REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Spania va solicita călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19 sau dovada vaccinării

Spania va solicita călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19 sau dovada vaccinării

Valentina CAMARA 31 decembrie 2022 | 00:00 291

Persoanele care călătoresc din China în Spania vor fi obligate să prezinte teste negative pentru COVID-19 sau să dovedească faptul că au fost vaccinate cu schema completă împotriva bolii, a declarat vineri ministrul spaniol al Sănătăţii, transmite Reuters.

China a început luna aceasta să relaxeze cel mai strict regim anti-COVID-19 din lume, care a presupus lockdown-uri şi testări în masă, după o schimbare bruscă a politicii sale zero-COVID.

"La nivel naţional, vom implementa controale pe aeroporturi prin care li se va solicita tuturor pasagerilor care vin din China să prezinte un test negativ pentru COVID-19 sau dovada unei scheme complete de vaccinare", a declarat reporterilor ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

Noua măsură vine după ce Comitetul pentru securitate sanitară al UE s-a reunit joi pentru a discuta strategia comună a blocului european pentru atenuarea răspândirii virusului odată cu afluxul de vizitatori din China după ce ţara asiatică a ridicat majoritatea restricţiilor de călătorie.

Darias a adăugat că Spania se va coordona la nivel înalt cu alte ţări membre în vederea adoptării unei politici comune, insistând în acelaşi timp asupra unei revizuiri a condiţiilor actuale ce trebuie îndeplinite de călătorii care doresc să obţină aşa-numitul certificat digital COVID-19 al UE.

Anterior, ţări precum Italia, Coreea de Sud, Statele Unite, India, Malaysia, Taiwan şi Japonia au impus testarea obligatorie a vizitatorilor din China.

Presa de stat chineză a catalogat drept "discriminatorii" condiţiile impuse de mai multe ţări ca răspuns la creşterea numărului cazurilor de infectare cu COVID-19 în China, potrivit agerpres.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212