REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Spirite inflamate la Cernavodă din pricina unor buletine de vot de tip specimen! Pleşa a pierdut tot!

Spirite inflamate la Cernavodă din pricina unor buletine de vot de tip specimen! Pleşa a pierdut tot!

Replica API 9 iunie 2016 | 00:13 146

Alegeri cu cântec

Alegeri cu cântec

Un nou „cutremur” a luat cu asalt localitatea Cernavodă, în dimineaţa de miercuri, 8 iunie, când mai multe plicuri cu buletine de vot au fost găsite aruncate la gunoi. Oamenii legii au demarat cercetările, stabilind că acestea erau de tip specimen. Prin urmare, suspiciunile cu privire la o eventuală fraudă s-au stins. Chiar şi aşa, Ştefan Pleşa, candidatul la Primărie din partea PSD, a depus sesizări la BEC.

Spiritele continuă să fie încinse la Cernavodă! Totul a pornit din momentul în care Ştefan Pleşa, candidatul PSD la Primăria Cernavodă, a anunţat că este câştigător, în seara de duminică, 5 iunie. În dimineaţa de luni, însă, s-au schimbat treburile întrucât locul i-a fost luat de Liviu Negoiţă, candidat din partea PNL. Astfel, Pleşa a cerut renumărarea voturilor, rezultatul aducând-l pe Negoiţă în fotoliul de primar. Însă, Pleşa nu s-a lăsat şi cerut anularea alegerilor, pe motiv de fraudă. Marţi seara, 7 iunie, BEC a decis să respingă contestaţia celor de la PSD şi apele păreau să se liniştească. Numai că ziua de miercuri a venit cu un nou „cutremur”, şi anume că mai multe plicuri cu buletine de vot şi liste au fost găsite aruncate la gunoi. Potrivit primelor informaţii, ele păreau a fi ştampilate, iar pe unele apărea „Anulat”. În aceste condiţii, Pleşa a cerut, din nou, reluarea alegerilor. A depus încă o sesizare la BEC, în cursul dimineţii de miercuri. „Da, au fost găsite la gunoi, în spatele sediului Poliţiei Locale, în apropiere de Primărie. Băiatul care făcea ordine le-a găsit acolo. Unele buletine aveau ştampila cu dar nu ştiu dacă toate. Eu am fost la BEC şi am depus deja sesizări. Dar au fost găsite acolo şi autocolante. La început erau vreo 5 - 6 buletine de vot şi acum s-au găsit mai multe. De asemenea, la gunoi se aflau şi alte documente, precum un proces verbal. Cer să se mai voteze o dată, să se ia măsuri stricte. Nu se poate aşa ceva. Vă spun, a fost fraudă pe faţă, totul a fost stabilit de dinainte. Am aflat că au fost oameni care au plecat cu mai multe buletine de vot acasă, alţii au primit câte două buletine pentru primar... Sunt multe zvonuri aici, la Cernavodă”, a declarat Ştefan Pleşa, pentru „Replica”.

De cealaltă parte, candidatul PNL, Liviu Negoiţă - declarat câştigător urmare a renumărării voturilor -, spune că rezultatele alegerilor au fost validate de BEJ şi BEC, iar ceea ce face acum Ştefan Pleşa este „circ ieftin”.

"Au numărat voturile de o sută de ori. Dacă aveau dovezi că ceva nu este în regulă, de ce nu au anunțat atunci, în seara numărării buletinelor de vot? Eu am încheierea cu rezultatul alegerilor. Lor (pesediștilor - n.r.) ce nu le iese la socoteală? Banii pe care i-au dat? Haideți să fim serioși! Ce fac ei este circ ieftin. Biroul Electoral și-a încheiat activitatea, ei mai pot merge doar în instanță", a declarat Negoiță. În urma cercetărilor s-a stabilit că ar fi vorba despre buletine de tip SPECIMEN, care erau anulate și care au fost afișate în secțiile de votare doar pentru informarea cetățenilor. Cercetările continuă.

Pe de altă parte, în timp ce marele perdant al alegerilor, Ştefan Pleşa, se dă de ceasul morţii să conteste rezultatul şi să arate că au existat fraude, ies la iveală detalii foarte interesante. Bunăoară, Ştefan Pleşa, candidatul PSD la primărie, nu s-a aflat şi pe lista partidului pentru Consiliul Local Cernavodă. Este o cutumă ca cel care candidează la primărie să fie şi cap de listă pentru CL, însă există şi excepţii. Însă, acele excepţii sunt cu acceptul candidatului, lucru puţin diferit în cazul lui Pleşa! "Conducerea de la judeţ mi-a spus că există o directivă de la centru care nu lasă candidaţii la primării să fie şi pe lista pentru consiliu. Aşa mi s-a spus", a afirmat Pleşa, care a adăugat apoi că s-a convins că nu există nici o astfel de directivă! Cu alte cuvinte... a cam luat ţeapă, dar Pleşa nu pare foarte supărat, momentan, pe liderii de la partid: "Ei, asta e... mi-au zis că oricum câştig primăria...". Ceea ce... nu s-a întâmplat!

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272