REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Spălare de bani: Unul dintre principalii suspecţi din Europa a fost arestat de poliţia spaniolă

Spălare de bani: Unul dintre principalii suspecţi din Europa a fost arestat de poliţia spaniolă

Replica API 17 septembrie 2022 | 00:00 712

Poliţia a arestat luni unul dintre principalii suspecţi de spălare de bani din Europa, la capătul unei operaţiuni desfăşurate în sudul Spaniei, a anunţat joi organizaţia europeană de poliţie Europol, potrivit AFP.

Sursa foto: www.europol.europa.eu

Suspectul, un britanico-irlandez bănuit de spălarea a peste 200 de milioane de euro, a fost arestat ''ca rezultat al unei operaţiuni internaţionale de aplicare a legii, desfăşurată de Garda Civilă spaniolă'', a menţionat Europol într-un comunicat.

Doi asociaţi ai suspectului au fost de asemenea arestaţi în Spania, iar un altul în Regatul Unit.

Europol, agenţie a Uniunii Europene pentru cooperare poliţienească cu sediul la Haga, nu dezvăluie numele suspectului arestat. Totuşi, conform unei surse apropiate anchetei, este vorba despre John Francis Morrissey (62 de ani), un colaborator cunoscut al organizaţiei infracţionale conduse de Daniel Kinahan.

Autorităţile americane, care îl acuză pe Morrissey de trafic de droguri, spălare de bani şi violenţă, au impus recent sancţiuni financiare cartelului Kinahan şi unui număr de şapte membri ai săi.

Sursa foto: www.europol.europa.eu

Graţie ''hawala'', un sistem ancestral de compensaţii financiare, ''suspecţii ar fi spălat peste 200 de milioane de euro folosind această metodă'', a declarat Europol.

Purtătoarea de cuvânt a Europol, Claire Georges, a explicat că Morrissey ''este una din ţintele de mare valoare'', iar arestarea sa are loc după o anchetă complexă desfăşurată de Garda Civilă spaniolă, care a cooperat cu Agenţia naţională britanică de combatere a criminalităţii (NCA), cu poliţia olandeză şi cu cea irlandeză, Europol coordonând operaţiunea internaţională, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212