un om din bucuresti ? Poate doar sa ocupe o functie in primarie nu sa ne conduca. Avem nevoie de un om bun, imimos, implicat si capabil.
6
15
Singurul candidat la primarie din partea social dem ar trebui sa fie Rasauteanu Costin. Are nu doar experienta in administrare dar si toate calitatile sa fie un primar bun, un primar pentru oameni in primul rand. Cei care il cunosc il vor vota. Cei care nu il cunoasteti nu luati in seama mesajele rautacioase si minciunile celor frustrati
5
13
Vorbim de merla? O,, pasare''obosita și abonata la banul public? O comunista înfocata care se încăpățânează sa nu plece acasă. Domnule primar nu credeți ca trebuie sa luați masuri? Avem atatea tineri super pregătiți are nu au loc de asemenea bătrâne obosite.
12
0
Rasaaaaa, esti p***t? Ce p.l.m. mai cauti in constanta? Da banii oamenilor de la care ai luat imprumut si pleca pana nu te prind baietii din 4.5. Sau poate asta astepti, nebunoo.
6
4
De ce trebuiește manager? Pentru a ,, pasa” responsabilitatea? Constănțenii te-au ales pentru promisiunile făcute in campanie!!!!!! Ca nu te-ai ținut de cuvânt, ai o mare problema!!! Un manager trebuie sa bată Șantierele de dimineața pana seara. Greu vei găsi pe cineva, și care sa nu -i placa șpaga!!!!
15
0
Nu stiu cine e Chirița. Pre un om Ok. Eu personal l-am cunoscut si pe Rasauteanu. Omul da clasa multor politicieni din Constanta.Aia care spun de rau de el sunt puși sa faca asta. Sa aveti o zi splendida Constanta !
4
10
Fițe-ar Răsăuteanu al naibii,prostul orașului,un pervers și jumatate,un caracter infect.. A fost vice..nu a scos niciodată un cuvânt,..nu a făcut nimic,.nu sa implicat in nimic..că nu ere capabil...și acum când este consilier mănâncă rahat conținu,nimic nu este bun,nimic nu-i convine..pai bai boule ai avut haturile,de ce nu ai condus căruță??că nu știi...asa ca nu merită incapabili în funcții..
13
5
vad ca se lauda cu prietenii liberale, etc. cta are nevoie de un om cu experienta in constructii.priceputul, mare primar pensionar de eforie, va numi un apropiat lui, nu constantei. sa-l salute gudurind si dind din coada dimineata.
8
0
ȘTIRI Vergil Chițac a vrut s-o înlocuiască pe Felicia Ovanesian cu Viorel Farcaș, locotenentul lui Mazăre Din momentul în care lui Vergil Chițac i-a intrat în cap că trebuie să scape de Felicia Ovanesian, s-a născut, în mod logic, întrebarea: "cu cine o înlocuim?".
7
0
Bai fraților, îți dai seama cât de capabil este Chitac..dacă a vrut sa-l pună City manager pe Viorel Farcas??..fostul director de la confort urban,care este condamnat penal ptr fraudarea instituției,a recunoscut faptă să primească condamnare cu suspendare,. ..Vă da-ti seama de nenorocitul de Chitac ,cât de incompetent și nepregătit este?? Pe cine a-ti ales fraților ca ne-a distrus orașul, la făcut varză,nu ne revenim c*rând.... Numai infractori vor sa vina în funcții publice. Pai bai CHITac boule,nu te-ai interesat ca infractorul de Farcaș,nu mai are voie sa mai ocupe funcții publice de conducere??asa p***t esti...și dezinformat?? Să te duci după următoarele alegeri la tine la Eforie, și sa numai vii prin orașul asta,că o să arunce lumea cu pietre si borduri,în capul tau
18
0
Cat e Merla in primarie, tot asa o sa fie. Ea a generat tot haosul cu santierele astea deschise anapoda si ponoasele le tragem toti. Ea face ce vrea si altii platesc cu functia prostiile ei.
16
1
daca e psd ist sa ne asteptam numai la porcarii, va fi numit de mafia pesedista sa le facă jocurile, vai de orasul asta incăput pe mâinile unor derbedei
18
2
Un specialist
5
10
Fițe-ar Răsăuteanu al naibii,prostul orașului,un pervers și jumatate,un caracter infect.. A fost vice..nu a scos niciodată un cuvânt,..nu a făcut nimic,.nu sa implicat in nimic..că nu ere capabil...și acum când este consilier mănâncă rahat conținu,nimic nu este bun,nimic nu-i convine..pai bai boule ai avut haturile,de ce nu ai condus căruță??că nu știi...asa ca nu merită incapabili în funcții..
19
6
Da cate talente pe agariciu asta. Bai tutabkamin mai usor cu autoludele.
21
6
Asta era prieten cu Rasauteanu era in gasca lui de la tineret in staf . Eu zic ca Rasauteanu e bun pt primar are experienta daca il vrea si partidu ca si acolo e mâncătorie .eu stiu ce mai spun astia care Cica lau cunoscut pe om ca e foarte Ok…
17
21

REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920