rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

“A câştigat tot un angajat de-al lor”

Spirite ÎNCINSE la Spitalul Penitenciar Poarta Albă! NEMULŢUMIRI şi ACUZAŢII!

Se cere anularea concursului și reluarea lui! Este vorba despre o serie de acuzații din partea unor candidați pentru ocuparea posturilor vacante de agent administrativ (magaziner) din cadrul Spitalului Penitenciar Poarta Albă. Printre acestea se află și una legată de faptul că a participat și un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, care ar fi stat singur în bancă în sala de examen și pe un alt rând. De cealaltă parte, reprezentanții instituției susțin că examenele se desfăşoară în conformitate cu Ordinul ministrului Justiţiei!

Proba scrisă a avut loc pe 17 iulie și a durat trei ore. Rezultatele au fost afișate pe 20 iulie, singurul admis fiind Victor Picoiu, cu nota 8.25, el fiind angajat al Penitenciarului Poarta Albă. Ceilalți 4 candidați ajunși până la proba scrisă au fost respinși cu note sub 3. Și de aici nemulțumirile. "Pentru început, am fost înscrişi mulți candidaţi. După etapele de examinare psihologică, fişa medicală şi selecţie de dosare am rămas 17 candidaţi pentru interviul psihoprofesional. În urma acestei etape am rămas 5 candidaţi, printre care şi un domn care este angajatul Penitenciarului Poartă Albă.

Etapa probei de testare a abilităţilor de utilizare a calculatorului a fost extrem de uşoară, fiind cu toţii admişi. A urmat etapa testării scrise a cunoştinţelor teoretice, care a întârziat cu 2 ore faţă de programul stabilit sub motivul elaborării subiectelor", a relatat, pentru "Replica", unul dintre candidați, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Sesizările pe care acesta dorește să le facă publice se leagă de faptul că la concurs din sursă externă a participat un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, când "există alte oportunităţi cum ar fi transferul sau candidatura pentru un post din sursă internă, oportunităţi la care noi nu avem acces, bineînţeles", după cum a precizat candidatul anonim.

Apoi acesta a vorbit despre: "lipsa unui observator sindical în comisia de concurs la toate etapele concursului; lipsa înregistrării audio-video a etapelor concursului; înainte de a se intra în sala în care s-a susţinut testarea scrisă, domnul în cauza a spus că trebuie neapărat să obţină acest post chiar dacă înseamnă un regres în cariera sa, altfel începând pentru dumnealui o perioada de război la locul actual de muncă; la aşezarea candidaţilor în sala în care s-a susţinut testarea scrisă, domnul în cauză a stat singur în bancă, pe partea opusă celorlalţi; după extragerea variantei de subiecte, varianta aleasă nu este multiplicată în sala de examinare; după multiplicarea acesteia în altă locaţie din incinta penitenciarului şi distribuirea către candidaţi, deşi subiectele nu au fost deloc uşoare şi fără nici o asemănare cu alte variante de subiecte utilizate de-a lungul timpului pentru examinare pentru aceeaşi funcţie, variante disponibile pe site-ul ANP, domnul a reuşit să le rezolve în aproximativ 50 de minute, făcând în acest timp şi calcule cu zecimale chiar şi în lipsa unui mijloc tehnic de calcul; la o scurtă privire pe lista rezultatelor obţinute la examinarea scrisă, veţi putea observa diferenţa exagerat de mare între notă obţinută de domnul în cauza şi restul candidaţilor, ceea ce ar însemna că ori noi, ceilalţi, nu am fost capabili să învăţăm (varianta exclusă prin simplul fapt că suntem persoane care au mai candidat şi pentru alte funcţii şi, deşi nu am fost admişi, am reuşit să luăm note peste 7 ) şi să rezolvăm subiectele, ori stimabilul domn contracandidat a avut cunoştinţă de variantele de subiecte", sunt acuzațiile participantului la concurs.

Ce spun reprezentanții Spitalului Penitenciar Poarta Albă!

Cu privire la toate aceste acuzații, am formulat o solicitare către insituția în cauză, răspunsul neîntârziind să apară. "Organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi de conducere şi/sau execuţie în sistemul penitenciar din sursă internă sau externă, se desfăşoară în conformitate cu Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2478/C/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de participare, organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea prin avansare în funcţie, trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor şi din sursă externă, a posturilor vacante de funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Concursul desfăşurat în perioada 12-17.07.2017 pentru ocuparea postului de agent administrativ (magaziner) s-a adresat atât candidaţilor din sursă externă cât şi Candidaţilor din sursă internă funcţionari publici cu statut special din unităţile din sistemul penitenciar. Legislaţia in vigoare nu prevede obligativitatea participării observatorilor sindicali la concursurile deşfăşurate pentru ocuparea unor posturi. Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2478/C/2010, la art. 48, alin. 1 prevede dreptul de a participa, în calitate de observator, a câte unui reprezentant al organizaţiilor sindicale reprezentative ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

În acest sens, preşedintele comisiei de concurs a formulat o solicitare de participare la concurs preşedintelui Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Finala Penitenciar-Spital C9nstanţa-Poarta Albă, solicitare căruia nu i s-a dat curs din lipsă de resurse umane disponibile (membri de sindicat)", potrivit răspunsului solicitării. În continuare, reprezentanții Spitalului Penitenciar Poarta Albă au precizat că proba scrisă se elaborează în minim 2 variante de subiecte păstrate în plicuri sigilate, iar că varianta aleasă de concurs de către unul din candidaţi la acest concurs a fost multiplicată la sediul unităţii de către secretarul comisiei de concurs în prezenţa a doi din candidaţi care şi-au exprimat dorinţa de fi prezenţi şi care au semnat legalitatea acestei operaţiuni în procesul verbal de multiplicare.

"Proba scrisă nu a fost înregistrată audio-video, legislaţia nu prevede această cerinţă decât pentru concursurile organizate în vederea ocupării posturilor vacante de director general, director general adjunct, director de direcţie şi director de unitate penitenciară, cu acordul scris al candidatului. Precizăm faptul că, subiectele postate pe site-ul Administaţiei Naţionale a Penitenciarelor constituie modele de subiecte cu caracter orientativ și sunt elaborate în sprijinul candidatillor şi nu variante de subiecte oficiale pentru concursuri.

Cu privire la capacitatea persoanei menţionate de a rezolva subiectele de concurs într-un interval de timp mai scurt decât cel alocat (maxim 3 ore), nu ne putem pronunţa, tinând strict de pregătirea şi competenţa acestuia", se mai arată în răspuns. Chiar și așa, candidatul reclamant susține că acest concurs ar trebui reluat.

Liliana CHIRU

joi, 27 iulie 20175431
Comentarii

01Gardianul(3 aug 03:27)
Coruptia din sistem nu o deranjeaza nimeni, CE vorbim? DC nu erau vipurile nu vorbea lumea de hotiile din sistem, merge vilele si masinile, cum merge si azi
14nu fiti rai(2 aug 03:51)
Mai suge lumea din cand in cand ceva... bani, nu le ajung salariile sa plece si ei la Miami! Oricum penitenciarele enumerate mai jos, Poarta Alba "VIP" si Jilava unde dicteaza cine plateste mai mult au o reputatie f buna....la Jilava unde Borcea a fost pontat fraudulos cine o s-o incaseze la o adica, sefii sau aia mici de pe sectie care l-au pontat? Aia mici va zic eu , sefii o sa le zica o incasati dar stati linistiti ca va acoperim, o sanctiune mica si peste 3 luni sunteti la fel, ne ajutam! Sau poate educatorul ca i-a pupat intre buci pe ciobani!Mate ce faci ca ti-au plecat bisnitarii tata?
18Ion(31 iul 16:25)
La jilava a dat lovitura borcea Mai bine CE stiti voi. I-a bagat cucoanei Teoroc si lui Popa si pleaca zilnic fara paza dimineata si vine seara asta dupa CE vreo 6luni a luat castig PE degeaba la interior. Acuma borcea fte toata ziua si Bea si in pauza comenteaza PE net CA are tel.firma SE numeste syma park, a fost blatul unui turc cu bani, preluat de borcea care ia castig PE spaga.
12Cristian B(31 iul 08:08)
Mate mi-a aprobat o cerere ca sa pot suna dupa ora stingerii, ca era diferenta de fus orar la Miami, unde aveam afaceri. Nu stiu de ce ati pedepsit militienii, probabil cand a venit controlul ati facut cererea pierduta.
15De Sofrone(31 iul 08:00)
Da ce era sa fac? Daca i se facea rau lui Borcea? Venea la zece noaptea la cabinet, ramaneam singuri si-l faceam bine.
31Un angajat(29 iul 07:45)
Nu e vina noastra ca nu se aproba transferurile , asa ca urmam procedura examenelor din sursa externa .
09Eliza din Belize(28 iul 19:14)
Dar de jegurile de Mate si Banuta ce parere aveti? In ultima vreme sunt foarte multe cereri de transfer la spitalul penitenciar din cauza lor.
111Leprele de la.poarta alba(28 iul 19:04)
Dar cine sa faca dreptate acolo, directorul ala numit pe pile, fost angajat la SIPA? Sau incompetentul de Costea de la personal? Sau doamna doftor Sofrone, care io su.gea lui Borcea?
110pff(27 iul 22:47)
la magazie? cum dreaq, stati cu concursul pana vine alde talcostea... ca astia sunt topiti dupa posturi de astea gen nu faci nimic dar furi la greu!!!
119bai candidatilor!(27 iul 10:14)
Cu ochii beliti pe rezultatele de la concurs nici nu bagati de seama cand cristi borcea va ciocaneste nevestele.Si vedeti rezultatul afisat corect dupa noua luni!!!
mai mult...Replica
2 iul 08:48ReplicaSE ÎNGROAȘĂ GLUMA! ILIESCU, RECTORUL ales la OVIDIUS, va fi VERIFICAT de ANI!

În urma articolului publicat în ziarul Replica, în data de 29 iunie a.c., cu titlul ”BOMBĂ! Dan Iliescu, noul...1442

2 iul 02:46ReplicaPERIPEȚIILE ministrului VELA la CONSTANȚA!2407
2 iul 00:00ReplicaDe ce NU vor MAGISTRAȚII să-i CUREȚE lui Nicolae Matei CAZIERUL!984
2 iul 00:14ReplicaCurtea CONSTITUȚIONALĂ, SESIZATĂ în cazul SCHELETULUI din PORTUL TOMIS!

Clădirea din Portul Tomis, ale cărei apartamente au fost scoase la vânzare cu un milion de euro, deși mastodontul,...1864

2 iul 23:52ReplicaSPAIMA LOCUITORILOR din COSTINEȘTI a fost ÎNCĂTUȘATĂ! VIDEO1918
2 iul 10:51ReplicaLOCUITORII din POARTA 6 ar vrea REFERENDUM să se MUTE la AGIGEA!1206
2 iul 23:43ReplicaFăgădău, între 'Ochiul Londrei' și cu BARCA prin MAMAIA! VIDEO

Ploile torențiale din ultima vreme au făcut ca unele străzi ale Constanței să devină adevărate lacuri. Nici...797

2 iul 10:17ReplicaCum s-a DERULAT FLAGRANTUL de pe A2 pentru capturarea DROGURILOR!1300
2 iul 10:20Replica‘FĂRĂ PENALI în funcții PUBLICE’, o GLUMĂ de ACTUALITATE!664
2 iul 00:31ReplicaBEAT MORT, înconjurat de COPII MORȚI de FOAME! VIDEO

După ce, săptămâni de-a rândul, polițiștii locali au încercat să igienizeze Valea Portului din Constanța,...762

2 iul 00:00ReplicaDETALII de la ACCIDENTUL de pe A2, unde un PREOT și-a PIERDUT COPIII!962
2 iul 00:26ReplicaVREME CANICULARĂ în acest WEEKEND, la Constanța429
Vremea
26.2°26.2° - 26.3° joi, 2 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 70%
Vânt: 3.89 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 iul 00:00SportValencia a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa Athletic Bilbao

Formaţia Valencia a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa Athletic Bilbao, într-un...201

2 iul 00:00SportInter Milano, victorie categorică în Serie A: scor 6-0 cu Brescia

Formaţia Internazionale Milano a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Brescia, într-un meci...201

2 iul 00:00SportFormaţia Arsenal Londra a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Norwich City: Eşec pentru Leicester

Formaţia Arsenal Londra a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Norwich City, într-un...196

2 iul 00:00SportFC Voluntari se îndepărtează de zona roșie după 2-0 cu Chindia Târgovişte

Formaţia FC Voluntari a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Chindia...220

Local
2 iul 22:39LocalÎncă un accident, în Constanţa, provocat de un şofer vârstnic

Conform reprezentanţilor legii, miercuri, 7 iulie, un bărbat de 81 de ani a condus un autoturism în localitatea...1267

2 iul 22:39LocalPERCHEZIȚII DE AMPLOARE la Constanța într-un dosar de TRAFIC de MINORI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanța au...1047

2 iul 22:38LocalGuvernul continuă acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajatorii a căror activitate este suspendată

429

2 iul 00:00LocalAdmiterea la Școala Militară de Maiștri fără examen. Iată detaliile

Admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale se va desfășura pe baza mediei de la...554

2 iul 22:41LocalMEC: 62.790 de contestaţii depuse la Bacalaureat

Un număr de 62.790 de contestaţii au fost depuse la sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat, informează,...327

2 iul 22:40LocalVÂNZAREA Castelului Regal din Mamaia, ANULATĂ!

Ministerul Culturii și Identității Naționale a recuperat, în instanță, monumentul istoric din Mamaia, cunoscut...1535

2 iul 22:38LocalCovid-19: 454 cazuri la Constanța

Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul...915

2 iul 22:37LocalDrumul de ACCES către Zoom Beach, REDESCHIS

Nu demult, italianul care deținea terenul pe care era și drumul de acces spre plaja 3 papuci și-a îngrădit terenul,...1547

2 iul 22:36LocalVAL de infracțiuni la regimul RUTIER, constatate de polițiștii constănțeni

610

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4236

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...5875

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4256

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5120

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3419

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

2990

Monden
2 iul 00:00MondenAntonio Banderas şi fosta realizatoare TVE María Casado vor fi gazdele ediţiei de anul viitor a galei Premiilor Goya

Actorul Antonio Banderas şi fosta realizatoare TVE María Casado vor fi gazdele ediţiei de anul viitor a galei...198

2 iul 19:54MondenSylvester Stallone are jumătate din faţă paralizată şi şi-a făcut debutul într-un film porno

A fost Rambo, Rocky, are întodeauna loviturile la el şi e teribil de carismatic, chiar şi când nu schiţează nici...369

2 iul 00:00MondenBasistul trupei Maroon 5 a fost arestat: Și-a rupt în bătaie concubina

208

2 iul 00:00MondenVictimele producătorului de film Harvey Weinstein vor primi despăgubiri de 19 milioane de dolari

Mai multe femei care au fost victime ale unor agresiuni sexuale comise de Harvey Weinstein, găsit vinovat în februarie...207

2 iul 01:32MondenRingo Starr va susţine un concert live virtual, împreună cu Paul McCartney şi alte vedete

Ringo Starr, fost component al legendarei formaţii The Beatles, a anunţat că va susţine, la împlinirea vârstei de...277

2 iul 00:00MondenTom Hanks susţine că Hollywoodul nu are nicio idee despre când vor fi reluate filmările

187

Mapamond
2 iul 00:00MapamondCoronavirus: Israelul înregistrează cel mai mare număr de contagieri de la începerea pandemiei

Israelul a înregistrat în ultimele 24 de ore 859 de cazuri, cel mai mare număr de contagieri zilnice cu coronavirus...198

2 iul 00:00MapamondGeorg Ratzinger, fratele papei emerit Benedict al XVI-lea, a murit la vârsta de 96 de ani

Georg Ratzinger, fratele papei emerit Benedict al XVI-lea, a murit la vârsta de 96 de ani în oraşul Regensburg, din...205

2 iul 00:00MapamondCoronavirus: New York va plasa în carantină vizitatorii din 16 state ale SUA

184

Sănătate
2 iul 00:00SănătateȘofranul – ce beneficii și ce proprietăți are

Șofranul este o plantă veche și scumpă, un condiment cu un parfum puternic și o culoare distinctivă. Conține...203

2 iul 00:00SănătateSucul de urzică - beneficii și contraindicații

Deși este o plantă a cărei atingere produce înroșirea și inflamarea pielii, însoțită de mâncărimi, urzica a...200

2 iul 00:00SănătateTotul despre laminarea genelor

191

2 iul 00:00SănătateUn somn de proastă calitate afectează recurentă ulcerului gastric

Potrivit unui studiu publicat în "Journal of American Geriatrics Society", un somn de proastă calitate, cu multe...193

2 iul 00:00SănătateStudiu: Metastaza cancerului de pancreas ar putea fi prevenită

Oamenii de știință au arătat într-un nou studiu că metastaza cancerului pancreatic - atunci când celulele...210

2 iul 00:00SănătateStudiu: O moleculă arde grăsimea și scade rezistența la insulină

Un studiu recent a identificat un mic deconectant mitocondrial care micșorează cantitatea de grăsime corporală a...234

2 iul 00:00SănătateLimfocite scăzute sau crescute: cauze, simptome și tratament

Limfocitele sunt un tip de leucocite (globule albe) produse în măduva osoasă. Unele limfocite ajung în fluxul de...215

2 iul 00:00SănătateÎn ce ordine se aplică produsele de îngrijire a plielii?

Pentru întreținerea frumuseții și sănătății tenului, este nevoie de o rutină de îngrijire zilnică, adaptată...209

2 iul 00:00SănătatePassiflora - beneficii și contraindicații

193

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT