REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spectacol de improvizaţie teatrală la Teatrul de Stat Constanţa. Intrarea este GRATUITĂ!

Spectacol de improvizaţie teatrală la Teatrul de Stat Constanţa. Intrarea este GRATUITĂ!

Replica API 17 mai 2018 | 00:00 496

De Ziua Constanţei,

De Ziua Constanţei,

Teatrul de Stat Constanţa a dedicat ziua de duminică, 20 mai a.c., pentru a celebra Ziua Constanţei, prin invitarea în oraşul nostru a unei trupe de improvizatori britanici de teatru, trupa MayDays. Actorii Jen Rowe, Liz Peters, James Whittaker şi muzicianul Joe Samuel ajung în Constanţa în 17 mai şi, cu ajutorul ghidului turistic Diana Slav, vor vizita oraşul şi vor lua contact cu obiceiurile şi cultura locală. Ulterior, vor aplica, vor pune în scenă ceea ce au învăţat din cultura dobrogeană. În spaţiile puse la dispoziţie de reprezentanţii instituţiei de cultură, invitaţii vor susţine workshop-uri pentru pasionaţii de improvizaţie din Constanţa. La aceste ateliere vor participa şi actori ai teatrului din Constanţa.

Duminică, 20 mai a.c., de la ora 19.00, participanții la ateliere vor exemplifica cunoștințele dobândite într-un spectacol-eveniment susținut la Teatrul de Stat din Constanța. În cea de-a doua parte a spectacolului, de la ora 20.00, britanicii de la „The Maydays” pun în scenă ceea ce au învăţat despre cultura dobrogeană.

Intrarea la acest spectacol este liberă.

Improvizaţia reprezintă teatrul creat pe loc, pornind de la elementul personal oferit de public. Nu există decor, regie, scenariu, iar actorii sunt provocaţi să aibă curaj, să se aventureze în necunoscut, să găsească o mie de soluții acolo unde nu părea să existe vreuna, toate acestea fără a pierde din libertatea jocului. Astfel, improvizaţia este o formă de exprimare artistică perfect adaptată publicului tânăr, iar în ultimii cinci ani se bucură de o continuă dezvoltare.

Tabăra de improvizație este facilitată de Monica Anastase, actriță și directorul „!MPRO - Festivalul Național de Improvizație”, și Delia Riciu, actriță și co-fondatoarea singurei trupe feminine de improvizație – trupa „iELE”.

Finanțarea proiectului este asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, prin Asociația Tam Tam, iar partenerii locali sunt Teatrul de Stat din Constanța și ghidul turistic Diana Slav. Proiectul se desfășoară în trei orașe: Constanța (17-21 mai), Sibiu (21-25 mai), şi București (25-27 mai).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614