REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sorin Grindeanu a fost numit preşedinte al ANCOM

Sorin Grindeanu a fost numit preşedinte al ANCOM

Replica API 8 noiembrie 2017 | 00:33 450

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pentru perioada rămasă din mandatul de 6 ani început în 11 mai 2017, prin votul plenului reunit al Parlamentului.

Din cei 387 de parlamentari prezenţi, 270 au votat ”pentru” şi 117 ”împotrivă”. Votul a fost secret, pe buletine.

În dezbaterile asupra numirii lui Grindeanu, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a amintit scoaterea preşedintelui din procedura de numire a preşedintelui ANCOM, prin ordonanţă.

Ea a menţionat, de asemenea, că această instituţie reglementează o piaţă de 6 miliarde de euro în industria comunicaţiilor.

Turcan a mai amintit că Sorin Grindeanu a fost demis de majoritatea parlamentară din funcţia de prim-ministru, ”pentru incompetenţă crasă”.

”Astăzi, nu votăm nici pentru Liviu Dragnea pe fond, nu votăm nici pentru Sorin Grindeanu pe fond, votăm pentru conducerea unei instituţii care reglementează o piaţă importantă şi foarte bogată. În Parlamentul României se va da un vot şi, nu mă îndoiesc, veţi vota pentru liniştea domnului Liviu Dragnea şi pentru a calma problemele din PSD, cu toate că avem convingerea că această numire nu va aduce liniştea domnului Liviu Dragnea. Dar totuşi, Sorin Grindeanu a fost demis pentru incompetenţă, demis de această majoritatea parlamentară care astăzi îl va vota. Cum puteţi dumneavoastră garanta românilor că domnul Sorin Grindeanu va performa în fruntea unei instituţii atât de importante?”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Raluca Turcan a precizat că, în urmă cu doar câteva luni, Sorin Grindeanu îl acuza pe Liviu Dragnea de minciună, de abordări dictatoriale, de pact cu aşa-numitul sistem pentru a scăpa de dosare şi îi solicita demisia din fruntea de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PSD. Turcan a menţionat că, la rândul lui, Liviu Dragnea îl acuza pe Sorin Grindeanu că ar fi o unealtă folosită de forţe obscure.

”Întrebarea noastră astăzi e: pe cine ascultaţi azi, cui daţi crezare?”, s-a adresat Turcan parlamentarilor majorităţii, scrie news.ro.

Ea a subliniat că PNL votează împotriva numirii lui Grindeanu la conducerea ANCOM.

Iniţial, după Turcan se înscrisese la cuvânt Victor Ponta, care a spus însă că renunţă.

A urmat la tribună deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu. ”O să încep cu un citat: «Discutăm de un grup ilegitim în opinia noastră, care a ocupat Palatul Victoria. Încă o dată, PSD este sub asediu. Sorin Grindeanu este o unealtă. Nu-mi dau seama cine sunt cei din spatele acestei operaţiuni, dar este o coordonare profesionistă». Vorbele domnului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, înainte de moţiunea de cenzură”, a spus deputatul USR.

”Bănuiesc că acest post este un mod de a-l atrage pe domnul Grindeanu înapoi în PSD şi a-l îndepărta de Victor Ponta. Orice ar fi nu este un proces democratic prin care un foat prim-ministru să ajungă la conducerea ANCOM pe un salariu de invidiat de orice bancher din România”, a adăugat Stanciu-Viziteu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dracnea are nevoie de el pentru ca sorin grindeanu detine controlul organizatiei Timis....
0
0
Politicieni de kkt, viata de vis doar pentru ei, restul au un trai la fel ca si caracterul politicienilor. PS: Unde este adevaratul Grindeanu, cel care acum cateva luni se lupta cu Dragnea si partidul ? De fapt, astia de acum sunt adevaratul Grindeanu si adevaratul Dragnea. Doamne, ce bagabonti au ajuns sa ne conduca! Am devenit o populatie de indiferenti, uituci si individualisti, care cred ca daca faptele politicienilor nu-i afecteaza pe fata, nu ii afecteaza deloc. Si uite asa, astia care ne conduc fac tot ce vor.
1
0
Curve, curve! Politice!
3
0
si "stimulent"sa tii ciocul mic.voi chiar credeti ca astia se cearta"pe bune"???
2
0
stiti cum se numeste acest comportament al individului-, cu scuzele de rigoare-- CURVA.
4
1
De el! L-au "scuipat" acum il pupa... cu se zice: curve?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108