REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Sorin Grindeanu, vizită de lucru în Portul Constanța, pe tema transportului cerealelor din Ucraina. Video

Sorin Grindeanu, vizită de lucru în Portul Constanța, pe tema transportului cerealelor din Ucraina. Video

Victor ROTARU 15 septembrie 2023 | 15:00 2799

Înalţi reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, Ucrainei, Republicii Moldova şi României au discutat, vineri, 15 septembrie, în Portul Constanța, despre transportul cerealelor din Ucraina. Evenimentul a fost organizat de Ambasada SUA la Bucureşti.

Sorin Grindeanu, vizita de lucru in Portul Constanta, pe tema transportului cerealelor din Ucraina. Video

După finalizarea întâlnirii, a avut loc o conferință de presă la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. La conferinţa de presă au participat: ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, șeful biroului SUA care gestionează regimurile de sancţiuni (U.S. Sanctions Coordinator), Jim O'Brien, vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, directorul pentru Transportul pe Apă de la Directoratul-General pentru Mobilitate şi Transport din cadrul Comisiei Europene, Magda Kopczynska şi ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

Ministru Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Am avut o întâlnire foarte bună azi, care a fost precedată de întâlnirea de la Galați. Am luat decizii care au dus la îmbunătățirea acestui tranzit al cerealelor. Azi am luat decizii care vor îmbunătății și vor crește nivelul de tranzit al grânelor prin România. În luna august, s-au tranzitat prin România, în jur de2,5 milioane de tone de grâne. Nivelul la care ne dorim să ajungem este de 4 milioane de tone și este posibil acest lucru. Implementarea proiectul european pentru navigabilitate pe Sulina 24/24 și acest lucru se va termina în această toamnă, iar acest lucru va duce automat la creșterea de tranzit. Am mărit numărul de piloți, pe această cale mulțumesc MApN care ne-a ajutat cu încă 10 piloți, pe lângă cei 54 pe care îi aveam. În portul Constanța vor fi luate câteva decizi legate de transportare ship to ship, astfel încât doar prin această operațiune să putem mării cu 500 de mii de tone această capacitate de transport.

Video:

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a făcut câteva precizări și legate de greva celor de la CRF: „Este o grevă anunțată de ceva vreme. Am avut întâlniri și eu, și secretarul de stat Săvoiu, cu liderii de sindicat, inclusiv ieri am avut o întâlnire cu ei. Noi am trimis bugetul, atât al CFR S.A., cât și al CFR Călători ministrului Finanțelor de vreo 3 ori până acum, astfel încât să putem să intrăm în negocierile privind CCM-ul. Există justificări pentru care cred eu că ministerul Finanțelor nu a aprobat aceste bugete, fiind constrânși de ceea ce înseamnă acum rectificare și toate lucrurile știute. Am hotărât ca marți să fie o întâlnire între premier, sindicate și noi, cei din ministerul Transporturilor, astfel încât să găsim soluții. Am fost în contact permanent cu ei. Ca să putem să evităm această grevă ar fi însemnat să primim mai mulți bani de la bugetul de stat.” 

Legat de reabilitarea linei ferate din portul Constanța, Sorin Grindeanu a declarat: „Eu din câte știu se continuă această reabilitare. Îmi doresc de acum să folosim banii din proiectele europene. Am făcut lucrările necesare de anul trecut, eu știu că s-au finalizat. Mă interesează întreg complexul feroviar, cel de 1 miliard de euro, din jurul portului Constanța. Acest lucru va duce la o creștere semnificativă a portului Constanța.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta poate fi motivul pentru care i-au făcut vânt lui daniel georgescu. S-au prins probabil cât de p***t e.
1
0
Asta nu vrea sa vada ca de cand viziteaza portul nici macar la silozurile Saligny nu mai vin nave ? Oare de ce si cine saboteaza ?
0
0
A venit sa preia afacerea pentru rusii aia, vila si cele 10 procente, de care il acuza afaceristul ala la Realitatea TV saptamana trecuta.
4
1
In Ukraine cine a cumparat de curand foarte mult pamant?
3
0
Grija mare este ca cerealele apartin marilor companii din SUA , de aici si agitatia politicienilor vanzatori de tara , in momentele astea se vad tradatorii care fac lobby si lobby este pe milioane de dolari . Ii doare pe ei la basca ca nu au nu stiu ce tari din Africa cereale si mor de foame , in fapt mare parte din cereale contaminate cu fel de fel de fertilizatori care in UE sau SUA sunt interzisi ajunge tot pe piata din UE nici vorba de Africa , daca ii doare de africanii aveau grija in ultimii 50 ani sa ii ajute cumva nu numai sa le puna guverne marionete si sa ii fure de diamante, petrol , lemn , minereuri sa le vanda arme sa se lupte intre ei .
10
1
Sorinel-Glezne-Fine, bun venit in orasul-santier Constanta! De abia te asteptam, frumosule!
7
0
Transportare=transbordare Mării=mări
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468