REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Sorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Sorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Replica API 20 martie 2019 | 00:24 739

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța.

Există și sursă de finanțare, acum se stabilesc pașii care trebuie urmați pentru demararea lucrărilor. "Am convingerea că Spitalul Regional Constanța va fi printre primele construite", a afirmat ministrul Pintea.

„Prin programul de guvernare, partidul de guvernare și-a asumat construcția a opt spitale. Trei spitale vor fi finanțate cu fonduri europene și contrar celor spuse în spațiul public, aceste spitale se vor face. Am spus că da, într-adevăr, vorbim de 20 de ani despre spitale regionale, dar primii pași concreți s-au făcut în octombrie 2017, când primul teren a fost trecut în administrarea Ministerului Sănătății, iar de acolo toate studiile de fezabilitate. Dar să revenim la Constanța. Am fost în Turcia, am discutat cu cei de acolo, cu privire la realizarea unui acord Guvern – Guvern, pentru construcția acestui Spital Regional Constanța. S-au făcut pași importanți de atunci, s-a promovat în Guvern un memorandum prin care se aprobă construcția Spitalului Regional Constanța în colaborare cu partea turcă. Partea turcă a trimis un acord de colaborare în care pe acest spital, luni, la Guvern a avut loc o discuție între ministrul Teodorovici, prim-ministrul Viorica Dăncilă și președintele CJC Marius Horia Țuțuianu, discuție în care s-au stipulat exact termenii în care acest spital va fi construit”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Săptămâna aceesta se vor stabili prioritățile, obiectivele și termenii urmând ca până la sfârșitul lunii să avem exact pașii ce trebuie făcuți pentru a începe construcția acestui spital regional”, a precizat și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

F.B.

Citește și: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezent la Techirghiol

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O parasuta din Baia Mare , curvistina imbatranita in rautate care minte ca orice psd-ist , iar baiatul cu ulei pem par , tzutzuianu , o soarbe din ochi... Hai sictir , jigodii ordinare !
0
0
O sa fie spital regional romanesc ori turcesc,de ce amestecati alte tari ca tare suna a privat!
5
0
Fiti barbati nu pizde NUMAI PLATITI TAXE CACATIVA PE TOTI PARLAMENTARI SI TOTI PRIMARI DIN ROMANIA NUMAI PLATITI TAXE DATI-LE MUIEEEEEE
10
3
Daca esti proasta mai si iesi in intersectie.Care salariu nemeritate, proasta satului? Daca tu ai facut facultatea la Spiru...taci ca esti proasta de behai
9
18
cand taiati salariile uriase si nemeritate ale medicilor? si cand dati legea ori la stat ori la privat?
26
9
Jogodie nemernica!!
12
4
ce vesela e contabila de paduri ajunsa ministrul al sanatatii . si cu ai ei drogat fiu ce a facut ? e la reabilitare la techirghiol ?
16
2
Vrajeala Vorbe pentru copii
15
1
prefer sa anuntati astfel de realizari numai si numai in momentsul in care spitalul primeste primii pacienti- pana atunci minciuni de adormiot copii- ma surprinde nerusinarea cu care mintiti
16
3
ha, ha, ha! vorbim subiectul asta si peste 20 de ani!
21
3
da un pas inainte doi inapoi ca asa-i jocul pe la noi nici mutu nu mai crede ce bazaconii debitati
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920