REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
18.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Spectacolul „Lacul Lebedelor”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Spectacolul „Lacul Lebedelor”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Andreea VLAICU 22 mai 2024 | 11:39 352

Lebedele maestrului Danovsky se întorc “acasă” într-o reprezentație spectaculoasă, sub semnătura Operei Naționale din București! Pe 25 iunie 2024, începând cu orele 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, veți fi martorii unei călătorii magice în lumea baletului prin spectacolul „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Cu regia și coregrafia semnate de legendarul Oleg Danovski, iar adaptarea și punerea în scenă realizate de talentatul Oleg Danovski Jr., vă veți pierde în povestea fascinantă a celor mai faimoase lebede din istoria baletului. Decorurile subtile create de Adrian Damian și costumele pline de eleganță ale Vioricăi Petrovici vă vor transporta într-o lume de basm.

Spectacolul „Lacul Lebedelor”, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta

Emoțiile încep chiar înainte de spectacol! La ora 18:30, în foaierul Casei de Cultură, vă așteaptă o întâlnire specială cu maestrul Oleg Danovski Jr. Este o ocazie unică să vă bucurați de prezența unui artist remarcabil, care continuă să ducă mai departe moștenirea artistică a tatălui său.

Și pentru a face această seară memorabilă, vă invităm la o degustare de vinuri oferită cu generozitate de Crama #GABAI, cunoscută pentru vinurile sale de înaltă calitate, obținute din soiuri alese, ce surprind esența și pasiunea pentru vinificație autentică. Este o ocazie perfectă pentru a socializa și a descoperi aromele și secretele vinurilor alese cu grijă.

„Lacul lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, este o poveste atemporală despre puterea iubirii care învinge răul. Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

Lacul Lebedelor este unul dintre cele mai emblematice spectacole de balet din lume, creat de compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski și coregrafiat de Marius Petipa și Lev Ivanov, pe un libret scris de Vladimir Beghicev și Vasili Geltzer. A fost prezentat pentru prima dată în 1877 și de atunci a devenit un punct de referință în lumea baletului. Spectacolul aduce la viață o veche legendă ruso-germană, în centrul căreia este plasată fermecătoarea povestea a Odettei, o prințesă transformată în lebădă de maleficul vrăjitor Von Rothbart. La fiecare mișcare și pas de dans, veți simți emoția și expresivitatea poveștii. De la dansurile pasionale la cele delicate ale lebedelor, fiecare moment al spectacolului vă va purta într-o călătorie de neuitat, de la melancolie la triumf. Modalitatea de expresie oferită de baletul clasic, ne emoționează, fără să știi cum și de ce, ne cucerește și ne emotionează până la lacrimi. Această conexiune între actul artistic și public este o întâlnire unică, nerepetabilă și nemuritoare. Compoziția muzicală, fragilitatea balerinei care interpretează lebăda, liniile clasice, toate sunt purtătoare de emoții.  
Oleg Danovski (1917-1996), dansator și coregraf, este considerat întemeietorul școlii românești de balet modern. A pus în scenă pentru prima dată „Lacul lebedelor” în 7 noiembrie 1957, cu balerina Irinel Liciu în rolul principal Odette/Odille, la Teatrul de Operă și Balet din București. 
Haideți să creăm împreună momente memorabile și să celebrăm arta, vinul și frumusețea baletului. 

Biletele sunt disponibile pe https://www.bilet.ro/eveniment/lacul-lebedelor-13701-43335 

Sponsorii și partenerii evenimentului sunt:  CRAMA GABAI, VIVO Mall Constanța, Hotel Forum Continental, VisaMed, Magic FM, Floraria Anthurium, Maison de Mode-atelier de creație, Echidistant.info
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112