REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Soția lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe acțiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Soția lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe acțiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Mirela PASCAL 4 iulie 2023 | 00:00 13874

Toată lumea îl știe pe Cristian Radu, primarul din Mangalia, dar pe Bianca Marga Radu mai puțin. Soția lui Radu lucrează în Portul Constanța însă, în paralel, are și câteva afaceri, fiind asociată cu nume controversate din Constanța. Lăsând la o parte acest aspect, pe care-l vom detalia mai jos, precizăm faptul că Bianca Radu a dat, recent, o mega lovitură: s-a asociat în New Style Architecture, firmă care e unic acționar la societatea în baza căreia funcționează hotelul Topaz din Cap Aurora, unitate de cazare despre care se spune că este condusă, din umbră, chiar de edilul din Mangalia. Iată că un sâmbure de adevăr există, din moment ce, de la sfârșitul lunii iunie, Bianca Radu a preluat frâiele hotelului. Am investigat problema și am aflat că aceeași firmă, în speță New Style Architecture, a ajuns, recent, în atenția consilierilor mangalioți, în legătură cu niște încrengături ce vizează un teren din Portul Turistic Mangalia pe care fostul viceprimar Bogdan Maganu îl avea concesionat de la Primăria Mangalia, prin firma Tonomat Star. Aceasta din urmă a cesionat contractul de închiriere către firma unde Bianca Radu a devenit acționară, însă la scurt timp societatea a renunțat la acest drept în favoarea altei firme înființată în martie 2023, deținută... de cine credeți? De asociații Biancăi Radu, de la New Style Architecture.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Bianca Radu Marga, ”prima doamnă” din Mangalia, a avut grijă să nu iasă prea mult în evidență, de-a lungul acestor ani. Este bugetară prin Portul Constanța, însă se învârte spectaculos și în cercuri înalte din Mangalia. Este asociată cu nume grele și controversate de pe litoral, iar ultima lovitură a dat-o luna trecută, când a intrat într-o firmă care deține un hotel din Cap Aurora.

Pe 27 iunie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată decizia luată de asociații firmei New Style Architecture SRL, Silviu Stoica și Stoica Laura-Nicoleta. Cea din urmă a cesionat părţile sociale deţinute, respectiv a unui număr de 26.950 părţi sociale, către cesionara Radu Bianca-Marga. Preţul cesiunii părţilor sociale a fost stabilit de către părţi la suma de 150.000 euro, echivalent lei la cursul oficial BNR pentru moneda euro din ziua plăţii.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

New Style Architecture SRL deține hotelul Topaz din Mangalia

Ca urmare a cesiunii, tabloul final al asociaților se prezintă astfel: Stoica Silviu va deţine un număr de 27.500 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare şi valoare totală de 275.000 lei, reprezentând o cotă de contribuţie la pierderi şi beneficii de 50%. Stoica Laura-Nicoleta - un număr de 550 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare şi valoare totală de 5.500 lei, reprezentând o cotă de contribuţie la pierderi şi beneficii de 1%; Radu Bianca-Marga va deţine un număr de 26.950 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare şi valoare totală de 269.500 lei, reprezentând o cotă de contribuţie la pierderi şi beneficii de 49 %.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Videosediul New Style Architecture SRL, într-un apartament

New Style Architecture SRL, unic acționar al firmei în baza căreia funcționează hotelul Topaz

New Style Architecture SRL, cu sediul într-un apartament din Mangalia de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 20 A, este unic asociat al firmei Topaz Aurora, firmă care deține renumitul hotel Topaz din Cap Aurora.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

De ceva timp, circulă vorba prin târg că Radu ar fi, de fapt, proprietarul unității de cazare și, cum niciodată nu iese fum fără foc, mișcarea făcută de soția edilului întărește ideea vehiculată.

Video:

Teren din Portul Turistic, ajuns la New Style Architecture: surprinzător, firma a renunțat rapid la tranzacție

Interesant este faptul că New Style Architecture nu este o necunoscută pe meleagurile lui Cristian Radu. În trecut foarte apropiat, a fost la un pas să pună mâna pe un teren din Portul Turistic, care din 2011 a fost concesionat, de către Primăria Mangalia, firmei Tonomat Star SRL. Aceasta a renunțat, recent, la cesiunea contractului perfectat în 2011, deși avea o valabilitate de 15 ani, respectiv până în 2026.

Terenul, cu suprafață de 589 mp, urma să ajungă la firma soției lui Radu, după ce Tonomat Star avea să-i cedeze concesiunea. Un document în acest sens a ajuns la Primăria Mangalia prin aprilie a.c., unitatea administrativ teritorială urmând să-și dea avizul. Numai că, la scurt timp, societatea New Style Architecture s-a răzgândit, pesemne asociații și-au dat seama că nu este tocmai moral ca firma soției să jongleze cu un teren al municipalității, așa că a fost înființată o nouă firmă pe care au băgat-o la înaintare.

Video:

Potrivit informațiilor noastre, Tonomat Star a formulat o nouă adresă la Primăria Mangalia prin intermediul căreia anunța entitatea că a renunțat la cesiunea terenului către New Style Architecture și cerea aprobarea cesiunii contractului mai sus menționat către... noua societate, în speță Port Azuro SRL, înființată în luna martie anul curent.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Noua firmă a fost fondată de asociații Biancăi Radu

Firma de cine credeți că a fost fondată? De Liviu Stoica și Nicoleta Laura Stoica, asociații Biancăi Radu în New Style Architecture. Atât New Style Architecture, cât și Port Azuro SRL au sediul la aceeași adresă, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 20 A.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

 

Un teren din Portul Turistic a ajuns la asociații Biancăi Radu; votat în consiliu

Așa se face că proiectul privind aprobarea cesiunii parțiale a contractului 1624 din 2011 de către Tonomat Star, către SC Port Azuro SRL a ajuns în ședința de consiliu din 29 iunie a.c.. Proiectul a stârnit nenumărate controverse, iar în final a fost aprobat.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Videosediul firmei Port Azuro SRL, acolo unde are sediul și New Style Architecture

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Video:

ședința de consiliu din 29 iunie, în care se discută proiectul cu pricina

Fostul viceprimar al Mangaliei a renunțat la teren

Ca un detaliu important, Tonomat Star este deținută de fostul viceprimar al Mangaliei, Bogdan Maganu, care deține 60% din acțiuni, și Ioan Vasile Tarce, cu 40 %.  În 2021, firma lui Bogdan Maganu a primit undă verde pentru realizarea lucrărilor la un imobil tot din Portul Turistic. A obținut și certificatul de urbanism, iar în martie 2022 a fost emisă și autorizația de construire pentru un restaurant în Portul Turistic.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! VideoBogdan Maganu

Bianca Radu, asociată cu nume grele

Aceeași Bianca Radu Marga mai este asociată în firma Sanicall Center SRL, care se ocupă cu activități de îngrijire medicală, și cu sediul incinta Aerodromului Tuzla. Partea interesantă acum vine! Bianca Radu deține 40% din acțiuni, iar Vasilache Adrian Stefan, Zaharia Manuel, Crăciunescu Constantin dețin, fiecare, câte 20 % din acțiuni. Firma este cu un picior în faliment, după ce anul trecut a bifat cifra de afaceri 0, nu a avut profit, în schimb datoriile se ridică la 2,4 milioane de lei. Tot anul trecut, societatea a avut 0 angajați.

Iar dacă numele prezentate mai sus nu vă spun nimic, ei bine, vă ajutăm noi! Adrian Ștefan Vasilache, de exemplu, este asociat, în Regional Air Suport. Deține 50 % din acțiuni, restul de 50 % fiind controlat de Regional Air Suport, firmă în baza căreia funcționează Aerodromul Tuzla, controlată în proporție de 100 % de Dorin Ivașcu.

Un alt asociat al Biancăi Radu este, așa cum arătam și mai sus, Constantin Crăciunescu, care este asociat în Const Media Services SRL, alături de Adrian Constantin Crăciunescu, consilier personal, sau fost, al primarului Cristian Radu. Anul trecut, societatea Const Media Services SRL și-a arătat intenția de modificare a unui imobil din Jupiter prin elaborarea unui nou Plan Urbanistic Zonal.

Crăciunescu, membru în Consiliul de Administrație de la GoldTerm SA

În 2012, când a venit Radu la Primăria Mangalia, Constantin Crăciunescu a fost numit membru în Consiliul de Administraţie de la GoldTerm SA Mangalia, companie de termoficare deţinută de autoritatea locală, fără profit în 2022 și cu datorii de 11 272 588 lei. Astăzi, în Goldterm, Constantin Crăciunescu, în calitate de administrator.

Asociatul Zaharia, anchetat de DNA alături de Vasilache și de șeful Poliției Locale Mangalia, Laurențiu Zamfir

La rândul său, Manuel Zaharia, este cercetat de DNA alături de Vasilache și Laurențiu Zamfir, fost coleg cu Radu la Garda Financiară, în prezent șeful Poliției Locale Mangalia.

Terenul pe care s-a construit palatul soților Radu, din Campus, a fost cumpărat de la soţii Gabriela și Constantin Bajdeche de către Gloria Babuşcă, soacra lui Radu Cristian, respectiv mama Biancăi Radu. Manuel Zaharia ar fi ginerele soților Bajdeche.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Videopalatul soților Radu

În 2011, Zaharia ajungea în atenția DNA, alături de asociatul Adrian Ștefan Vasilache. Alături de cei doi, în dosar, apărea și Laurențiu Zamfir, șeful Poliției Locale Mangalia, fost coleg cu Radu la Garda Financiară. 

Un an mai târziu, mai exact în 2012, Laurenţiu Zamfir a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru complicitate la şantaj, iar Manuel Zaharia şi Adrian Ştefan Vasilache, acuzați de complicitate la şantaj, au fost condamnaţi la amenzi penale - Zaharia-7.000 de lei şi Vasilache-8.000 de lei.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! VideoLaurențiu Zamfir

Potrivit rechizitoriului, în perioada 11 decembrie 2007 – 23 octombrie 2009, inculpaţii Buzatu Ovidiu, coasociat la S.C. PRODIVE SERVICES S.R.L. (societate comercială ce avea ca obiect de activitate, printre altele, efectuarea de lucrări subacvatice), şi fratele său, inculpatul Buzatu Florin, l-au constrâns pe coasociatul şi administratorul aceleiaşi societăţi comerciale (denunţător) să semneze mai multe acte notariale care prevedeau recunoaşterea retroactivă a unei datorii de 30.000 euro către Buzatu Ovidiu, să cesioneze 10% din părţile sociale ale firmei în favoarea unei alte persoane şi să accepte ca Buzatu Florin să îl înlocuiască în funcţia sa de administrator al firmei. În acest scop, inculpaţii Buzatu Ovidiu şi Buzatu Florin au ameninţat persoana respectivă că vor formula plângere penală împotriva acesteia pentru infracţiunea de uz de fals în legătură cu contractarea unui credit bancar. Cei doi fraţi au beneficiat şi de ajutorul inculpatului Zamfir Laurenţiu, care, în calitatea sa de comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, în cursul lunii octombrie 2009, cu ocazia unui control de specialitate efectuat la S.C. PRODIVE SERVICES S.R.L., a exercitat presiuni asupra administratorului de drept al firmei prin ameninţarea cu întocmirea unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi cu repetate controale, pe viitor, ale gărzii financiare. Inculpaţii Zaharia Manuel şi Vasilache Adrian au stabilit legătura între inculpaţii Buzatu Ovidiu şi Buzatu Florin şi comisarul de gardă financiară Zamfir Laurenţiu pentru a acţiona în scopul şi modalitatea descrise mai sus.

Bianca Radu, asociată în alte firme

Revenind la Bianca Radu, aceasta mai deține Twelve Mornings SRL, înființată în 2021, dar care are activitatea întreruptă temporar. Societatea se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, iar anul trecut a avut cifra de afaceri 0, fără profit, datorii de 528.012 și 0 angajați. Radu Bianca Marga a mai fondat și firma Pensiunea Gloria DS, ce se ocupă cu facilități de cazare, cu sediul în Albești. Firma a fost inactivă, din 2012, însă figurează la ANAF cu cod reactivat din data 17.08.2021, conform deciziei de reactivare nr. 103034/17.08.2021.

Interesant este faptul că palmaresul de proprietăți ale Biancăi Radu nu mai apare în declarația de avere a lui Cristian Radu. Din cele 11 terenuri care figurau în declarațiile trecute, Radu a rămas cu unul singur și... nicio casă și 0 mașini. La capitolul venituri, apare soția cu un salariu încasat, anul trecut, de la CNAPM, de 63.301 și suma de 325.149 lei provenită din chiria unui imobil deținut tot de soția lui Radu. Ce s-a întâmplat cu terenurile și casele deținute de Bianca Radu, soția lui Cristian Radu? Vom trăi și vom afla!

Cât despre încrengăturile dintre familia Radu și asociații... vom mai vorbi într-o ediție viitoare!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cum sa nu le fie bine doar sunt edili....restul pleava ....
4
0
Cat mai repede la puscarie daca justitia este corecta . Daca nu praful si pulbera de capul vostru
6
0
si-a cam luat teapa
3
0
Nu mai apar propietatile lui Bianca Radu in declaratia de avere a lui Radu Cristian deoarece ,probabil ,cei doi au divortat.
6
0
Deci Sile a dat 2.000.000 pe hotel, a mai băgat 2 sa-l renoveze și l-a vândut pe 150.000 și niște concesiuni de terenuri ? Bun băiat, încă una că ăsta și ajunge de unde a plecat.
18
1
Gasca de manglitori. Bianca Radu e doar de forma, vai mama ei. Ceilalti mentionati in articol sunt slugile primarului.
15
2
Bianca Radu este plătită de APC, ea nu lucrează. De când a fost angajata ea mu prestează, vine la ora 9 și pleacă la 10.
19
2
Si ce te crizezi asa cumetre,ce nu este adevarat im articol,va deranjeaza adevarul ca va paste puscaria.vineeeee!!!
18
1
Sa mi bag p**a in masa, cine mai voteaza Radu Cristian vreodata!!
18
3
Le ia cu ei pe lumea ailalta
9
0
Radu pitic cu ....svccula mică ajunge langa măzărică
24
2
Va inselati amarnic. Nu Bianca Marga Radu este prima doamna a Mangaliei, ci Alina fosta Nitoi, managerul Spitalului Municipal Mangalia.
23
1
Umflato ce ai investigat tu??? La Murad la Olimp unde ai stat tot weekendul? Ba voi chiar luati lumea de p*****a. Ok, Radu e nenorocit, nu e strain de miz3rii. de acord cu asta.nimic mai adevarat dar INCETEAZA SA SPUI CA AI INVESTIGAT TU. TU NU FACI ALTCEVA DECAT SA SCRII DUPA DICTARE. STIM CINE ITI DICTEAZA SI DE UNDE AI INFORMATIILE ASTEA.CA DOAR NU SUNTEM TOTI p****i. PT TOTI CEI CARE CIT3SC TREBUIE SA STITI CA ACEASTA REDACTIE ARE UN TARGET DE 2 3 ARTICOLE ANTI RADU SAPTAMANL.ALTFEL NU SUNT PLATITI. IAR MI RE LA PAS CAL MERGE SAPTAMANL SA PUPE INELUL, la Olimp, si sa isi incaseze simbria saptamanala.
8
20
Pentru alte 50% actiuni, primarul a dat terenuri in Portul Turistic lui Sile, de parca sunt terenurile lui ma-sa de acasa. Le-a cesionat direct, nelegal, fara sa faca licitatie publica, prin abuz in serviciu si fals intelectual. Sa iti platesti hotel cu terenurile municipalitatii, daca asta nu e coruptie, atunci ce e coruptia?
22
1
Dacă nu avea, nu dădea.
1
2
Acest infect primar trebuie sa dispară și el și gașca lui, Zanfir cu dosar penal și condamnat, pampalaul lungan de la comunitară, apoi Stamate, Ilie, roșu urmărit penal, didi calin alta sugativa , și toată sleata aciuata și navetistă, votați fraților altceva nu jeggul asta hoț, oricum are scula mica și alina p*****a de la spital.sta cu el pt limbi va de fffttt l fff altul,ce s facă jegul de pitic,frustrare mare piticania
21
2
Dan Ognef de la Damen,care este tariful pentru lucrarile facute de firma lui Bari fostul tau coleg ,ce diferenta de tarifare este fata de o firma oarecare pe acelasi tip de lucrari ???
14
0
Acest LIMBRIC,trebuie scos cu pietre din Mangalia si confiscat totul,ptr.recuperarea pagubei,iar cei care sunt complici la fel procedat.
32
1
Fiscul vrea sa-,I supravegheze doar pe cei cu averi de minim 25 de milioane euro,deci puteti fu...,pardon,acumula bani,case,masini,terenuri s.a.m.d. linistiti,pana la acest prag.Praf in ochi cu legile astea! Daca mai si o ruda cu 2.000 de lei pensie dar care te imprumuta cu 2 milioane de euro sau iti face cadou vreo masina de peste o suta de mii de euro,nu te incadrezi in legea lor.Sau cine sa ia la intrebari un copil de doi ani care primeste vila si un million de euro in cont!?
15
1
Cat va mai prosteste acest primar care fura non stop banii publici si nici in organ al statului nu il opreste. Inseamna ca va satura pe toti ca fura masiv. Doar Keovesi poate ne salveaza
23
3
bugetara, dar ...particulara!oameni muncitori cinstiti nu au putut pune ...deoparte o ...para chioara! se... tarasc cu pensii si salarii vai mama lor ,ei detin hoteluri, terenuri averi de ...bugetari!de unde ?toti stim cum si ce fel si mergem ...taras!dreptate mai intai de toate este in tara asta cu afaceri ...ne CURATE care merg ca pe roate!
16
1
Gresit doamna,nu are Foleanu treaba ,Marga soacra lui Piciu se ocupa de calatorii,iar dl primar greseste ptr ca Pasa este cel mai mare vanzator,il vinde imediat,asa cum inregistreaza toate mesele si spriturile de la garaj cu primaru sau alti diversi..omu e parsi v
24
1
Poate ne spune dl primar cum repara masinile primariei si ale adpp ului la Pasa ,cum face Simpa reparatii cand nu are autorizare RAR de service?,ce personal autorizat are Simpa sa efectueze reparatii si interventii la sistemele de siguranta ( frane,directie,lumini) ale autovehiculelor primariei..?cum aproba pprimaria decontul unor bilete de calatorie in directii fara nici o logica sau interes ptr pensionari si elevi catre Simpa ?…Foleanu stie ca doar e avocatul lui Guța ( zis Pașa)…
27
2
Pretul real al hotelului 5 milioane de euro.cam astea sunt tunurile date de Radu Cristian.Nici nu se mai sfieste sa le ascunda.
27
2
150 000 euro ???Pentru hotelul Topaz?Prețul unui apartament cu 3 camere în Mamaia,!!! RADULE! S a întâlnit hoțul cu prostul? SILVIU STOICA nu este cumnat bun cu consilierul pnl Luca Lucian ? Voi propuneti, voi votati,voi câștigați! Băi voi ați acaparat o instituție a statului r*mân? Până aici mișeilor!
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212