REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Soţul Andei Adam, „SĂLTAT” de DIICOT pentru afaceri cu carduri false!

Soţul Andei Adam, „SĂLTAT” de DIICOT pentru afaceri cu carduri false!

Replica API 20 octombrie 2016 | 01:08 1985

Artista întreba pe Facebook ce vor fanii la micul dejun

Artista întreba pe Facebook ce vor fanii la micul dejun

Anda Adam şi Sorin Andrei Nicolescu

Soţul Andei Adam, Sorin Andrei Nicolescu, a juns, din nou, în atenţia oamenilor legii, ca făcând parte dintr-o grupare infracţională a cărei membri au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip „skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenţi legitimi sunt bănci sau alte instituţii financiare din Australia, Statele Unite şi Mexic. După cum bine se ştie, el nu este la prima abatere. Şi, în timp ce percheziţiile erau în toi, Anda Adam îşi întreba fanii pe Facebook ce vor să mănânce la micul dejun.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, la data de 19.10.2016 au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces, fără drept, la un sistem informatic. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009 - 2015 membrii grupului infracţional au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip „skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenţi legitimi sunt bănci sau alte instituţii financiare din Australia, Statele Unite şi Mexic.

Ulterior, membrii grupului au folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanţa. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile şi sume de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane. La acţiuni au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Extrăgea bani de la un bancomat de la Brotăcei

De precizat este că Nicolescu, un cunoscut afacerist din Constanța nu este la prima abatere de acest gen. În noaptea de 4 spre 5 octombrie 2012, organele de poliţie judiciară, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au dispus reţinerea lui, pe timp de 24 de ore, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere în vederea punerii în circulaţie sau punerea în circulaţie, în orice mod, a instrumentelor de plată electronică falsificate, precum şi de retragere frauduloasă de numerar cu un instrument de plată electronică fără consimţământul titularului, prevăzute în articolul 24 alineatul 2 şi articolul 27 alineatul 1 ambele din Legea nr.365/2002 privind comerţul electronic.

Mai exact, acesta a fost depistat în flagrant de organele de poliţie la ATM-ul sucursalei unei bănci comerciale din zona Brotăcei a municipiului Constanţa, în timp ce efectua operaţiunea de retragere a sumei de 1.200 RON cu ajutorul unui card tip carte de credit contrafăcut. La percheziţia corporală asupra inculpatului au fost găsite un număr de 12 carduri tip cărţi de credit contrafăcute. Anda Adam și Sorin Andrei Nicolescu s-au căsătorit în iunie 2015, iar la scurt timp au devenit părinți.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367