Sorin Grindeanu explică de ce nu s-a putut păstra traficul deschis pe Valea Oltului
Sorin Grindeanu explică de ce nu s-a putut păstra traficul deschis pe Valea Oltului
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestSorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a explicat de ce traficul pe Valea Oltului a fost sistat total. Grindeanu spune că nicio firmă nu și-ar fi asumat să lucreze noaptea sau să lucreze acolo cu trafic în zonă, în condițiile în care se riscau accidente grave.
Bolovani ar fi putut să cadă pe mașini
„O să încerc să vin și săptămâna viitoare. Ar fi prima dată când nu mi-aș lua înjurături având în vedere că se redeschide traficul. Dacă ar fi să dau timpul înapoi aș lua această decizie. Am discutat cu CNAIR, cu parteneri privați și mi s-a spus că nimeni nu și-ar asuma să lucreze cu trafic în zonă. Dacă s-ar lucra pe timp de noapte s-ar pune în pericol viața celor care lucrează aici, lucrând noaptea în pădure. A trecut trei sferturi, mai avem o săptămână.
Lucrările au avansat rapid
Lucrările de defrișare pentru cel de-al doilea segment al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, între Boița și Lazaret, avansează rapid. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că traficul pe Valea Oltului va fi reluat conform programului, pe 9 august. Cu 80 de muncitori și 10 alpiniști specializați care lucrează neîntrerupt, șantierul înregistrează progrese semnificative, iar restricțiile de circulație sunt pe cale să fie ridicate.
Pe șantierul de 6 kilometri al Autostrăzii Sibiu – Pitești, se lucrează intens de două săptămâni. 80 de muncitori și 10 alpiniști specializați au doborât deja mii de copaci“, potrivit Știrile ProTV. Arborii trebuie îndepărtați din zona abruptă și stâncoasă, iar terenul curățat de bolovani.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat optimist că lucrările vor fi finalizate la timp, ceea ce înseamnă că restricțiile de circulație pe Valea Oltului vor fi ridicate în mai puțin de trei săptămâni. „Suntem undeva la 52% progres pe acest proiect. Termenul limită este 9 august și eu cred la ritmul acesta că lucrurile se vor înscrie în termenul asumat. Am avut și noroc în aceste două săptămâni și de vreme, ceea ce a permis să se lucreze timp de 14 ore zilnic, să se lucreze la foc continuu”, a spus ministrul Grindeanu, scrie stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News