REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SPIRITE ÎNCINSE la CJC, pe tema transportului pentru elevi! Amenințări cu PLÂNGERI PENALE!

SPIRITE ÎNCINSE la CJC, pe tema transportului pentru elevi! Amenințări cu PLÂNGERI PENALE!

Replica API 7 februarie 2019 | 16:36 417

A început ședința Consiliului Județean Constanța, din data de 7 februarie, în care se va dezbate proiectul de hotărâre privind reducerea cu 50% a transportului pentru elevi și studenți. Sunt prezenți 30 de consilieri din cei 37, absent este și președintele CJC, Horia Țuțuianu, fiind în delegație la Bruxelles.

În cadrul ședinței a luat cuvântul consilierul Gheorghe Donțu, care susține că acest proiect de hotărâre este pur de imagine electorală din partea celor de la PNL, cu care este de acord, ceea ce nu susține este faptul că proiectul nu poate lua naștere pentru că nu sunt puse la punct toate strategiile.

Acesta îi acuză pe cei de la PNL că încearcă să manipuleze elevii care sunt minori și nu sunt însoțiți de către părinți la ședința CJC.

"De vreo 8 luni ne chinuim să rezolvam această chestiune, care trebuia să se rezolve fără să se implice consiliul", a precizat Florin Goidea, consilier PMP.

”Dacă proiectul va fi aprobat se va aplica pe viitor, în conformitate cu legislația în vigoare”, a mai spus acesta. Bogdan Bola, consilier PNL, a precizat să fie emis un amendament care să intre în vigoare după aprobarea bugetului CJC, adică, cel mai probabil, cu data de 1 aprilie 2019, în acord cu prevederile legale.

"Mâine vom depune plângeri penale penteu toți consilierii județeni care vor vota împotriva proiectului”, a spus Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Update:

"Este un proiect important, putem să amânăm proiectul, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legale privind aprobarea acesta", a declarat Daniel Learciu, vicepreședintele CJC.

Secretarul CJC, Mariana Belu și vicepreședintele Daniel Learciu au intervenit, susținând faptul că atitudinea președintelui Asociației Elevilor din Constanța este una indiscutabilă, deplasată, acesta amenințând că va depune individual o plângere penală tuturor consilierilor care vor vota împotriva acestui proiect de hotărâre, pentru că, potrivit Legii 92/2007, elevii au dreptul la transport gratuit.

Update 2:

Gheorghe Lămureanu, consilierul PNL, s-a adresat colegilor, consilierilor PSD, pentru a diminua din tensiunea creată de replicile acide dintre aceștia.

"Vreau să le spun ceva colegilor mei, care îmi sunt de-o seamă, mai țineți minte cum fentam troleibuzele și ne păstram banii de drum pentru un covrig? De ce să nu îi ajutăm pe copilașii aceștia care spun ceea ce gândesc și își cer drepturile? Atât de greu ne este?"

PROIECTUL NU A TRECUT!

15 consilieri au votat în favoarea proiectului, 15 s-au abținut de la vot. Proiectul nu a trecut. Era necesar un minim de 16 voturi. Printre cei care s-au abţinut de la votarea proiectului iniţiat de consilierii judeţeni PNL a fost şi vicepreşedintele CJC, Daniel Learciu. De menţionat că nu s-a dat niciun vot împotrivă.

Important este că Asociaţia Elevilor din Constanţa îşi doreşte ca transportul să fie decontat pentru toţi elevii din judeţ, iar cei care beneficiază de 50% reducere, să aibă un decont integral.

C.M. L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Gheorghe Lamureanu, de astfel de oameni avem nevoie pe liste la viitoarele alegeri!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218