REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, audiaţi la Tribunal. Ce au spus despre arestarea lui Sandu Anghel!

Soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, audiaţi la Tribunal. Ce au spus despre arestarea lui Sandu Anghel!

Replica API 20 mai 2015 | 23:20 444

Dosar de şantaj

Dosar de şantaj

Doiniţa Băsescu

Soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, respectiv Doiniţa, Dragoş şi Raluca, au fost audiaţi la Tribunalul Constanţa, în dosarul în care fratele fostului preşedinte al României ar fi fost şantajat de rudele lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. Doiniţa Băsescu a spus că totul s-a schimbat de când Sandu Anghel a fost arestat, de atunci începând presiunile. De cealaltă parte, Raluca Băsescu a menţionat că nu a purtat nici o discuţie cu familia Anghel, în afară de situaţia copilului.

Prima care a vorbit a fost Doiniţa Băsescu, care a vrut să clarifice anumite aspecte. Aceasta a menţionat că a botezat copilul Izaurei Anghel în ianuarie 2010, fără a avea vreun interes material. Ulterior s-au mai vizitat cu ocazia anumitor evenimente, precum zile de naştere etc. Aceasta a precizat că relaţia lor s-a bazat pe respect fini - naşi, dar totul s-a schimbat când Bercea Mondial a fost arestat. De atunci, familia Anghel nu-şi mai anunţa vizitele, a spus Doiniţa Băsescu, iar din 2013 membrii familiei Anghel au devenit agasanţi şi chiar agresivi, spunându-i că au înregistrări pe un stick şi că Mircea Băsescu ar avea să le dea bani. Ulterior, apele păreau că s-au mai liniştit, după care aceştia iar au început să ameninţe că duc înregistrările la televiziuni. În tot acest timp, Mircea Băsescu i-ar fi spus soţiei că nimic nu este adevărat şi că trebuie se pregătească pentru că vor veni doi procurori care vor pregăti casa în vederea organizării unui flagrant. În continuare, Doiniţa Băsescu a răspuns la întrebările avocatului Pavel Abraham, menţionând că nu ştie ce bani avea soţul ei în cont, pentru că nu-l verifica şi nici nu ştie să fi primit bani de la familia Anghel. Cât despre cadouri, soţia lui Mircea Băsescu a recunoscut că a primit de Paşte un miel, vin, iar când fost naşă a primit un colier din pietre, dar şi ea ar fi făcut cadouri în bijuterii. Cât despre Raluca Băsescu, aceasta a spus că nu a avut nici o discuţie cu familia Anghel în afară de copil. Reamintim că magistraţii Tribunalului Constanţa, la data de 4 mai anul curent, au admis în parte cererea inculpaţilor Izaura Anghel, Marius Constantin, Fănica Anghel, Florin Anghel şi Grinică Ion Anghel, încuviinţând administrarea mai multor probe, între care şi audierea în calitate de martori a soţiei şi copiilor lui Mircea Băsescu, respectiv Doiniţa, Dragoş şi Raluca, întrucât aceştia ar putea oferi informaţii cu privire la împrejurări în legătură cu faptele deduse judecăţii. Totodată, judecătorii au respins cererile cu privire la audierea lui Traian Băsescu şi Dorel Onaca. Menţionăm că Marius Constantin este cercetat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat de procurori că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Izaura Anghel, concubina lui Marius Constantin şi fiica lui Bercea Mondial, Grinică-Ion Anghel, Florin Anghel şi Fănica Anghel, fiii, respectiv soţia lui Bercea Mondial. Mai exact, totul ar fi început în noiembrie 2013, când Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu 280.000 de euro, ameninţându-l că, dacă nu va da banii, va face publice nişte înregistrări compromiţătoare cu el şi familia sa. Ulterior, în mai 2014, Izaura Anghel, concubinul său Marius Constantin dar şi minorul Grinică au mers din nou la Mircea Băsescu, ameninţându-l, atunci fiind prinşi în flagrant.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272