REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spirite ÎNCINSE la Spitalul Penitenciar Poarta Albă! NEMULŢUMIRI şi ACUZAŢII!

Spirite ÎNCINSE la Spitalul Penitenciar Poarta Albă! NEMULŢUMIRI şi ACUZAŢII!

Replica API 27 iulie 2017 | 00:00 1057

“A câştigat tot un angajat de-al lor”

“A câştigat tot un angajat de-al lor”

Se cere anularea concursului și reluarea lui! Este vorba despre o serie de acuzații din partea unor candidați pentru ocuparea posturilor vacante de agent administrativ (magaziner) din cadrul Spitalului Penitenciar Poarta Albă. Printre acestea se află și una legată de faptul că a participat și un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, care ar fi stat singur în bancă în sala de examen și pe un alt rând. De cealaltă parte, reprezentanții instituției susțin că examenele se desfăşoară în conformitate cu Ordinul ministrului Justiţiei!

Proba scrisă a avut loc pe 17 iulie și a durat trei ore. Rezultatele au fost afișate pe 20 iulie, singurul admis fiind Victor Picoiu, cu nota 8.25, el fiind angajat al Penitenciarului Poarta Albă. Ceilalți 4 candidați ajunși până la proba scrisă au fost respinși cu note sub 3. Și de aici nemulțumirile. "Pentru început, am fost înscrişi mulți candidaţi. După etapele de examinare psihologică, fişa medicală şi selecţie de dosare am rămas 17 candidaţi pentru interviul psihoprofesional. În urma acestei etape am rămas 5 candidaţi, printre care şi un domn care este angajatul Penitenciarului Poartă Albă.

Etapa probei de testare a abilităţilor de utilizare a calculatorului a fost extrem de uşoară, fiind cu toţii admişi. A urmat etapa testării scrise a cunoştinţelor teoretice, care a întârziat cu 2 ore faţă de programul stabilit sub motivul elaborării subiectelor", a relatat, pentru "Replica", unul dintre candidați, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Sesizările pe care acesta dorește să le facă publice se leagă de faptul că la concurs din sursă externă a participat un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, când "există alte oportunităţi cum ar fi transferul sau candidatura pentru un post din sursă internă, oportunităţi la care noi nu avem acces, bineînţeles", după cum a precizat candidatul anonim.

Apoi acesta a vorbit despre: "lipsa unui observator sindical în comisia de concurs la toate etapele concursului; lipsa înregistrării audio-video a etapelor concursului; înainte de a se intra în sala în care s-a susţinut testarea scrisă, domnul în cauza a spus că trebuie neapărat să obţină acest post chiar dacă înseamnă un regres în cariera sa, altfel începând pentru dumnealui o perioada de război la locul actual de muncă; la aşezarea candidaţilor în sala în care s-a susţinut testarea scrisă, domnul în cauză a stat singur în bancă, pe partea opusă celorlalţi; după extragerea variantei de subiecte, varianta aleasă nu este multiplicată în sala de examinare; după multiplicarea acesteia în altă locaţie din incinta penitenciarului şi distribuirea către candidaţi, deşi subiectele nu au fost deloc uşoare şi fără nici o asemănare cu alte variante de subiecte utilizate de-a lungul timpului pentru examinare pentru aceeaşi funcţie, variante disponibile pe site-ul ANP, domnul a reuşit să le rezolve în aproximativ 50 de minute, făcând în acest timp şi calcule cu zecimale chiar şi în lipsa unui mijloc tehnic de calcul; la o scurtă privire pe lista rezultatelor obţinute la examinarea scrisă, veţi putea observa diferenţa exagerat de mare între notă obţinută de domnul în cauza şi restul candidaţilor, ceea ce ar însemna că ori noi, ceilalţi, nu am fost capabili să învăţăm (varianta exclusă prin simplul fapt că suntem persoane care au mai candidat şi pentru alte funcţii şi, deşi nu am fost admişi, am reuşit să luăm note peste 7 ) şi să rezolvăm subiectele, ori stimabilul domn contracandidat a avut cunoştinţă de variantele de subiecte", sunt acuzațiile participantului la concurs.

Ce spun reprezentanții Spitalului Penitenciar Poarta Albă!

Cu privire la toate aceste acuzații, am formulat o solicitare către insituția în cauză, răspunsul neîntârziind să apară. "Organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi de conducere şi/sau execuţie în sistemul penitenciar din sursă internă sau externă, se desfăşoară în conformitate cu Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2478/C/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de participare, organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea prin avansare în funcţie, trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor şi din sursă externă, a posturilor vacante de funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Concursul desfăşurat în perioada 12-17.07.2017 pentru ocuparea postului de agent administrativ (magaziner) s-a adresat atât candidaţilor din sursă externă cât şi Candidaţilor din sursă internă funcţionari publici cu statut special din unităţile din sistemul penitenciar. Legislaţia in vigoare nu prevede obligativitatea participării observatorilor sindicali la concursurile deşfăşurate pentru ocuparea unor posturi. Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2478/C/2010, la art. 48, alin. 1 prevede dreptul de a participa, în calitate de observator, a câte unui reprezentant al organizaţiilor sindicale reprezentative ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

În acest sens, preşedintele comisiei de concurs a formulat o solicitare de participare la concurs preşedintelui Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Finala Penitenciar-Spital C9nstanţa-Poarta Albă, solicitare căruia nu i s-a dat curs din lipsă de resurse umane disponibile (membri de sindicat)", potrivit răspunsului solicitării. În continuare, reprezentanții Spitalului Penitenciar Poarta Albă au precizat că proba scrisă se elaborează în minim 2 variante de subiecte păstrate în plicuri sigilate, iar că varianta aleasă de concurs de către unul din candidaţi la acest concurs a fost multiplicată la sediul unităţii de către secretarul comisiei de concurs în prezenţa a doi din candidaţi care şi-au exprimat dorinţa de fi prezenţi şi care au semnat legalitatea acestei operaţiuni în procesul verbal de multiplicare.

"Proba scrisă nu a fost înregistrată audio-video, legislaţia nu prevede această cerinţă decât pentru concursurile organizate în vederea ocupării posturilor vacante de director general, director general adjunct, director de direcţie şi director de unitate penitenciară, cu acordul scris al candidatului. Precizăm faptul că, subiectele postate pe site-ul Administaţiei Naţionale a Penitenciarelor constituie modele de subiecte cu caracter orientativ și sunt elaborate în sprijinul candidatillor şi nu variante de subiecte oficiale pentru concursuri.

Cu privire la capacitatea persoanei menţionate de a rezolva subiectele de concurs într-un interval de timp mai scurt decât cel alocat (maxim 3 ore), nu ne putem pronunţa, tinând strict de pregătirea şi competenţa acestuia", se mai arată în răspuns. Chiar și așa, candidatul reclamant susține că acest concurs ar trebui reluat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Coruptia din sistem nu o deranjeaza nimeni, CE vorbim? DC nu erau vipurile nu vorbea lumea de hotiile din sistem, merge vilele si masinile, cum merge si azi
1
0
Mai suge lumea din cand in cand ceva... bani, nu le ajung salariile sa plece si ei la Miami! Oricum penitenciarele enumerate mai jos, Poarta Alba "VIP" si Jilava unde dicteaza cine plateste mai mult au o reputatie f buna....la Jilava unde Borcea a fost pontat fraudulos cine o s-o incaseze la o adica, sefii sau aia mici de pe sectie care l-au pontat? Aia mici va zic eu , sefii o sa le zica o incasati dar stati linistiti ca va acoperim, o sanctiune mica si peste 3 luni sunteti la fel, ne ajutam! Sau poate educatorul ca i-a pupat intre buci pe ciobani!Mate ce faci ca ti-au plecat bisnitarii tata?
4
1
La jilava a dat lovitura borcea Mai bine CE stiti voi. I-a bagat cucoanei Teoroc si lui Popa si pleaca zilnic fara paza dimineata si vine seara asta dupa CE vreo 6luni a luat castig PE degeaba la interior. Acuma borcea fte toata ziua si Bea si in pauza comenteaza PE net CA are tel.firma SE numeste syma park, a fost blatul unui turc cu bani, preluat de borcea care ia castig PE spaga.
8
1
Mate mi-a aprobat o cerere ca sa pot suna dupa ora stingerii, ca era diferenta de fus orar la Miami, unde aveam afaceri. Nu stiu de ce ati pedepsit militienii, probabil cand a venit controlul ati facut cererea pierduta.
2
1
Da ce era sa fac? Daca i se facea rau lui Borcea? Venea la zece noaptea la cabinet, ramaneam singuri si-l faceam bine.
5
1
Nu e vina noastra ca nu se aproba transferurile , asa ca urmam procedura examenelor din sursa externa .
1
3
Dar de jegurile de Mate si Banuta ce parere aveti? In ultima vreme sunt foarte multe cereri de transfer la spitalul penitenciar din cauza lor.
9
0
Dar cine sa faca dreptate acolo, directorul ala numit pe pile, fost angajat la SIPA? Sau incompetentul de Costea de la personal? Sau doamna doftor Sofrone, care io su.gea lui Borcea?
11
1
la magazie? cum dreaq, stati cu concursul pana vine alde talcostea... ca astia sunt topiti dupa posturi de astea gen nu faci nimic dar furi la greu!!!
10
1
Cu ochii beliti pe rezultatele de la concurs nici nu bagati de seama cand cristi borcea va ciocaneste nevestele.Si vedeti rezultatul afisat corect dupa noua luni!!!
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614