REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Sorin Coadă: Gunoaiele din taximetrie s-au dus la Bolt și Uber. Video

Sorin Coadă: Gunoaiele din taximetrie s-au dus la Bolt și Uber. Video

Mirela PASCAL 18 octombrie 2022 | 00:00 27744

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, Lică Neagu, și Sorin Coadă, șeful Camerei Taximetriștilor din Constanța, au fost prezenți în studioul Replica, luni, 17 octombrie, începând cu ora 13.00, pentru a dezbate, pe larg, problemele cu care se confruntă taximetriștii. Cu această ocazie, cei doi au venit și cu o veste bombă, și anume că vor lua măsuri împotriva transportului alternativ, care face concurență neloială taximetriștilor. Vor deschide acțiune în instanță și vor cere anularea Ordonanţei de Urgenţă nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Sorin Coadă: Gunoaiele din taximetrie s-a dus la transportul alternativ

În debutul interviului, invitații Replica au vorbit despre problemele cu care se confruntă taximetriștii, dar și despre beneficiile de care se bucură concurența, în speță șoferii de pe Uber și Bolt. Lică Neagu a comentat, astfel, și incidentul provocat de șoferița de pe Uber, atunci când a dat jos din mașină o clientă și a mințit că nu a vrut să plătească cursa. ”Culmea este că o doamnă face aceste scene cu o altă doamnă. Asta înseamnă că au ajuns să aibă mai mult tupeu decât taximetriștii cu vechime despre care spuneam noi că sunt plini de tupeu”, a spus Lică Neagu. ”La taximetriști se întâlnește mai rar astfel de comportament, s-au mai civilizat. Funcționăm după lege, respectăm legea, nu mai sunt ”gunoaie”, s-au dus practic la alternativi, de aceea sunt problemele acestea”, a completat Sorin Coadă, șeful taximetriștilor.

Lică Neagu

Alternativii merg după ordonanța 49/2019.  Dacă ei ar respecta ce spune în ordonanța lor, ar trebui să ia comenzi doar online cu casă de marcat. Din ce fac ei, dacă le rămân 50% sunt mulțumiți. Avantajul taximetriei este că, în afară de aplicație prin care pot lua comandă, au comandă prin dispecerat sau prin tactica de ”ia-mă nene” când le face cineva cu mâna, deci au  posibilități”, a mai spus Lică Neagu, ”inventatorul” taximetriei la Constanța.

Consiliul Concurenței vrea ca taximetriștii la dispecerate

Acesta a venit și cu o noutate, care nu este tocmai pe placul taximetriștilor, și anume că Consiliul Concurenței vrea să creeze o egalitate între alternativi și taximetriști, în sensul să ia de la cei din urmă ce este specific taximetriei  de o viață: desființarea dispeceratelor. ”Consiliul concurenței vrea să desființeze Legea taximetriei în sensul că numărul de licență să fie la liber, acum avem 4 la 1000 locuitori. Ei vor să fie la liber cu numărul de licențe, dispeceratul să fie opțional.  La ora actuală numărul de comenzi, ca și raport din 100%,  înseamnă 80% prin dispecerat și 20% prin aplicație, pe care-i iau taximetriștii. Nu ai dispecerat, nu ai unde să faci reclamație. Consiliul concurenței vrea ca tariful să fie liber, dar nu există o protecție a clientului și nici a taxiurilor”, a precizat Neagu.

Consiliul concurenței susține transportul alternativ, ar trebui să asigure balanța între transporturi. Consiliul concurenței vrea ca tariful să fie liber, dar nu există o protecție a clientului și nici a taxiurilor.  Noi nu suntem de acord cu desființarea dispeceratelor pentru că ele practic coordonează activitatea a taximetriștilor, din dispecerat se dau comenzi, se urmăresc comenzile, sunt controale trafic care urmăresc ca taxiurile să fie curate, să se desfășoare în bună regulă tot ce înseamnă acel transport. Nu suntem de acord nici cu lăsatul taximetriei la liber”, a spus, la rândul său, Coadă.

Sorin Coadă

Deocamdată, Consiliul Concurenței doar a propus modificările, propunerea se dezbate în Parlament. ”Probabil că anul viitor ar putea dispărea dispeceratele. Dar taximetria nu va dispărea, va fi doar haos”, a spus Lică Neagu.

Ordonanța în baza căreia funcționează transportul alternativ, atacată în instanță

Sorin Coadă a mai spus că luna următoare Camera Taximetriștilor va ataca, acțiune în instanță, ordonanța în baza căreia funcționează transportul alternativ. ”Luna viitoare intenționăm să atacăm în instanță ordonanța după care ei funcționează, Ordonanța 49/2019. Vrem să îi limităm, nu are rost să fie mai mult decât noi maxim 1 sau 2 la 1000 de locuitori”, a spus Coadă.

Lică Neagu și Sorin Coadă s-au arătat deranjați și de faptul că reprezentanții administrației locale nu s-au ținut de cuvânt, în ceea ce privește doleanțele cerute. În sensul că, deși le-au fost date mai multe stații de taxi, acestea au fost, la scurt timp, desființate, odată cu șantierele din Constanța.

Va trebui să ieșim în stradă. Taximetriștii ne cer să ieșim în stradă”, a  spus Lică Neagă. ”Deocamdată n-am stabilit nimic”, a completat Coadă.
 

Mai multe detalii puteți urmări aici:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taximetristii de la gara sunt doar maxim 5% din cei 2000 de taximetristi ai orasului. Puteti oricand face comanda prin aplicatia Romaris sau City Taxi si vor pune aparatul. Vorbiti de taxe fara sa stiti nimic, Uber Bolt si fiecare taximetrist platesc fix aceleasi taxe, toti taximetristii , in plus taximetristii platesc 3000-4000 ron anual dispeceratul plus alte taxe la primarie. De asemenea nici Uber,Bolt nici taxi nu platesc TVA in Romania. Firmele partenere platesc TVA pt comisionul Uber/Bolt dar este TVA platit in Irlanda/Olanda deci 0 barat pt Romania , din venitul total BRUT al unui Uberist,Bolțist 30% pleaca din țară, 10% ramane firmei partenere , 20% e cheltuit pe combustibil iar restul este supus taxarii, exact ca si la TAXI. Rideshare a reusit sa distruga o activitate din care zeci de mii de romani traiau decent pt ca alti 50-60 de mii de romani au vrut sa isi rotunjeasca venituriile. Cei care ati avut probleme cu taxiul ati fii putut oricand sa faceti o plangere la dispeceratul inscris pe usa si asa, usor usor taximetris se curata, dar neexistand plangeri la dispecerate normal ca nu s-au luat masuri. Toata situatia asta este exact tipicul romanesc, ma plang nu fac nimic si ma astept sa imi rezolve Dumnezeu problemele, iar apoi ma plang ca nu a facut-o la timp sau suficient de bine. Asta se aplica si clientilor, di taximetristilor care nu se asociaza prin avocat sa dea in judecata Uber/Bolt si asteapta dupa "reprezentanti" sa le rezolve problemele...
2
1
Salut tuturor , amuzant chiar ,ilar , nu cunosc personajele din imagine dar că o prima impresie pot spune că împreună au 4 clase și turnulețe împodobite cu cocoșei pe acoperișul casei.Am citit cu atenție articolul și cred că domnii au retard avansat lucru explicabil de altfel dacă sunt așa zisi lideri sindicali ai taximetriștilor .Domnii mei sunteți depășiți de evenimente și foarte p***t informați , toate comenzile lansate pe platformele de ridesharing sunt fiscalizate , după finalizarea cursei indiferent daca este chash sau card se emite factura fiscala imediat după finalizarea cursei , încasări la care se plătesc taxe către bugetul de stat după cum urmează , impozit pe profit , TVA , cas de către șofer și un comision de 10 la sută către firma ce desfășoară activitatea în România și la care șoferii sunt angajați.Intrati pe raportările ANAF și veți vedea că toate firmele de taximetrie din țară au plătit 10 la sută din totalul plăților efectuate de către companiile de transport alternativ, asta da echilibru in balantai plăților la taxe și impozite .Ați sărit în sus că se vrea desființarea dispeceratelor ,chipurile va fi haos în taximetria clasica , singurul haos va fi în încasările voastre neimpozitate și în șpăgile obținute de voi pentru licențele obținute de voi de la administrația locală .Din păcate era taximetriștilor a apus , odată cu ia și era lipitorilor că voi care nu știu altceva decât să atarne la 2 lei nemunciți . Ai apărut în imagini cu ceas de haur să arăți că ești barosan și cu abdomen de gravidă în nouă luni , pregătește-te să devii vegan și să treci de la bere și mici la păscutul la periferie pe plaiurile Mioritice .
3
3
Dar de ce nu spui ca fiecare taximetrist trebuie sa plateasca dispeceratul in fiecare luna?.Incasezi ca un lacom comunist ce esti.Nu te satura nici dracu pe tine.Sorin,un pedofil nenorocit, stie el.Faceti gunoaie pe oamenii care s au saturat sa fie sclavii vostri. Rusine sa va fie!..Oameni care au muncit zeci de ani pe care ia ti jegmanit.Daca ei nu mai accepta ii numiti gunoaie...Poi daia neveste-le voastre au amanti. Gunoaie sunteti voi, zdremtelor. Pun eu mana pe voi..
4
2
Dacă astia 2 reprezinta taximetria este clar de ce fug oamenii de taxiuri
5
1
"Gunoaiele din taximetrie s-au dus la Bolt și Uber." si la Replica online
6
2
Gunoaie sunt acești doi asa ziși sindicaliști...
12
4
cand mergi cu bolt stii cat costa si platesti fix. Fara pisiki maimutze si altecotoieli...
16
9
ce ceas de meltean are mucegaiul ala?! zici ca i ala a lu Feliciu de pe bulevard
12
4
Domnii prezenti se califica doar prin limbaj..."gunoaie"..cu masini mizere,soferi in slapi si maiou vara,cu ceas pus la cererea clientului... multi taximetristi sunt jalnici....voi intra in transport alternativ pentru un venit suplimentar..am sufici e nta educatie cat sa nu sustin demersul ,cu atat mai putin grosolania mentalitatii lor....multumesc
16
8
Pe cine faci tu gunoi. Cu asemenea vocabular tu ești gunoiul păduche
13
10
ce p*****a esti... hal de reportaj... unde ati gasit handicapata asta??? cred ca a fost taximetrista
11
11
Probabil că nu au informația corectă, lucrăm doar cu comenzi online și casă de marcat
12
9
Toate ciorile borate au ramas in taximetrie nu la Bolt!
22
15
D-ul P*lica Neagu folosește tot bolt
15
7
Spuneți de taximetriști care te iau la bătăi în gara de nord dc le spui sa pună aparatul și le spui ca,chimi politia !!! Fără sa jignesc în taximetrie toți țigani și toți burtoși care fumează cu clienti în masina . Vb urat și fac clienți sa fuga de taximetriști!!!! Spuneți adevărul dece nu mai merge lumea cu taxiul !!! Clienți merg cu Uber și Bolt pt ca se simt respectați și comod . Din păcate scursuri din taximetrie au ajuns la bolt și uber și ne fac de ras !!!
30
13
Voi taximetriști nu știți cum sa mai faceți sa dregeti busuiocul . Va duceți la vale ,clienți refuza sa meargă cu taxiul oare dc ? ( fie care pasare piere pe glasul iei) ați dat exemplu cu acea ubarista !!!
24
10
Gresit, gunoaiele au ramas in taximetrie, noaptea nici nu stii daca masinile au sofer, iar firmele par a fi a lui Guta si Salam
35
9
Pai normal ca nu vreti licentele la liber mancami-ati palaria de jivine perverse si batrane, cand nu era uber-ul cum era? 140 taxa la primarie, 500 euro spaga la Patrascu, si ia uite autorizatia, care o vindeati cu 4000 de euro! De cand a venit uber v-ati facut licentele cornet si vi le-ati bagat in gauaze, si asta nu va iese din cap hahahahaha
40
6
o SA ajungeti precum micii comercianti romani, cei cu mini market, veti fi exterminati de pe piata pentru ca romanulor asa le place, sa nu mai exista antreprenori romani. strainii cu afacerile, romanii cu carca
11
16
Iti intra bila alba in fund fara manta
7
5
toata lumea vorbeste de t****i taximetristi care te ard la buzunare Experienta mea personala este una diferita: n-am avut absolut niciodata vreo problema cu tiganii taximetristi, ba chiar m-a mirat cinstea lor. In schimb cine s-a comportat abject au fost pensionari care fac taximetrie in scarba si trateaza pe oricine cu lehamite, incearca sa ciupeasca ceva de peste tot, asta dupa ce toata cursa esti nevoit sa asculti comentarii legate de ultimele subiecte politice
21
8
Îl voi da în judecata dacă mai folosește numele LICĂ,acest infect uman nu face cinste sa folosească numele asta. Sa-si folosească numele lui MARIN,acest bătrân obosit,
23
5
De ce îl numiți LICĂ dacă pe el îl cheamă MARIN,în buletin
15
3
Replicaonline, aceasta editura care are invitați oameni la fel de praf că și subiectele articolelor pe care le realizează. Păi in loc sa aduci un om educat, cult, să îți bați capu' să iasă un articol demn, să încerci să ștergi pata neagra de pe redacție, tu tot gunoaie inviți să vorbească? Lol. Cat despre taximetriști...nu mai e nevoie că au zis atâția înaintea mea.
23
5
Replica online site de știri sponsor de "taximetrie" .acum o zi sau doua era știre ceva cu o femeie șoferiță Uber care și a permis să dea un jos un client toxic din propria mașină
23
3
Domnii Taximetriști sa mai s**a p**a și sa se modernizeze și ei!!Constanța a ajuns un oraș de gunoi datorita la toți boratii și toți jegoșii care fac taxiuri și la toate microbuzele alea infecte !! Mai uitați va naibii și la Cluj, Brașov Hunedoara !Constanța un județ de cacat !!
30
6
Despre Robert Samata nu mai scrie nimeni nimic?
7
3
Când domnii taximetriști vor înregistra toate cursele și se vor comporta civilizat atunci să dea în judecată așa zisa concurență. Taximetriști = EVAZIUNE (doar o mică parte sunt corecți).
26
6
Taxiurile arata ca naiba, murdare, jerpelite, miros urat, iar unii soferi spun ca nu le functioneaza aparatul si cer tarif dublu. In conditiile astea, normal ca lumea migreaza catre Uber si Bolt.
26
5
Ma taximetristilor mergeti la scoala ca aveti ef un profesor universitar Lica NEAGU(rupt in cwr) n-are liceul da las ca-l face si pe ala
20
3
Despre ce taximetriști vorbim in constanta?Când te sui într-un taxi galben șoferul este t***n,în mașină pute că la țigani iar despre bani ce sa mai vorbi o cursă te arde rău la buzunar.Va este frica ciorilor de taximetria adevărată și civilizata.Lica derbedeule taci dracu din gura p******a ce ești.
29
7
Tusea și jiunghiul
20
3
Cică o vor și suge, fără sa o ude domnii. Asta-i tare rău, cei mai mari jepcari vor sa dea în judecata. A venit toamna odată cu foamea și sau gindit ei 2 cioflengari ce sa facă. Pai voi rupeți cu japca și va găsit cinstea. Asta-i gluma Sf de an.
30
6
Ce masuri luați... Luați la voi hoților de la gara la baba novac colt cu Soveja 28 ron.. Măcar la ubar vad cât face înainte... . Aveți butoane magice de încărcați cursele.
38
6
Ahhahahaahha. Oricum ... se vede dupa comenturi ce mai inseamna taxi in 2022. Mosi si babae luate de la kaufland si lidl si ara turisti in gara. Prea mult timp au functionat jegurile astea. Trebuiau demult sa dispara
29
7
Si ce masuri o sa ia taximetristii impotriva uber/bolt ? O sa spele masinile ? Hahahah
33
9
in primul rind faceti selectie intre rablele alea de soferi japcangi de taxiuri, selectati o anume categorie de masini ,dupa care mergeti in instanta baaaaaaaaa voi nu vedeti ca sunt toti pe japca ????bai nebunilor din porum (exclus soferii de taxi care sunt onesti si corecti) restu niste tomberoane tie scirba sa urci
30
2
Daca esti sarac de inger asta e, te-nteleg. Spre deosebire de voi care luati curse de 30 lei cu 150 fara sa bagati aparatul la Bolt si Uber TOATE cursele sunt inregistrate si da, platim comisioane , impozite , protectia muncii, carti de munca fara posibilitatea sa inregistram pe casa de marcat 50 le/zi si sa bagam pe langa 3-400. ca sunt firme care au soferi la n***u asa-i peste tot de parca voi puneti aparatul la fiecare cursa . Pentru 200 brut boltu' alearga 4-5 ore, voi stati in statii si curse sub 15 lei nu serviti. La 200 brut un bolt face cam 100 km voi la 100 km aveti pe putin 500 lei.
33
5
De asta cere câte 5 lei de taxiu sa dea în judecata uber
21
5
Se revolta pietarii si samantarii. Atentie! Concurenta neloiala v.o faceti voi, jeguri umane, cu combinatiile si tiganiile voastre. Peste tot in lume sunt bolt si uber, dar s.au gasit aurolacii din ro sa planga
37
4
Cum puteti promova aceste nulitati?
23
3
Cand ai platit tu sau orice alt sofer Bolt sau Uber impozit pe incasari? Taxele pe care spuneti ca le platiti sunt platite doar la comisionul pe care il dati,platiti taxe doar pentru 25 la suta,dar pentru restul nu platiti nimic. Cine plateste contributiile,impozitul pe dividente,diferenta la sanatate la depasirea pe dividente? Ce taxe platiti?
11
27
este regele taxime-tristilor de 30 de ani..ce-ai facut umflatule atata timp pentru evolutia acestui serviciu de taxmetrie? iti zic eu..doar combinatii pentru tine .. nu te cauta nimeni ca nu esti in pozitie de demnitate publica insa ai facut combinatii la greu.. spagi pentru licente..hahaaaa...de atata amar de timp ti-ai finantat burdihanul si curvele ...
33
6
Eu nu inteleg de ce concurenta neloiala. Toate platile sunt inregistrate, se platesc taxe, totul e modern, care e problema?
35
5
Da bine, tot cu Bolt merg, ramai tu nene cu taxiul.
36
7
Taxi ? In 2022 ? Buna gluma ... fara aer, fara itp, cada tabla de pe ele. Uber and bolt is perfect. Aplicatie .. card ... fara bacsia fara basini. Taximetristii trebuie sa dispara.
39
13
Am si uitat ultima oara cand am mers cu rablele alea numite taxi Constanta. UBER si BOLT, elegant si civilizat.
45
12

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212