REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Spectacolul ‘Rhizostoma pulmo’ s-a încheiat: ZECI de MEDUZE MOARTE pe o plajă din Constanţa! VIDEO

Spectacolul ‘Rhizostoma pulmo’ s-a încheiat: ZECI de MEDUZE MOARTE pe o plajă din Constanţa! VIDEO

Replica API 5 octombrie 2018 | 00:38 2772

Imaginea zilei la malul mării este una mai puţin plăcută ochiului. Spunem asta pentru că, dacă la începutul lunii septembrie ne bucuram de prezenţa unei noi specii de meduze la malul mării, acum spectacolul a fost încheiat cu imaginea terifiantă, odată cu scăderea temperaturilor atât din aer, cât şi din apa Mării Negre. Un constănţean a surprins în cursul zilei de 4 octombrie a.c., pe plaja din Faleză Nord, zeci de meduze din specia Rhizostoma pulmo zăcând pe malul mării, multe dintre ele fiind deja moarte.

Sursă foto: Constanţa Pitorească

Amintim că turiștii şi constănţenii care s-au aflat pe litoral la mijlocul lunii septembrie au avut surpriza să întâlnească, pe apă sau eșuate pe plajă, meduzele uriașe, de culoare albastră. În vreme ce unii s-au panicat, alții au fost doar curioși de descoperirea făcută, nemaîntâlnind astfel de meduze până în prezent. Cert este, însă, că cei care au avut „ghinionul” să atingă o astfel de meduză au constatat că atingerea provoacă o iritații și usturime. Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanța, acestea sunt singurele inconveniente, dar atât iritațiile, cât și roșeața pielii sau usturimea dispare după puțin timp. Conform specialiştilor, această specie de meduză este Rhizostoma pulmo, așa numita meduză de apă caldă, întâlnită frecvent în Mediterana, dar și în Marea Neagră, care a fost adusă spre mal de curenții marini puternici.

P.S.

Citeşte şi: INVAZIA MEDUZELOR ALBASTRE în stațiunea Mamaia!

sursă video: Constanţa Pitorească

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272