REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Specialiștii avertizează: Drogul violului face ravagii în rândul adolescenților

Specialiștii avertizează: Drogul violului face ravagii în rândul adolescenților

A.F. 23 aprilie 2024 | 00:00 1127

În ultimii ani, o nouă amenințare își face apariția în rândul tinerilor, în special în rândul adolescenților: GHB, cunoscut și sub numele de "drogul violului". Specialiștii în domeniul sănătății și siguranței publice trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele acestui drog extrem de periculos, care devine din ce în ce mai popular în rândul tinerilor.

Specialistii avertizeaza: Drogul violului face ravagii in randul adolescentilor

GHB sau drogul violului face ravagii în rândul adolescenților. Specialiștii avertizează că este vorba despre cel mai periculos drog, dar care se poate procura cel mai ușor. Zeci de mii de fete cad pradă acestui drog fără să știe și ajung să fie exploatate. 

În formele sale sintetice, acesta poate fi folosit ca un drog recreațional, având efecte sedative și euforice. Cu toate acestea, în doze mari, GHB poate provoca pierderea conștienței, amnezie și chiar stop cardio-respirator.

Una dintre marile probleme legate de GHB este accesibilitatea sa. Comparativ cu alte droguri, GHB este relativ ușor de procurat și poate fi achiziționat cu relativă ușurință pe internet sau în cluburi. Această disponibilitate crescută face ca tinerii să fie expuși riscului de a încerca acest drog fără a cunoaște adevăratele pericole asociate.

Unul dintre cele mai grave aspecte ale consumului de GHB este exploatarea femeilor. Zeci de mii de fete cad pradă acestui drog fără să știe, fiind expuse unor situații de exploatare și abuz. Pierderea conștienței sau a controlului asupra propriului corp în urma consumului de GHB poate duce la situații de violență sexuală și la expunerea la riscuri majore, scrie realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212