REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Sparangheliștii, lăsați pe drumuri în Germania. Sute de persoane date afară abuziv

Sparangheliștii, lăsați pe drumuri în Germania. Sute de persoane date afară abuziv

Replica API 21 aprilie 2020 | 20:54 8375

Sute de români plecați la cules de sparanghel în Germania, în plină pandemie de coronavirus, s-au trezit pe drumuri. Angajatorii nemți i-au dat, pe mulți dintre ei, afară, abuziv, profitând de contractele dubios încheiate.

foto: static.actualdecluj.ro

După ce mai mulţi muncitori români au denunțat abuzurile făcute de angajatorii germani, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a solicitat un dialog cu Ministrul Afacerilor Externe pentru a discuta această problemă.

„Situația lor este complicată pentru că autoritățile nu au făcut nimic, în primul rând, ca să se asigure ce se va întâmpla în cazul în care vor exista incidente. Pentru că atunci când trimiți mii de muncitori sezonieri, din vina lor sau nu din vina lor, astfel de situații trebuiau prevăzute”, a spus un jurnalist care a stat de vorbă cu mulți dintre românii aflați la muncă în Germania, potrivit Antena 3, citată de evz.ro.

Oamenii dați afară au primit preaviz de o zi, fără posibilitatea de a se întoarce în țară în aceeași zi, rămânând practic pe drumuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sparanghelistu nu e vina ta ca esti un fraier noi toti suntem la fel
0
0
Haoleo Praleo! Se intorc stolurile de votanti PNL si USR in tara...iar 14 zile carantina pe banii nostri.
3
0
Sa inceapa SPARANGHELIA !!!!
5
4
unde nu-i cap vai de picioare. daca esti prost stai acasa. oameni care au aceleasi interese, de a munci si a fi platiti decent pentru munca depusa, dar rai si dezbinati datorita rautatii si refuzului de a-si folosi creierele. sa nu mai dea vina pe guvern, nu guvernul Romaniei sau al Germaniei le-a garantat contractele de munca. nu ca guvernatii ar corecti. dar in primul rand ca individ esti propriul tau stapan, tu raspunzi pentru actiunile tale.
6
2
Sa-si vanda tantalaul iohannis casele si sa le doneze banii astora ca el i-a trimis babei merkel.
11
5
au incercat sa munceasca,spre deosebire de alte jigodii care comenteaza malitios,de la adapostul salariilor si pensiilor nesimtite de bugetari.am toata stima pentru acesti oameni,care au cazut victime unor escroci.sa nu uitam ca n-au plecat de bine din Romania.
14
5
Aici e vorba de trafic de persoane.
28
3
se intorc valorile in tara
10
3
hahahahaahahahahaah
6
5
Sa ne s a p a toti jegosii care s au dus sa castige 3000 de euro pe luna!. Acum.vor sa le platim drumul de intoarcere? si cazarea si mancarea pt 14 zile? Sa ne su a p la!
13
9
Unii si-au luat comisioanele si gata!Au fost destui si in C-ta de-a lungul timpului care vindeau oamenii ca pe vite!Valorile europene?Doar vorbe,cand te prind aia la ei in ograda,te muncesc de isi scot de patru ori banii cu tine!Fermierii de acolo,oameni fara multa scoala,nu au zile libere,daca pot sa-ti ia din timpul liber sau sa te munceasca dupa program fara plata suplimentara,e bine pt.ei!Acum,ce facem,ii aducem inapoi la Cluj sau pe litoral?
21
8
Bonuri de masa,bani de tigari,prima de paste,un pahar de vin sau doua de bere dupa masa,bani de tigari,de muraturi,etc. astea-s jigodisme comuniste.DATI-I MAI FERMIERILOR SI PATRONILOR LUI PESTE,ROMANULUI BANI,UN SALARIU BUN ,CA STEE EL ROMANUL CE SA-SI CUMPERE.Da ce sunteti nebuni? Voua nu va sta bine decit ca jigodii.
13
4
Blestemul pamantului
9
3
am trimis sclavii la sparanghel au luat muie frumusel,acum pe mine klasugel ma doare in handel.
14
7
Probabil ca si Hans acum isi cauta bijuteriile prin casa.
12
3
Fermierii din Romania angajeaza cu 100 lei pe zi plus alte beneficii, mancare, tigari.... Asta inseamna 3000 lei pe luna. In UE nu ramai cu atati bani ca trebuie sa platesti chirie, utilitati si esti tratat ca un sclav. Nu beneficiezi de asigurari sociale si de sanatate, iar daca vrei sa vi inapoi acasa cheltuiesti si banutii economisiti cu sacrificii. In final te alegi doar cu faptul ca te poti lauda ca ai fost in strainatate. Si uite asa ajungi unde ai plecat. Tot sarac si fara perspectiva.
48
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212