REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța

'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța

Replica API 23 septembrie 2019 | 00:00 1614

Acord de 100 de milioane de lei

Acord de 100 de milioane de lei

Un mic constructor naval din Constanța a prins unul din cele mai mari contracte din istoria sa, prin care va livra două remorchere în valoare de peste 35 de milioane de lei către Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați. Valoarea totală a acordului semnat de regia de stat gălățeană este de aproape 100 de milioane de lei, celălalat furnizor agreat fiind o companie turcească. Tot din Turcia provine și firma care va construi, de fapt, pentru constănțeni cele două remorchere adjudecate, în condițiile în care are subcontractat aproape 90% din contractul câștigat de constructorul român.

Adminitrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați a atribuit pe 2 septembrie 2019 un contract de ”achiziție remorchere multifuncționale cu clasa de gheață având zona de navigație 3 căi navigabile interioare și remorchere multifuncționale cu clasa de gheață având zona de navigație maritim costieră”. Contractul cu o valoare totală de 98.248.000 lei, fără TVA, are două loturi, care presupun fiecare furnizarea a câte două remorchere. În licitația organizată de regia gălățeană s-au depus cinci oferte: asocierea Aras Deniz Insaat Anonim Sirketi- Ozata Tersanecilik Sanayi Ticaret Ltd Sti, Med Marine Kilavuzluk Ve Romorkor Hizmetleri Inșaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Șirketi, asocierea Tehnorex Internațional SA- Celiktrans Deniz Insaat Ltd Sti- Blue Line SRL, Șantierul Naval Damen Galați și asocierea Electroscoica Mar SRL- Suszi SRL.

De 15 ori cifra sa de afaceri pe un an întreg

Lotul al doilea, pentru construcția a două remorchere cu clasa de gheață pentru zona maritime costieră, a fost adjudecat pentru suma de 63.104.000 lei, fără TVA, de turcii de la Med Marine Kilavuzluk Ve Romorkor Hizmetleri Inșaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Șirketi. Lotul 1, care presupune livrarea a două remorchere cu clasa de gheață pentru căi navigabile interioare, a fost câștigat cu suma de 35.144.000 lei, fără TVA, de asocierea condusă de firma constănțeană Tehnorex Internațional SRL, reprezentată de Cristian Antohi. Tehnorex Internațional SA a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 2.312.710 lei și un profit net de 158.420 lei, cu 8 angajați, precum și datorii de 1.875.504 lei. Contractul câștigat de firma constănțeană este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă de 15 ori cifra sa de afaceri pe un an întreg.

89% din lucrări, subcontractate

Tehnorex Internațional SA profită cât se poate de bine de înțelegerea cu regia de stat gălățeană, în condițiile în care nu va construi, în realitate, cele două remorchere pentru care va primi peste 35 de milioane de lei. Micul constructor constănțean doar va livra cele două nave, în condițiile în care a subcontractat 86% din lucrări către turcii de la Celiktrans Deniz Insaat Ltd Sti și încă 3% către Blue Line SRL din Constanța, reprezentată de Valeriu Iorga. Altfel spus, o speculă cu remorchere legală și avantajoasă, de pe urma căreia firma constănțeană va obține un profit substanțial.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
damen galati are remorchere gata construite si afdj sifoneaza banii ue la turci printr.o firma de apartamnet.ebine!are kovesi de lucru!
4
0
Te rog sa ai mare grija la comentarii, sa nu-l stresezi pe Cristian, sa nu se arunce si el de pe un bloc turn, asa cum a facut fratele sau !
3
0
aceleasi gainarii si hotii in port. De-aia s-a dus totul praf n-a mai ramas nici un vapor. Pacat de tineret, nu au nici un viitor si mai trebuie sa plateasca si pensiile imense ale jegosilor de comunisti...
10
0
Ar trebui dati in git la ue ca banii europeni sint sifonati de afdj printr-o firma de apartament spre turci,nonue!
11
0
In romania hotii sunt sefi, analfabetii investitori, si curvele muite neveste de mahari
14
0
Daca aceasta firma face specula, nseamna ca ABC Val face si el specula la greu. In forma continuua. Este? Dar cand este firma de casa a psd-ului, mucless!
13
1
nu cred ca egzista coruptie . avem organe bine platite
8
3
Romania s-a transformat intr-o tara a manglitorilor. Uite asa se fac averile la noi in tara. Fara munca, doar cu cateva hartii semnate si stampilate de cine trebuie.
14
0
Mai AFDJ draga, a cui porunca ai indeplinit-o? Cu un santier naval ca cel de la Galati tu dai castig turcilor, patagonezilor, indienilor sau mai stiu eu cui? Pute de la mii de km afacerile , tunurile pe bani publici.....
11
1
o sa ne umplem de kkt turcesc in loc sa stimulam ecomia locala.O sa fie nave de kkt
15
0
asa-zisilor oameni de afaceri care au luat "afacerea" asta !!!
12
1
sa incepem cu inceputul.tehnorex este o firma de apartament,cu 2 angajati,iar cristian antohi un tepar.restul e isorie,spaga,etc
19
0
Si care este problema? Bravo lor ca au stiut sa se organizeze.
4
18
In Romania acesti banditi se numesc oameni de afaceri iar matrapazlicurile se numesc,cum altfel, afaceri.
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272