REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Spargeri pe bandă rulantă şi în Km 5

Spargeri pe bandă rulantă şi în Km 5

Replica API 13 aprilie 2020 | 00:00 9647

Chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus, se pare că există o categorie de oameni care nu respectă legea și ies în toiul nopții din case. Despre ce categorie de oameni vorbim? Despre hoți. În ultima vreme, aceștia îi terorizează pe locuitorii cartierului Km 5, furându-le mai multe bunuri printre care și cățeii de rasă. Cei care nu au prezentat interes au fost bătuți și lăsați inconștienți. În cauză, oamenii legii au deschis dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Într-o zonă mărginașă a municipiului Constanța, mai exact în cartierul de case din Km 5, locuitorii sunt terorizați în ultima vreme de hoții care par să nu mai contenească cu spargerile. Deşi oamenii apelează la autorităţi, în noaptea următoare hoţii apar din nou, după spusele constănțenilor.

Camere de supraveghere, distruse

Unii locuitori aveau sisteme de supraveghere video, însă se pare că hoţii cunosc foarte bine zona astfel încât au reuşit să le fure și pe acelea sau să le distrugă stâlpii pe care sunt instalate. Constănțenii spun că hoţii fură, în cele mai multe dintre cazuri, câinii de rasă pe care îi aveau în curţi. „În ultima perioadă, în cartierul de case din km 5, spargerile sunt tot mai frecvente. Pe lângă bunurile oamenilor, din curți sunt furați cainii de rasă plus mâncare, accesorii sau cuști, iar cei care se opun sunt batuți, fiind găsite și urme de sânge. Unor prieteni le-au furat un ciobănesc puiuț în data de 5 martie. A fost taiat gardul pentru a ajunge la el. În curte, se mai afla și o maidaneză, nu așa arătoasă și puțin mai agresivă, pe care au batut-o pentru că probabil nu prezenta interes. Vecinilor mei le-au furat cățeii zilele trecute. Au pus și camere de supraveghere însă degeaba, acum primul lucru pe care l-au furat au fost camerele. Aceștia nici nu mai au pretenții la bunuri, ci doar își vor câinii înapoi. Suntem terorizați de hoți!” a declarat o constănțeancă pentru Replica.

De asemenea, proprietarii susţin că poliţia a fost la faţa locului, însă nu au primit încă nici un răspuns din partea acestora.

Potrivit oamenilor legii, până în momentul de față, la Secția 5 de Poliție au fost înregistrate 4 plângeri. În cauză, au fost deschise dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati granitele deschise in continuare sa ne tineti in actiune , ca stand in izolare ne.am plictisit.
1
0
Asta este rezultatul muncii fostului sef al Sectiei 5 Ispir. Daca nu a dunat ciorile pe vremea cand era comandantul sectiei. Acum i se fura cainele din curte.
3
1
Amice esti analfabet notoriu! Iti impartasesc ura fata de politistii locali dar tu esti mai analfabet decat ei!
0
4
Desfiintati locali, sa treaca la pregatirea lor de ciobani,vacari,,,,,,,!Niste analfabeti cu 8 clase,la Cernavoda fac liceul la seral la fara frecventa!Politisti locali nu sunt oameni ai legii sunt exact ca firmele de paza si protectie,li sa urcat la cap de cand sunt sub comanda nationalei,tot ciobani sunt!
13
4
aveti grija ce cumparati ca si miel de paste de prin portbagaje la preturi de necombatut
11
0
Politia Romana are trebui ca la fiecare sfarsit de luna sa prezinte activitatea in mod public la un post de televiziune local, adica sa zica uite am avut atatea cazuri din care am rezolvat doar atatea, dar in cazul in care se dovedeste ca au avut foarte multe cazuri si n-au rezolvat nici macar unu' atunci sa va puneti intrebarea care mai este rolul lor in societate, decat sa-si ia salariul? cine isi ia salariul fara munca? uite ca la Politia Romana se poate, salariu fara munca
10
1
uniti-va,panditii si cand ii prindeti omor la ei.
17
0
In cartierul km 5 zona veterani nu se respecta niciun fel de ordonanta. Se circula si zi si noapte, se organizeaza intruniri- adunari de peste 5- 6 persoane, etc.Nu mai patruleaza nici politia, nici jandarmii nimeni nu controleaza daca se respecta ordonantele. Pai in felul asta se poate infecta un intreg cartier. Da probabil ca noi contam doar atunci cand platim taxe si impozite la fel ca cei care locuiesc in centru.
13
0
Politia locala nu isi face treaba se sparge in figuri ..leafa sa mearga ..ce zici fagadau ..
18
2
Toata zona Bifurcatie Cumpana , Raja , este plina de hoti , sa se stie !!!!!
13
0
In zona billa trec carduri de albinosi magnetizati care trag dupa ei saci de fier vechi,masinile de organe trec cu beculetele aprinse intorcand capul,stiti ca in bancul ala cu organe-ce facem partenere ii prindem sau dam drumul la sirena si beculete?
16
0
Saptamana MOV!
5
0
Numai este Ispir ca ala ii prinde in 4-5 ani,la dosarele mele de prins hozii era prafu de 1,5 cm prafu pe ele cum le au rezolvat cred ca numai Rapotan stie,ca ala era colectionar de miei pentru sefi,asta-i era saptamana lui de activitate de la toate cele 44 de posturi de politie,ca ajutau hozii sa scape de dosare.
13
0
Armata poate verifica declaratile, politia si jandarmeria sa patruleze.
16
3
Politia verifica declaratii si biserici cat e ziua de lunga. Noaptea e normal sa se odihneasca. Jandarmii pazesc carantinatii adusi de prefectul Niculescu. Armata face ceea ce a facut dintotdeauna : nimic, dar pe bani multi. Am intrebat oficialitatile lu' peste prajit daca noi, cetatenii, ne putem organiza in patrule de cartier. Raspuns : 'Ordonantele militare interzic sa se iasa dupa ora 22.00'. Exceptie vad ca fac situatiile in care pleci la cules sparanghel in Germania.
19
2
Astia de la Sectia 5 Politie nu isi fac treaba. Ei sunt acolo degeaba. Sunt impotriva oamenilor care nu sunt certati cu legea si ii sustin pe cei certati cu legea. Daca sunati la 112 si spuneti ca v-a atacat sau amenintat cineva in una din zonele aflate pe raza Sectiei 5, veti fi tot voi amendati cum ca ati apelat degeaba serviciul 112 si vi se vor mai baga si minciuni pe langa, ca amenda sa creasca.
27
3
Nu va bazati pe politie. Am trei spargeri la locuinta si niciuna solutionata.
21
1
Doarme?Suna sa iti vina pensionarii de acasa sa asigure OP-ul, nu Rutiera, nea cumsecade
7
1
n-au timp de asa ceva si nici curaj in fata hotilor! Ei stau pe bulevarde sa verifice declaratiile! O sa va vina randul si voua, jegurilor!!!
22
0
Asta este Patraulea care fura catei.
11
1
Clar sunt tiganii din Cumpana. Umbla toata ziua si toata noaotea in cirezi de cate 3-4 ciori pe campul dintre sos Cumpenei si Km 5-veterani. Politia, jandarmii si armata dorm in masini la 200 de metri mai incolo in sensul giratoriu. In Romania ar trebui ca armata, decat sa o frece ptin cazarmi de pomana, sa patruleze pe strazi noaptea la vanatoare de ciori sa faca trageri cu armamentul din dotare. Dar judeca cineva in tara asta? Mai bine stau platiti degeaba si mananca la popota, tot degeaba. Armata e cu noi!
32
3
Care au venit de la furat. Cei care sunt prinsi noaotea sa ai omoram cu bataia.
30
3
Astia sunt tiganii pe care i-a strans Gaju in Cumpana !
32
4
Politia este pe tomis probabil... Cartiere gen poarta 6 km5 etc etc nu sunt ale constantei
46
0
Unde plm sint patrulele?a,sint prin centru,stau la punctele de intrare in oras sa me caute de declaratii!faceti patrule,nu o ma bateti in cap,alergati hotii!faceti treburile importante,nu filtre d'ampulea unu dupa altu!
46
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212