REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Soții Ardelean, de la Universitatea Ovidius, își țin veniturile la secret!

Soții Ardelean, de la Universitatea Ovidius, își țin veniturile la secret!

Mirela PASCAL 4 aprilie 2024 | 00:00 8912

Universitatea Ovidius Constanța este, fără doar și poate, o „mare familie“ academică de la malul mării. Soții, soți, verișoare, până la fii sau fiice populează instituția de învățământ superior transformată, parcă, într-un SRL unde fiecare face ce vrea și când vrea. Că banul public se împarte într-o familie o dovedesc și soții Nicoleta și Ioan Ardelean. Ea, mare soprană, el... mâna dreaptă a lui Teodosie, ajuns în atenția opiniei publice după ce spunea, în 2020, că „dacă nu mergi la vot și nu votezi pentru familia tradițională, nu este creștin ortodox”. Soții Ardelean mai au câteva lucruri în comun: sunt colegi la aceeași facultate, respectiv Facultatea de Arte, dețin titlul de doctor habil (?!) și... își țin salariile la secret. Nu știm cât câștigă, dar suntem siguri că cel puțin soția Ardelean va primi mărire amețitoare la salariu... undeva la 25%. Așa da, cadou de Paște!

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret!

Din păcate, în România există o fetişizare a titlurilor şi a diplomelor, iar acordarea acestora se face, deseori, în funcţie de numele beneficiarului... și nu o dată a planat suspiciunea de fraudă științifică. Dar acesta este un aspect care merită tratat cu subiect și predicat, și maximă seriozitate, într-o ediție viitoare. Strâns legată de „titlomanie“ este şi următoarea cauză.

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret! Universitatea Ovidius

Soții Nicoleta și Ioan Ardelean fac umbră la Universitatea Ovidius Constanța, la Facultatea de Arte, de câțiva ani buni. Citim sumedenia de pagini ale CV – ului profesorului univ. dr. habil. Ardeleanu, cât și al soției Nicoleta, și ne întrebăm când au avut „timp“ de atâtea titluri, conferințe, cercetări, lucrări etc…

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret! o parte din lista de lucrări a lui Ioan Ardelean

În 2002, Ardelean a ajuns la Universitatea Ovidius

Originar din Cluj, Ardelean este profesor universitar la Facultatea de Arte, la Interpretare muzicală-Canto, la Universitatea Ovidius din Constanţa. A ajuns în marea familie de la malul mării pe postul de cadru didactic asociat în 2002, în 2005 a devenit asistent universitar, iar din 2008 lector. În 2013 a intrat în lumea conferențiarilor universitari, iar din 2015 a devenit profesor universitar. Trei ani mai târziu și-a obținut atestatul de abilitare şi calitatea de conducător de doctorat.

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret! CV lui Ioan Ardelean

Aflăm că abilitarea (sau habilitarea) definește calificarea pentru a desfășura activități autonome în învățământul universitar și este cheia pentru accesul la o carieră academică în multe țări europene. În ciuda tuturor schimbărilor implementate în sistemele europene de învățământ superior, abilitarea rămâne cel mai înalt nivel de calificare academică. Titlul este eliberat prin examen universitar și reprezintă un concept de bază al carierelor științifice în aceste țări.

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret!

Gradul este conferit în baza unei teze de abilitate bazată pe cercetare independentă, prezentată în fața unei comisii academice, într-un proces similar cu cel al unei teze de doctorat.

...iar în 2016 l-a urmat soția Nicoleta

În 2016 a ajuns și soția Nicoleta la Ovidius, proptită direct pe funcția de conferențiar. În 2019, a obținut și ea atestatul de abilitare şi calitatea de conducător de doctorat, iar din 2021 a devenit profesor universitar.

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret! Nicoleta Ardelean

Cei doi soți își împart viața, nu numai acasă, ci și la Facultatea de Arte și ambii se laudă cu activităţi didactice (cursuri, seminarii) şi de cercetare; organizatorice în cadrul universităţii (activitate artistică, organizare de simpozioane).

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret! CV Nicoleta Ardelean

Dacă în cazul soțului am aflat că teza de doctorat cu titlul „Vocea basului solistic în oratoriile lui Händel” a susținut-o în 2011, soția Nicoleta este mai secretoasă și, în ciuda săpăturilor noastre, nu am reușit să-i găsim lucrarea. Nici măcar în CV-ul „preș” nu apare....

Ardelean: „Dacă nu mergi la vot, nu eşti creştin ortodox“

Atunci când Ioan Ardelean nu este la Ovidius, îl găsim în biserică sau la dreapta lui ÎPS Teodosie. În 2018, anul în care a fost referendumul pentru familia tradițională, arhidiaconul lui ÎPS Tedosoie, preotul Ioan Ardelean, a ținut primele pagini ale ziarelor, după o criză de nervi în biserică. S-a enervat teribil că unii credincioşi au început să părăsească biserica atunci când li se citea apelul BOR pentru referendum. „Sper că cei care pleacă sunt hotărâţi şi ştiu că deja votează «Da». Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum şi nu-şi mărturiseşte credinţa faţă de Hristos şi după aceea crede că e creştin ortodox se înșală amarnic. Amarnic se înşală!“, a tunat preotul arhidiacon Ioan Ardelean.

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret! Ioan Ardelean și ÎPS Teodosie

Averea și salariile, ținute la secret

Revenind, soții Ardelean sunt discreți și cu veniturile și salariile pe care le încasează de la Ovidius. Nu și-au postat declarațiile de avere pe site-ul Universității Ovidius și nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate nu există. Ce au, oare, de ascuns?

Nu este un secret, însă, faptul că Nicoleta Ardelean va primi un super cadou de Paște de la șefii ei... și anume o mărire salarială de 25%.

Sotii Ardelean, de la Universitatea Ovidius, isi tin veniturile la secret!

În ședința Senatului Universității Ovidius, din 11 martie, a fost aprobat cu unanimitate de voturi raportul Comisiei Concursului de acordare a gradației de merit aprobat procedural de către Consiliul Facultății de Arte, urmând a fi acordate gradații de merit începând cu anul 2024, mai multor cadre didactice, printre care și Nicoleta Ardelean.

Teoretic, prin această gradație li se recunosc valorile, însă faptul că lucrează mai mult sau mai eficient decât ceilalți este o chestiune discutabilă și care nu se reflectă în actul educațional, nici măcar la Universitatea Ovidius, dacă ar fi să ne luăm după clasamentul ocupat în locul universităților din țară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SCOALA ROMANEASCA NASTE TEMBELI PE BANDA RULANTA!!
1
0
Doi figuranți! Popa p***t! Tine examenele online, acasa și molfaie mancare în timp ce examinează . Un nesimtit
12
0
Articolul și comentariile sunt încă departe de adevăr....la ce se intampla acolo. Amantlacuri între asistente și studenți...angajări abuzive, colaboratori aduși de la dracu, care vin de 2 ori pe ani și multe, multe răzbunări pe colegii performanți. Găști familiale și note din burta la studentii care nu vin cu anii, dar pleacă cu diploma în buzunar. DNA ul ar avea treaba multa, doar sa vrea!
17
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră... Contra Cost!!!!!
5
16
Stai linishtita Rucsandro ca nu moare nimeni de grija altuia,dar nu este nici un pacat sa ii spui pe nume nelegiuitului,pacat este sa ascunzi oamenilor ceace eshti defapt mai ales daca tu le predici oamenilor cuvantul lui Dumnezeu,sa shtii ca proverbu"sa fici ce zice popa nu ce face popa",este tot o scorneala a popilor din trecut care nu aveau cum sa le raspunda credincioshilor despre pacatele lor,adevarul biblic este pe care l-a spus ISUS apostolilor :"vor fi printre voi si preotzi care una le spun credincioshilor si alta fac ei,amen va spun eu vou,pentru oameni ashtia era mai bine sa nu se fi nascut".
18
1
Huooooo, marinarului fals!!
28
1
Multa invidie la cei ce au scris articolul.. Hristos a zis inainte de toti ca, daca ne vom rusina de El inaintea acestei lumi si El se va rusina de noi inaintea lui Dumnezeu ,iar a zice altfel despre familie, decat a lasat Dumnezeu, nu mai este dreapta credinta (ortodoxie). Arhidiaconul Ioan marturiseste din Adevar iar voi de la tatal minciunii si invidiei.
2
35
Împăratul n-are haine!!
29
0
AU INCALCAT LEGEA! PUNCT! Lăsați clanurile și golaneala!
34
0
Mai p******i decât atât puteți fi??, internationalilor????? Pute de la o posta a mizerie umana.
35
0
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia..cam asa si dvs cu acest articol si la fel si cei ce comenteaza fara sa cunoasca adevarul.
5
40
Acest articol vrea sa demonstreze ceva, dar din pacate informatia este trunchiata si se bazeaza pe barfe. Daca erati asa curiosi sa aflati cine este doamna profesoara Ardelean trebuia sa mergeti personal la dumneaei si sa va prezinte intreaga cariera artistica internationala. Daca erati atat de curiosi de domnul profesor Ardelean trebuia sa asistati la cursurile dumnealui ca sa vedeti cat poate fi de inteligent si de cult acest om. Sunt doi oameni capabili si daca au reusit, felicitari! Tot respectul pentru ca au putut! Pe dumnealor ii reprezinta talentul, dragostea pentru meserie, pentru catedra si pentru studenti. Niste oamenii simpli, modesti si muncitori. Carcatosi au fost, sunt si vor fi dar toti vorbesc in necunostinta de cauza.
6
34
Nu mai inteleg myulte ..de ce goana după averi ...preotese lipsite de modestie ,spoite cu cosmetice ca la circ ....
39
1
cu un student.
37
0
Acest arhidiacon ia sumele cele mai mari la slujbe, după IPS, fără sa declare nimic la fisc. Ce faceți băieți? Pe ăștia când ii controlați la avere?? Fără număr.....fără număr.....
64
0
Astia conducători de doctorat?? Sa se sesizeze comisia de etica a ministerului!! Sunt semidocți și tot ce vedeți acolo în hartii, e o farsa, o minciuna, o înscenare. Nu au opera științifică. Rugina e băgat pana în gat cu astia...ea vine pe conf dIrect de pe stradă , ca era somera. Fără nici o experienta de didactica. Consiliul facultății este total complice pa toată mascarada asta și studentii care au avut curaj, au acte medicale de daune grave ale sănătății mintale și vorbesc peste tot de trauma pe care au trait-o la aceasta facultate. Dacă vor începe sa vorbească..."conducătorii de doctorat " dau de dracu. Nu publica nici o avere: l-au întrecut pe Johannis la avere căci sunt în posesia unui nare număr de case, terenuri, bănet.....ca si-l dau singuri. Popa o subordonează pe prioteasa! Nu va taie capul sa aflați tot ce este acolo : vorba clasica pe buzele tuturor este NISTE JIGODII!!
63
3
La Zodiac ,mi am luat licență, la acest restaurant mi am luat masterul,tot aici am plagiat doctoratul, Cori Barbu ,Ardelean si nevast sa , Amalia si d***a Vancea o mica parte din infractorii din Tomberonul UOC! Pute tare situația în tot orașul! Rusine sa va fie escrocilor !
65
5
Cind va spun eu ca la UOC este o HAZNA, urit mirositoare ,nu ma credeti !Mai era un plagiator pe numele lui Chis 'timus V , care lucra pe la OIL Terminal , facea pe profesorul pe acolo,lua bani de la postliceala asta si de la locul unde lucra IN ACELASI TIMP l ati dat afara ?Huo P.ANARAMA ,un impostor la fel ca Umflatul asta de Ardelean!
70
3
Coruptia si spaga sunt in UOC religie! Toate facultatile sunt organizate exact in acelasi mod. Toti profesorii sunt sluganici si spagari.
69
3
Aproape toți sint la fel.Dar culmea nu mai vb nimeni de tutancamonul RUGINA SORIN.Acesta ii tarrorele tartore acu face echipa cu Țapu.
64
4
Un cap de porc și o vita imbatranita cu poze de acum 15 ani. Dacă o vezi pe mumia aia face to face te sperii. Iar homalaul de bărbat este și mai dihai
68
9
Teodosie e tartorul. Face ce vrea toiagul lui în Universitatea Ovidius. Soții ardeleanu sunt niște impostori. Ea e o băbăciune, zici că-i mama soțului (poza ei e foarte veche, nu arată deloc așa)
67
4
Bucuresti sau Iasi! Acolo trebuie sa va trimiteti copiii la facultate. La Constanta este dezastru!
69
6
Ce tare! În sfârșit, buboiul a plesnit! El p***a, când se afla întâmplător la ore, ce habar nu are și ea ii tine orele când el e pe coclauri cu sefu: IPS ul. El face norma nevestei și tot el boteaza, cununa studentii, care devin sustinatorii lui sectari. Acolo e nebunie!! Praf și pulbere s-a ales de specializare și lasa studentii restanți, fără sa știe măcar de ce. Jaleeeeee!! Ce este de neînțeles este ca toți care pleaca vorbesc ca la nebuni despre astia doi. Li s-a dus vestea in toată tara și ocolesc universitatea asta. Nu e de stat aici ca te duci cu capul. Dar ce....câte sunt de spus. Fără limite, fără rușine si fără frica de lege. Diaconul lui Teodosie face ce vrea mușchiul lui ! Poate afla cine trebuie cum si-a angajat nevasta....fără articole. Hahahaha!
68
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468