REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Șoșoacă, despre cazul fostului ministru PNL, Costel Alexe, acuzat de luare de mită

Șoșoacă, despre cazul fostului ministru PNL, Costel Alexe, acuzat de luare de mită

Replica API 5 ianuarie 2021 | 21:24 1805

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a comentat luni, la Antena 3, cazul fostului ministru PNL Costel Alexe acuzat de procurorii DNA că ar fi luat șpagă 22 de tone de tablă.

Diana Șoșoacă

„Dacă un ministru se pretează pentru 20.000 de euro să se discrediteze în asemenea hal, înseamnă că România este pe butuci. Atât pot să va spun” „Rog organele de anchetă și justiția să nu se mai lase impresionată, să facă dreptate raportat la probele din dosar, nu la ceea ce spune presă și nu la comenzi politice și șantaj politic. Cred că e momentul restartării”, a adăugat senatoarea.

Ea a condamnat apariția în presă a numelui lui Costel Alexe deși în comunicatul DNA nu se menționează explicit numele ministrului anchetat.

„Nu am fost niciodată de acord cu discreditarea persoanelor în public fără să avem siguranță că despre ele este vorba. Am militat mereu că justiția să nu se facă pe televiziune. Nu îi iau apărarea domnului Alexe, dar numele sau nu apare pe nicăieri decât în sursele unor ziariști. Ar trebui să încetăm cu discreditarea unor oameni până când organele de anchetă nu vor da ele însele numele. Ar trebui să respectăm prezumția de nevinovăție. Odată ce scandalurile apar în presă, imaginea acelei persoane e distrusă total și nicio hotărâre a instanței nu va putea să-i mai albească imaginea. Atenție!”, a mai declarat Diana Șoșoacă la Antena 3.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, luni, că solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Fostul ministru respinge acuzațiile

Fostul ministru Costel Alexe a declarat luni, după ce DNA l-a acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, că are încredere în actul de justiţie şi îşi doreşte cât mai repede finalizarea acestui demers.

"Am aflat cu surprindere şi am luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele: am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situaţie, în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzaţiile care îmi sunt aduse şi voi oferi toată cooperarea şi transparenţa mea în faţa organelor judiciare'', a spus Costel Alexe, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi şi actual şef al CJ Iaşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai duduie , nu realizezi penibilul in care te scalzi?, nu iti este jena, rusine?
4
0
a invatat si asta drumul la A 3
4
1
Miss pighi
13
1
ca vine pwla in control
9
1
ce guritza frmoasa si rotunjoara
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108