REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Sorin Cîmpeanu îi aplică o nouă lovitură lui Vlad Voiculescu: 'N-am găsit logica'

Sorin Cîmpeanu îi aplică o nouă lovitură lui Vlad Voiculescu: 'N-am găsit logica'

Replica API 6 aprilie 2021 | 00:00 948

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, continuă 'înțepăturile' la adresa Ministerului Sănătății pe tema situației din școli unde testele rapide anti-Covid nu se pot face din lipsă de personal medical, iar testele din salivă nu pot fi asigurate de Sănătate din cauza legislației, scrie stiripesurse.ro.

Sorin Cîmpeanu

„Ceva nu merge. Ce nu merge? Nu există personal medical disponibil (...) Dacă Ministerul Sănătății ne spune că nu sunt relevante (testele din salivă), sigur, trecem peste viciile de comunicare și de coordonare, dar Ministerul Educației se repoziționează și va anunț în premieră că am constituit o echipă din cei cinci secretari de stat din ministerul Educaţiei care începând de miercuri vor merge în fiecare judeţ şi vor face întâlniri cu toţi responsabili din toate şcolile din respectivul judeţ pentru a promova necesitatea şi importanţa testării în şcoli alături de vaccinarea personalului didactic. Adică facem tot ce depinde de noi pentru a susține procesul de vaccinare și de testare în condițiile prevăzute de Ministerul Sănătății”.

Întrebat dacă înțelege care este până la urmă poziția Ministerului Sănătății pe acest subiect, Cîmpeanu a răspuns:

„Gândiți-vă la următorul exemplu, am fost am nevoiți să semnăm un ordin de ministru comun în care în aceeași școală, pe același palier, două clase cu suprafață identică, configurație identică, una în care învață elevi de clasa a IV-a care pot veni la școală integral cu prezența fizică, în cealaltă elevii de clasa a VIII-a vin jumătate deși au un examen de susținut, Evaluarea Națională. N-am găsit logica din perspectiva ministerului sănătății, o fi din alte perspective sanitare”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212