REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Sorin Grindeanu, prezent la recepția lucrărilor de reabilitare a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”. Video

Sorin Grindeanu, prezent la recepția lucrărilor de reabilitare a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”. Video

Andreea CONDURACHE 25 aprilie 2024 | 00:00 602

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, s-a aflat în cursul zilei de miercuri, 24 aprilie a.c., la Tulcea, cu prilejul recepției la finalizarea proiectului de dezvoltare a Aeroportul Internațional „Delta Dunării”.

Sorin Grindeanu, prezent la receptia lucrarilor de reabilitare a Aeroportului International „Delta Dunarii”. VideoSorin Grindeanu

Lucrările de modernizare ale Aeroportului Internațional Delta Dunării -Tulcea a fost modernizat cu fonduri europene, miercuri, 24 aprilie a.c., fiind recepția investiției. Proiectul a fost derulat cu fonduri europene pe vechiul exercițiu european POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare, actualul program de finanțare PT (2021-2027) nemai având componenta infrastructură aeroportuară pentru a corespunde principiului ,,transport verde”, mai puțin poluant.

Sorin Grindeanu, prezent la receptia lucrarilor de reabilitare a Aeroportului International „Delta Dunarii”. VideoAeroportul Internațional Delta Dunării - Tulcea

,,Meritul principal în tot ceea ce s-a întâmplat azi aici e dat de administraţia locală, pentru că e un aeroport care nu este în coordonarea Ministerului Transporturilor, aşa cum sunt cele din Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, ci în administratrea administraţiei locale. Noi nu am făcut decât să finanţăm, adică 180 de milioane”, a transmis Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a identificat, totuşi, o problemă, cea de trafic. El a solicitat facilităţi pentru operatorii de turism pentru a creşte traficul de pe aeroportul tulcean.

,,Rămâne o singură problemă, cea de trafic. Nici nu putem să avem trafic fără a avea facilităţi. Dar eu văd, în sală cel puţin, şi mari operatori de turism. Eu cred că atât timp cât aveţi un judeţ care e unic în Europa, eu nu ştiu să fie altă regiune, alt judeţ în Europa care să fie aşa cum e Tulcea, cu Delta Dunării, eu cred că cu ajutor, asta e pârghia cu care se poate lucra, cu facilităţi pt operatorii de turism, poate dezvolta şi creşte inclusiv traficul aeroportului din Tulcea”, a afirmat Grindeanu.

Sorin Grindeanu, prezent la receptia lucrarilor de reabilitare a Aeroportului International „Delta Dunarii”. VideoAeroportul Internațional Delta Dunării - Tulcea

Ministerul Transporturilor va finanța noi investiții în infrastructura județului Tulcea

Până acum valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de milioane de euro. Fondurile europene sunt cea mai importantă componentă a acestor investiții, atât în infrastructura rutieră, cât și în cea navală.

Podul suspendat peste Dunăre oferă județului Tulcea, încă de anul trecut, o conexiune rutieră directă cu Muntenia și mai departe cu celelalte regiuni ale României.

La acest obiectiv se adaugă alți peste 145 de km de drumuri noi care urmează să devină parte a infrastructurii rutiere din județ.

Portul Sulina și Bara Sulina sunt infrastructuri definitorii pentru județul Tulcea, iar investițiile în modernizarea acestora vor contribui la dezvoltarea într-un ritm accelerat al economiei tulcene.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a bagat statu banii acolo.stiti cati pasageri au trecut anul trecut rin aeroportul ala?300.si statu a dat 180 milioane.rasu plansu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515